reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Agnieszka u nas planowane,stwierdzilismy zeby isc za ciosem, a poza tym wlasnie chcialam zeby oba bobo sie razem chowaly, im weselej,rodzicom prosciej (z czasem:-D) a poza tym etap niemowlectw,pieluch itd itd,nie przespanych nocy skrocony do 3-4 lat a nie rozciagniety na 5-7

witam swoją imienniczkę;-)
a tak swoją drogą to nie wiem nad czym się zastanawiać, noc poślubna niedługo i piękny prezent ślubny na pamiątkę tak uroczystej chwili, jedno dzieciątko to malizna, i tak jak pisze Sugar nie myśleć tylko działać :tak: sama bym juz się zdecydowała gdyby nie problemy ciążowe, ale myślę że już niedługo zacznę przygotowania, no cóż u mnie to nie takie propste.......

moja też się wierci w nocy i marudzi np dzisiaj pytam ją czy chce pić, ona że tak , więc jej przyniosłam, a ona że nie chce pić , że chce nionio / monio/, więc dałam i poszła spać dalej:sorry2:, i ogólnie to tak od 2 to coś tam kwęka do 5.30 -6.00 pije mleko i zazwyczaj jeszcze troszkę pośpi, ale ostatnio ma po butli ochotę na siku, wychodzi z łóżeczka drepta do pokoju do nocnika.....niestety nie jest samoobsługowa jak Manka:confused:

nonku bidulko....wracaj do zdrowia.....minimalizacja kaszki górą hip hip hura;-)

Kasia pisz jak będziesz miała wyniki ...Piotruś buziak dla Ciebie dzielny chłopak

Pingwinku napisz jak będziesz jechała rodzić będziemy trzymać kciuki żeby szybko Sara się urodziła:tak:

Dita ....a może bym na Twoim miejscu poszła dumna z siebie , zrelaksowana, w makijażu i ślicznej fryzurce.... żeby Twój wygląd mówił " tak się żyje" a wy robaki pracujcie do utratu tchu, wijąc sie o marny dzień urlopu;-)... no bo co skoro nie potrafią uszanować drugiego człowieka:sorry2:, praca to dużo, ale nie wszystko...

hejo :-)

nonek, no nie wiem, w ciazy z Fiolem regularnie sie mustelowalam i mialam rozstepy, ale malutkie i po 4 mies w ogole nie bylo ich widac. a teraz mam grube glizdy po bokach, duzo powyzej bioder, i pod pepkiem - nijak ich sie nie schowa. ohyda :dry: takze ja strasznie zaluje, ze sie nie smarowalam regularnie, wlasnie odpuscilam na takiej zasadzie jak ty, ze niby kwestia skory.. :-(

kasia, pingwinek,
znam ten bol ;-) mi pod koniec ciazy z Masiem cos wlazilo tak w prawa pachwine, ze nieraz normalnie tracilam wladze w nodze - fajnie tak, idziesz, a tu nagle noga ci sie 'lamie' i ch, nic sie nie da zrobic przez chwile ;-) mialam tak codziennie pod koniec, po 2-3h chodzenia, a nawet zwyklego krzatania sie :sorry2: brrrrrr. a kosci 'u dolu' to tez myslalam, ze mam juz polamane :dry: :-D

agnieszka
, u nas tez wpadeczka ;-) i tez uwazam, jak sugar, ze to najlepsza opcja! mi byloby sie pewnie trudno zdecydowac, studia, praca, nowe mieszkanie i spore koszty. nawet mimo planu, ktory zawsze mielismy, zeby byla przerwa max. 2 lata. tak wiec ogromnie, ogromnie sie ciesze z tej wpadeczki :-) tym bardziej, ze wypadla akurat na maj, jednak naprawde, co to za luksus urodzic wiosna, malo ciuchow, szybciochem mozna wyjsc, zero czapek, srapek, rekawic, szali, 50-ciu kocykow :sorry2:
no i w ogole tez polecam rodzenstwo :-) ja teraz mam obraz, Filip tak szaleje ze swoja kuzynka Amelka, tak sie uwielbiaja, kochaja, przytulaja, czasem sobie strzela po razie i jest spokoj :-) a jak sa razem to generalnie dzieci mamy z glowy, moga sie soba zajmowac nawet pare godzin z rzedu :-)

