reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Dita ty stosuj te masci! Bo blizny sa swieze i efekt na pewno bedzie lepszy niz przy takich bliznowcach kilkuletnich jak u mnie. Poza tym taka masc na pewno troche rozluzni tkanke, z ktorej jest ta blizna ( nie bede sie tu rozpisywac z czego itp), bo nawet jesli zdecydujesz sie na takie cos, to bedzie lepiej to usuwac mechanicznie. Mojej kolezance robilam na blizny kilkuletnie, po oparzeniu dermabrazje. Najpierw zeby troche tkanke rozluznic byly kwasy ( glikolowy), pozniej mikrodermabrazja na najgrubszej ziarnistosci. To sie pozniej luszczylo na maksa, ale efekt byl taki, ze blizny byly splycone, poprawil sie koloryt skory i byla lepsza sprezystosc. A blizna na wewnetrznej stronie reki, a ona ma w pazdzierniku slub. I na pewno lepiej sie bedzie prezentowac:). Poza tym bardzo dobra na blizny sa zabiegi ultradzwiekami. Jesli chodzi o koszty to nie wiem. Kazdy gabinet ma inne, dermatolodzy tez inne. My jako kosmetolodzy mozemy dzialac dosc plytko na skore, a dermatolodzy duzo glebiej, co zwiazane jest z % kwasow i sila dermabrazji. Poza tym pamietaj, ze to tylko brzuch, na codzien go nie widac. Ja sama mam blizne od malenkosci na klacie pod cyckiem ( brat mnie poparzyl), rodzice chcieli mnie operowac, ale pozniej odpuscili. I bardzo dobrze. Ja sie przyzwyczailam a maz ma dodatkowe miejsce do calowowania.:-p.
Ale sie rozpisalam
Wracam do oporzadzania chalupy.

reklama
dita, stosuj masci! ja sama sie zdziwilam, jak rewelacyjnie podzialala na mnie ta mustela. autentycznie, te ogromne rozstepy, fioletowo-bordowe, ohydne i grube jak palec juz po pierwszym!!! dniu stosowania bardzo zbladly - a po dwoch miechach to naprawde efekt jest niezly - maja ten sam kolor skory, co reszta i sa duzo mniejsze. i na jednym opakowaniu jeszcze ze 2 tyg pojade na pewno!

tylko wlasnie trzeba szybko zaczac stosowac! na pewno contratubex albo krem no-scar - ponoc super, ale nie sprawdzalam. na pewno warto zainwestowac, szybko sie zregeneruje choc troche i na stowe latwiej to bedzie usunac pozniej.

a pytanie do nonka - mam ohydna blizne na brzuchu, dluga i stara jak ja, po wglobieniu jelit. mozna to jeszcze takim zabiegiem jak mowisz usunac, czy nie ma opcji?

malego odebralam, troche poplakal, ale ladnie sie bawil i jadl, wiec nie moglo byc dramatu. widze na nim buraczki ;-) hehe. i mam przyniesc dla niego slowniczek, bo ponoc ciagle gada i sie denerwuje, jak go nie rozumieja ;-) moj smieszek gadulkowy maly :-) jesu... uwielbiam ich ;-)

Dita wkleje wkleje , tylko narazie nic nie widac, mam sciany parteru i dopiero robia strop ale dzisiaj po pracy zrobie komorka i jutro wkleje :)

Kasia usciskaj Piotrusia , fajnie ze jest mama!

Nonku jeszcze nie w domu bo nie mam dachu. podlaczyli na dzialce skrzynke. przy okazji sasiadowi zryli cala trawke przed domem,napewno sie ucieszyl :)
pamietasz moze koszt instalacji elekktrycznej w calym domu, czy wy juz mieliscie??

Aenye jaki slowniczek? masz im napisac co poszczegolne "wyrazy" znacza?

Kicia my nie mielismy zadnych instalacji w domu. Robilismy wszystko sami. Tzn. wode, scieki i ogrzewanie robil nam niezastapiony Pawel. A prad elektryk, ale ceny nie znam zupelnie. Tym zajmowal sie moj stary. Z tego tylko co wiem to nie przeplacilismy.

