reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

fajnie z tym angielskim w żłobkach!:happy2: Ja też bede za tym aby nasz syn uczył się angielskiego w przedszkolu. No ale puki co jeszcze chodzić nie musi bo jest się nim kto zająć :happy2: Może w przyszłym roku...

reklama
Ja tam też jestem za nauką języka obcego w jak najszybszym wieku,bo taki młody człowieczek to więcej kuma niż dorosły i jemu szybciej się wpoi niż dużemu:tak:

Na razie to my mamy spokojne noce bo Alanek przesypia bez żadnych nocnych niespodzianek-odpukać ale mamy z M w planach kolejnego babaska i nieprzespane noce powrócą ale mam nadzieję że miną tak szybko jak u Alanka bo gdy miał około 7-8 miesięcy to zdarzało się że przesypiał całe noce.

Aga z pierwszym dzieciaczkiem sobie poradziłaś to i z drugim dacie rade! :blink:
Nasz Fifik też ładnie sypia już od dłuższego czasu.

Wykąpany bawi sie samochodami.. niedługo spać :happy2: a rodzice będą cieszyć sie sobą:-p

a przypomniało mi się co do bajek to u nas na tapecie teletubisie rulez
w Bełchatowie cibibis w Świnoujściu mini mini ale nie dłużej niż 5 minut jednym ciągiem
a w ogóle z bajek najlepsza jest VIVApolska i wszelkie muzyczne stacje, programy itp:rofl2:

Iza co do nieprzespanych nocy ja nie pomogę bo Mapet bardzo szybko sam spał bez problemu

Kinga85 - też tak myślę i mówią że z drugim jest łatwiej czy tak jest to się okarze :-)na razie myślimy i rozmawiamy.

A Alan leży na podłodze i bawi się autkami,uwielbia samochodziki,za godz.wróci mężulek a ja za chwilkę pójdę myć tego smyka brrr...:-)

To czy z drugim dzieckiem jest łatwiej to ja nie wiem ale nie sądzę aby do końca była to prawda. Każde dzieciątko jest inne i z każdym są jakieś problemy..
Ja mam nadzieje że w przyszłym roku Filipek bedzie miał już rodzeństwo.

sara u nas Filip też lubi teletubisie!:baffled: ja tej bajki nietrawejszyn! hehe

Ja sądzę że może jest łatwiej,prawda z każdym dzieckiem są jakieś problemy ale patrząć pod wieloma względami to bynajmiej mi będzie łatwiej bo w wielu sytuacjach będę wiedziałą jak ma się zachować a wcześniej nie byłam tego świadoma....ale każdy uważa to co myśli sam.:-) z resztą gdy będziemy miały więcej dzieci to same się przekonamy:tak::-D
Idę kąpać Alanka:-)

my juz w Wawie, dziewczyny obie chore na maxa, chyba zesmy je wykonczyli tym wyjazdem

T tez chory, jutro idzie do lekarza i na zwolnienie, przynajmniej bedzie mial kto z dzicmi siedziec:-p

ide powiesic pranie, juz zdazylam jedno zrobic:sorry2:

Marianno kochana sto lat zyczymy

Squo tak wybudza się właśnie tak w okolicach 2 w nocy. Ja już się szczerze mówiąc przyzwyczaiłam do tego i kiedyś brałam ją do siebie, a odkad ma swoje łóżko dwuosobowe to przenoszę się tam. Przesypiam więc całą noc z krótkim spacerem, nie jest źle ogólnie chodzę wyspana :) Do małego z kolei wstaje mąż.

Widzę, że jednak angielski górą. Dla mnie to takie troszkę straszne zaczyna się angielski w przedszkolu, potem pianino, tenis, dodatkowy francuski, basen, kółko krawieckie i nie wiem co tam jeszcze...Ktoś kiedyś fajnie napisał, że nie stać go na zajęcia dodatkowe dla dziecka, ale przynajmniej mają czas na robienie ludzików z kasztanów :-) Strasznie mi się to określenie podoba i już teraz oglądam się za kasztanami, ale jeszcze nie zbieram bo Madzia by zjadła jeszcze :)

reklama
atol dużo zdrówka dla rodzinki!
iza to określenie coś w sobie ma.. :happy2: I wiesz... teraz takie czasy że dzieci w przedszkolu mają tyle rozrywek i nauki:sorry2: nie zmienimy tego.

Do góry