reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Witam

co do mojego samopoczucia to chyba niebede sie rozpisywac bo od wczoraj wrocily mi checi do wszystkiego:)) Jeszce nie moge w to uwierzyc ahhhh az mnie rozpiera od srodka:))) ..aenye co do nudnosci i wymiotow z Nikolka tez nie mialam wiec prawdopodobnie teraz tez niebedzie:)) choc kazda ciaza jest inna, ale za to mialam straszna zgage od konca II trymestu:(((.
Buziaczki

reklama
..aenye pisze:
kicia80 - ale widzial kropke zarodka, czy pecherzyk? bo moj pecherzyk na ekranie mial jakies 7-8 cm (mowie o tym, jak on na ekranie wygladal, na pewno jest muczo  mniejszy!)... i w srodku widzialam jakies bialawe cos, co moj gin nazwal cialkiem zoltym...

a jesli widzialas kropeczke zarodka, to super :)
a jak nie, to czekamy razem :) :) :)

ale skoro zalozyl ci karte ciazy, to bedzie swietnie! i u mnie i u ciebie :) :) :)

wiem, co mowisz, ja tez nastawilam sie na zobaczenie serdusia, jak sie udalo sugarspunsister... i tez bylam - nawet jeszcze troszke jestem - zalamana :)
i tez ciagle, wprost ciagle sie boje :) ale coraz czesciej mysle, ze bedzie wszystko pieknie... :) tak jak u czarnej :) :) :) ona tez nie widziala nic poza pecherzykiem... a teraz jest juz serduniek :) wiec glowka do gory i pozdrawiam serdecznie :)

ja tam nic nie widzialam :) a gin mowil, ze widzi pechcerzyk ciazowy nic innego nie wymienial!
wiec czekamy razem :D
gin mowil, ze tym, ze jest tylko pecherzyk nie ma sie co martwic. bo to jest calkiem normalne na tym etapie.
tylko nie wiem czemu niektore dziewczyny widza wiecej ??
on sie bardziej przejol moimi bolami brzucha, bo czasami mam naprawde silne!
ale ogolnie jestem dobrej mysli!
za to moje mdlosci doprowadzaja mnie juz do szalu :) drazni mnie prawie kazdy zapach buuuuuu
dzisiaj maz robil jajecznice i nie moglam wyjsc z pokoju :0 generalnie wiec malo jem bo po wszystkim mnie muli!

pozdrawiam was wszystkie i wasze fasolki
mam sie u niego pojawic za miesiac.

Na pewno dzie dobrze! Nie martw się i bądź dobrej myśli. Pamietaj, że autosugestia o dobrym samopoczuciu, to 50% sukcesu, aby naprawdę tak się czuć. Uśmiechaj się i ciesz z dzidzi! Mówię ci to jako psycholog, ale też jako ciężarówka i mama...

Pozdrawiam

kate u mnie tez sliczna pogoda, az mi sie nie chce isc na zajecia. Ale za to popoludniu znow posiedzenie na laweczce przed piaskownica, zupelnie jak latem. Tylko w weekend zeby bylo ladnie.
Mnie juz tak nie muli jak na poczatku, ale do dobrego samopoczucia mi jeszcze daleko.Z dnia na dzien jest coraz lepiej. Boze to poczatek, a ja powoli nie mieszcze sie w spodnie!!!

Mile Grudnioweczki:)))Dzis bylam 1 raz u gina odkąd sie dowiedzialam o ciązy....Pospieszylam sie, bo kilka dni temu mialam krwawienie. Nawet sie nie spodziewalam,ze bede miala robione usg (pierwszy raz w zyciu).No i wyobrazcie sobie, ze widzialam bijące serduszko, taki punkcik pulsujący. Fajne to bylo. Dzidzia ma 1 cm. Uspokoilam sie.Jestem wiec w dobrym humorze i wszystkie serdecznie pozdrawiam.

kicia80 - tez nie wiem, czemu inne dziewczyny widza wiecej... naprawde nie wiem! no ale musi byc dobzie :)

kowel - gratulacje :) :) 1cm? to ktory tydzien?

a u mnie mdlosci w najlepsze... mam tak jak kicia, tez mnie kazdy zapach drazni... ostatnio czuje wszedzie... PAROWKI. ::) i jak poczuje taki "parowkowy" zapach to wiecie, jaki mam odruch :laugh:
i caly dzien mi niedobrze, najgorzej rano i wieczorem... i boli mnie zoladek :( dlatego rowniez malo jem, choc wiem, ze jak zjem, to bedzie mi lepiej... blah...

i spie caly czas :(

aenye to mozesz liczyc na to, ze za kilka dni bedziesz wymiotowac na zawolanie, ale za to skoncza sie bole zoladka. Pamietam, ze doprowadzalo mnie to do szalu, bol zawsze zaczynal sie o tej samej godzinie i wszedzie zapach czosnku- szczegolnie w lodowce. Wiec jej prawie nie otwieralam. Ale na szczescie dlugo to nie trwa. Ale wymioty takie czeste mi minely, teraz tylko mniej wiecej raz dziennie :p
Wlasnie moja corcia zasnela w takiej pozycji, ze sie zaraz zlamie. Smieszna jest ta moja kruszynka...

reklama
Do góry