Aenye to jest tak, im starsza blizna tym gorzej z nia zawalczyc. Najlepiej wybrac sie do dobrego dermatologa, ewentualnie kosmetologa on doradzi czy jest sens bawic sie w jakies dermabrazje, kwasy czy inne. Ale jezeli tyle lat ci to zyc dawalo to ja bym nic z tym nie robila.

ze zlobkami, przedszkolami to jest tak, ze pierwszy m-c najczesciej sa problemy. Placz, szczegolnie jak jest inne dziecko ciagle buczace. Ale pozniej dzieci sie przyzwyczajaja, oswajaja z sytuacja. Wiedza, ze mama czy tata po nie przyjdzie. I pozniej jest git:)

odezwala sie do kliku z nas na gg agnieszka.kk mama alana ktora pisala do nas kiedys
chcialaby pisac na forum i chyba nikt nie ma nic przeciwko wiec Agnieszko zapraszamy
tyle ze nie rozumiem faktu iz ktoras Kinga zablokowala dostep
wie ktos cos?

Kasiu kochana trzymaj sie dzielnie, mam nadzieje ze znajdziecie szybko przyczyne goraczki i dacie rade jak najszybciej wyzdrowiec... Caluski dla Was

Ech, napisałam długiego posta i poszedł w ...:angry:

hej:-)

wkleję zdjęcia, spoko:tak:
dzisiaj Pawłek kończy mi malować i skręcać mebelki,
myslę, że w piatek będzie już co pokazać

Kasiu, trzymajcie się! Biedny Piotruś...
Roni, a jak USG u Małej?

Kiciu, jak chcecie instalacje /CO, wod-kan/, to mogę Was skontaktować z P:-)
napisałam Ci kiedyś na priva, ale nie odpisałaś, to myślałam, że już kogoś macie

Kochane - co polecacie jako Internet przez komórkę???
potrzebuję pilnej rady!

Dobra, spadam do... pracy:-D
BUZIAKI

Kate no wlasnie nie wiem o co chodzi bo tylko Ty masz mozliwosci blokowania, nie mieszam, wyjasnimy to z Agniszka lub Kinga gdy sie pojawia

Kasiu ..o jej:szok: a ja dopiero co pisałam że możesz spokojnie ciążować.....ech....
Piotrusiu zdrowiej mamie szybciutko.......
Nieistotna u mojej małej też jest taka bieluśnieńka plamka na 4, to próchnica właśnie???
a mi ciotka powiedziała ,że słyszała że dzieciom zjada próchnica ząbki od tych herbatek granulowanych typu HIIP, czy to możliwe??? ja daję te herbatki:confused:
Cosmo jak zrezygnujesz z ziemniaków , pieczywa , mleka i słodyczy to efekt będzie bardzo szybki, ogólnie jedz często w małych porcjach:tak:, a z tym omdleniem to miałaś przejście....:-(
Dita ja używałam contratubexu po cesarce , stosuje się go niemalże od zaraz, smarujesz dookoła blizny a jak nie ma już strupków do maziasz po szwie i dookoła, on rozpuszcza też zgrubienia w środku nie tylko na wierzchu, ale trzeba go wsmarować a nie tylko posmarować, efekt u mnie widoczny:tak:

Kasiu, Nonku, Kicia foto z postępów........
Ta śliwka na NK bajeczna:tak:, podoba mi się bardzo tylko że u mnie za malutenkie pokoiki na taki kolorek.

U nas wysypka nieco zeszła choć kolanka jakoś mocniej wysypało, byliśmy na weselichu.....miałam fobię że małą znowu doprawię, była do 22.30 potem pojechała z teściami do domku, mam już zdjęcia wstawię wieczorkiem:happy:

reklama
te maści na blizny to się w aptece kupuje? atol - moze ty coś polecisz i cena mniej więcej?

Agutka - bzdura z tymi herbatkami. Owszem, wszystko może powodowac próchnice jeśli jest non stop w buzi (np spanie z butelką ze słodkim napojem w buzi), ale tak naprawde to skłonność do próchnicy jest to sprawa genów i nic na to nie poradzimy. Jedno dziecko będzie spać całymi nocami z kaszą czy czymś tam i ząbki nietknięte, inne dziecko będzie szczotkować po każdym łyku niemalże czegokolwiek i próchnica i tak sie zrobi i tak. Najlepiej znajdź jak nieistotna stomatologa dziecięcego, taką próchnice można 10-krotnie spowolnić.

a ja to kompletnie nie wiem o co chodzi z agnieszką czy kingą:confused:

Do góry