Najlepsze życzenia dla Mani ! Wszystkiego co najsłodsze , najpiękniejsze , największe , najbardziej wymarzone ... Buziaczki Słonko !
Lucky :-( straszne się , ze te Twoje dzieciaczki tak chorują - przecież tak bardzo dbasz i o zdrową , witaminową dietę i w ogóle najwspanialsza z Ciebie mama , a chorubska wraz się przyczepiają . Współczuję Kochana i dużo dużo zdrówka życzę !
Dla pozostałych chorowitków też dużo zdrówka i oby do wiosny
Kasu , Ditka - u mnie z ciuchami to samo , a jak już postanowię zrobić porządki ,
to zapakuje w worki i zamiast wyrzucić , albo wywieźć do kontenerów PCK , wynoszę na strych zagracając go oczywiście - kiedy już i tam nie da się wcisnąć np. , bo wszystko workami pozastawiane zabieram się za porządki : czyli połowę znów zniosę do swojej szafy . Do ubrań mam duży sentyment - inaczej z butami - jak zniszczone , to od razu wyrzucam , albo oddaję .
Kasiu - Piotrek jest suuuper ! Uśmiałam się z lampy Zdanowic
U nas jest Miko Fić , Ania Syga ( babcia ) , Jacyk Syga ( dziadek ) i mama fić - nie dopuszcza do siebie , że mama też ma imię .
Jak już wcześniej pisałam u nas bajek , ani tv nie oglądamy wcale .
Więcej nie pamiętam
Dziewczyny - czy u Was w przedszkolach jest angielski ?
Kasu , Maja - a jak Wasze dieciaczki z angielskim ?
Bo ja wpadłam na pomysł zatrudnienia ( może to za dużo powiedziane ) dziewczyny , która będzie przychodzić mniej więcej dwa razy w tygodniu na godzinkę i będzie się po angielsku bawić z Mikołajem . Nauka przez zabawę .
Próbowałam sama troszkę go zacząć uczyć i takie pojedyncze słowa całkiem szybko zaczął kumać ( np. snake , czy money ) .
Czy to dobry pomysł , zeby już teraz wprowadzać angielski ?
Czy może należałoby poczekać , aż nauczy sie dobrze po polskiemu gadać ?
Opinie mile widziane ;-)
Po za tym u nas ok. Zdrowi i coraz bardziej rozgadani ! Z czego się bardzo cieszę !
Zdaniami jako tako , ale pojedyncze słowa wychodzą super - potrafi poprawnie nazywać już naprawdę dużo . No i powtórzy każde słowo ( hehe Ditka - ja też uważam już na to co mówię , zwłaszcza na te łacińskie słówka ) .
No i mowimy pierwszy wierszyk ( no pierwsze dwa wersy ) , oczywiście razem : ja mówię : pewna , Miko mówi : żaba , ja : była , Miko : słaba , ja: więc przychodzi do , Miko : dotora , ja; i powiada , ze jest , Miko : chora .. i tak dalej :-)
Wszystkie ciepło pozdrawiam !