my myslimy o 3-cim powaznie ;-) znaczy nie tyle myslimy, co je juz planujemy. ale za 3-5 lat najwczesniej :-) i powiem wam, ze poki co w ogole nie mam cisnienia na dziewczynke :-) chlopcy jednak sa zajebisci i tyle :-D wiec bedzie co bedzie :-) zeby tylko moje synowe byly fajne.. ;-)

u nas Fiolek dzis nieco histerycznie wszedl do przedszkola, juz przy bramie ryczal i tak coraz bardziej, a jak pania zobaczyl to 'mama, nieeeee!!'.. wiec i mi sie serce krajalo.. ale jako ze dzis przynieslismy 5 roznych pilek do przedszkola i klocki, to sytuacje szybko udalo sie zalagodzic :-) i jutro idzie moj nunus na drzemke pierwszy raz, bo ja ide do fryca..

a tak w ogole to super mi sie podoba nowy rytm dnia :-)

sugar podbilam, azazol to ja

Co do smarowania przeciwrozstepowego to bardziej dziala na sumienie niz na skore, wystarczy nawilzac skore a ladowanie kasy kremy w rozstepy mija sie z celem, rozstepy i tak z czasem bieleja i zplycaja sie to naturalny proces a nie zasluga kremu
na rozstepy polecam krem z mocznikiem i wit A na recepte, koszt 5zl dziala cudnie

Dita cepan dopiero gdy blizna bedzie dobrze wygojona nie wczesniej, i nawilzac, nawilzac i pokochac

Pingwinku Kasiu ja juz nie moge sie doczekac Waszych dzieci
Sciskam kciuki za niemeczącą koncowke ciazy i lekki porod

Kasia u nas taka goraczka ostatnio u 3 dzieci znjaomych zwiastowala zapalenie jamy ustnej ktore bylo z racji wirusa bardzo popularne

My dzis po dentyscie maly plakal bardzo, wyrywal sie i ma nos zapisowany i policzek, babka stwierdzila ze w tym tempie szybko bedzie po zebach

My dzis po dentyscie maly plakal bardzo, wyrywal sie i ma nos zapisowany i policzek, babka stwierdzila ze w tym tempie szybko bedzie po zebach

Ja to sobie w ogóle nie wyobrażam jak Alicję na fotel posadzić, ostatnio jak byliśmy z Babcią to nawet nie chciała zerknąć na babcię w fotelu, mimo że ją tak spokojnie namawiałam........ale cuda zdziałał kubeczek z myszką, która w łapkach ma pastę i szczoteczkę ,dostała go w gabinecie od P. dentysty, od tamtej pory mycie zębów jest co prawda szybkie ale skuteczne, ona nie za bardzo się przykłada, ale mi oddaje szczoteczkę i ja jej myje, mówię jej że P. kazał myć ząbki, a ta myszka na nią patrzy i mówi panu czy myjesz czy nie;-)

Rozstępy smarowałam troszkę ale zwykłymi balsamami i oliwką dla dzieci, czy mam rozstępy?....mam ale jakoś na plaży jak się rozbierałam to uwierzcie mi ani razu o tym nie pomyślałam, bardziej mnie denerwuje kilka fałdek tu i ówdze
A pozatym myślę, że jak przed ciążą się dba i używa balsamów to większa gwarancja że będą mniejsze rozstępy, niż w trakcie ciąży i po używać specyfików do tego celu przeznaczonych. Ja to ogólnie nie lubię sie balsamować:confused:
......a jak jesteśmy przy pielęgnacji to zauważyłam że jak piję mielone siemię lniane to mam super pazurki , jeszcze nigdy takich nie miałam, twarde, zdrowe i biała płytka na końcach, defakto siemię piję na te dolegliwości w klatce, co prawda ustały ale siemię jeszcze piję.

Aenye myślę że się szybciej zdecydujecie niech no tylko Maks podrośnie;-)

hali halo
ja przez całą ciążę z Mają się oliwkowałam, balsamowałam, masowałam brzuch szczoteczką i doopa rozstępy pojawiły się jakoś w 8 miesiącu co wtedy mnie załamało, teraz to olewam, i tak za gruba jestem na bikini ;-)

aenye mi też się marzy 3 dziecię, tak za jakieś 4-5 lat ale już sie raczej nie zdecyduje bo po 1. mój mąż jest jaki jest :baffled: po 2. z innym facetem nie chcę bo swoje by faworyzował, moje poszłyby w cień a tego nie chcę no a powód nr 3. to mam czas do 30, póxniej musze się poddać zabiegowi podnoszenia narządów płciowych (obniżyły mi sie przez dźwiganie w połogu po Mai i po dźwiganiu w ciąży) a po tym zabiegu o dzieciach mogę zapomnieć... tzn w ciąże zajdę, ale nie będę mogła urodzić, bo będę mieć wszyte jakieś tasiemki podtrzymujące i gin mówił, że by mnie rozerwało :szok:

co do tej mojej diety to robiłam ją rok temu i nic takiego się nie stało, dała piękne efekty więc łudziłam się, że i tym razem tak będzie, zwłaszcza, że za niespełna 3tyg mamy chrzciny a ja nie mam sie w co ubrac, ładnych rzeczy w takich wielgaśnych rozmiarach tez nie ma, ale daje sobie na dystans schudnę z czasem, nie będę się katować, teraz zjadam tylko 1 kromkę dziennie chleba razowego czasem jakiś jogurtnaturalny lub owoc i to mi wystarcza... czuję jak mnie żołądek boli- ale to dobry znak bo się kurczy (mam nadzieję :laugh2:)

pingwinek, kasia_z trzymam kciuki za mega szybkie i w mairę łagodne rozdwojenie :-)

agnieszka.kk my się jeszcze nie znamy, Karoilina jestem, miło mi ;-)

sugar jak cchesz żeby Ci jeszcze aukcje podbić to krzycz! ;-)

hejo z wieczora!

nieistotna
, splycaja sie i bieleja, ale nie az tak ;-) moje pieknie wygladaja teraz, po 2 miechach, w porownaniu oczywiscie z tym, co bylo :baffled:
wspolczuje problemu prochnicowego :-(

agutka
, ja mysle, ze to na pewno zalezy od rodzaju skory - ja mam bardzo sucha i wrazliwa. ale na pewno skorze mozna pomoc. a samo nawilzanie nie starczy, trzeba jeszcze skore ujedrnic, a zwykly krem nie ma odpowiednich skladnikow.
alez zazdroszcze tym, ktore nie maja rozstepow.. ja ju do konca zycia bede naznaczona ciazami :dry:

dzisiaj ogladalam zdjecia, jacie, jaka ja bylam laska, jak Fiolek mial 7 miesiecy!!! :szok: moze za 3 miechy tez bede tak wygladac :-D hehe, powiem wam, ze juz cos drgnelo, 2kg juz mam mniej ;-) i wreszcie widze 5 z przodu :-D

dobra, ide na lody ;-) malaga carte d'or, jak ktos ma ochote na chwile rozpusty, polecam....................

Hej, hej:-) witam się z frontu:-D

Kasia fajnie, że to nie ukł. moczowy
a może jakieś zębole mu idą i ma jakiś stan zapalny?

Kasia, Pingwinek jeny:szok::szok::szok: to już tuż, tuż...
ja pamietam, jak 11 lat temu o tej porze odchodził mi czop
i dopiero spakowałam torbę do szpitala
potem się przeszlismy do szpitala spacerkiem /bo się łudziłam, że jednak mi przejdzie:laugh2:/
a to jednak był już poród, i za 15 godzin i 20 minut urodzę Asię:-)
ech.... a teraz jej piersi urosły i @ dostała, o rany:szok:

Nonek bidulko kochana, odpoczywaj od jutra na maxa:tak:
Kasu fajnie, że w pracy OK
Aga gratulacje z okazji zbliżającego się ślubu

Dita dawaj jakieś namiary na tą firmę, zadzwonię i wyciagnę Twoją kasę:tak: A co!

Edit: a ten Internet przez komórę potrzebuję w pracy
do czytania BB :):):)

Ostatnia edycja:
reklama
cosmolady-bardzo mi milo Cie poznac:-)
kate_less-dziekuje za zyczenia
Kurcze a ile zalatwiania z tym slubem jest to szok,na szczescie tylko sukienka do kupienia mi zostala,obraczki(kupujemy w sobote:-))no i garnitur dla meza i wszystko kupimy tu w UK bo jest zdecydowanie taniej a tak to wszystko jest juz po zalatwiane.Tak sobie mysle jak to bedzie i czy nie bede plakac:dry:

Do góry