reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

ja wlasnie mecze sie z wyborem wzoru, kurna ciezka sprawa
a chce wkoncu zrobi ten tatuaz bo ilez mozna marzyc hehe
polecicie strone z wzorami?

a u nas raj spaniowy, maly nauczyl sie wkoncu spac sam, dorosl do tego hehe i w nocy budzi sie tylko raz, dostaje mleko a reszte nocy tylko na wodzie udalo nam sie odstawic soki, co mnie cieszy bo wychodzi nam nastepna prochnica i jutro chyba idziemy do dentysty

Co do zlobkow to nie mam nawet pojecia ile kosztuja w moim rejonie takie przyjemnosci, ale musze popytac, bo mama pytala czy nie chcialabym pojsc do recepcji do dentysty

Ostatnia edycja:
reklama
hihi, ale wszystkie wyskoczyły z tymi tatuażami, no to i ja tez chce ale za 2 lata, na 30 urodziny sobie pierdykne :cool2:

Uff, mam zdjęte opatrunki, ładnie się rany zagoiły, resztka strupków gdzieniegdzie została, no ale za ciekawie to te blizny nie wyglądają. No cóż, kariery modelki już raczej nie zrobię;-)

U nas wieksze łózko odpada, bo młoda śpi we wszystkie strony w swoim łóżeczku, czasem potrafi wylecieć przez sen nawet przez dziurkę do wychodzenia gdzie jeste jeden szczebel wyjęty. Strasznie niespokojnie śpi, ale i tak się ciesze że sama i całą noc:tak:

Jeszze raz gratuluję żłobków i przedszkoli (Hania), aż miło czytac, jak sie czasy i podejście do dzieci pozmieniały (jak ja wspominam swoje opiekunki z przedszkola, to do tej pory mam traume;-))

Ala po pierwszym dniu w szkole zadowolona, cieszy się że będzie więcej nauki niż zabawy bo ,,mama w tej zerówce to ja sie strrrrasznie nudziłam, pani kazała się bazic i bawić, a ja wolałam się uczyć.". Oby jej tak zostało,hehe:tak:

Mam pytanko - brałam plastry, potem odstawiłam na miesiac, bo to był miesiac operacji, teraz znowu chce przykleić, bo własnie mi sie dziś @ zaczęła. Taki miesiąc przerwy to normalnie traktować? Czy jak? Kurde, nie wiem po prostu czy będę zabezpieczona czy przez te najbliższe 7 dni jeszcze dodatkowo coś. ech..:confused:

dita dmuchaj na zimne i dodatkowo cos stosuj:-p

fajnie z Ala tak lubi sie uczyc, ja sie zastanawiam czy moje trole pojda w mamusie prymuske czy tatusia olewacza:sorry2:

nieistotna gratulacje sukcesow spaniowych, jednak przesypianie calych nocy to komfort:happy:

u nas jest wedrowka ludow w nocy, tzn dziewczyny zasypiaja u siebeie, a potem przylaza do nas, a ze nie ma miejsca dla 4 osob to musze odprowadzac Helene do niej do lozka i czesto zasypiam z nia:sorry2:

kasu swietnie z ta szkola

Hej hej, tylko wpadam na chwilę jak burza...

Piotruś dziś czwarta doba temp. 39C, jutro idziemy na badania (morfo, mocz). Na razie na przeciwgorączkowych, trochę kaszle, albo wirusówka, albo zapalenie ukł. moczowego, mam nadzieję że to to pierwsze... A teraz koszmar z opieką nad nim, D. zero szans na wolne (same rozprawy albo klienci albo terminówki), ja nie mogę chodzić bo mi się młody wkręca w kanał rodny i chodzę zgięta w pół w tempie staruszki a Pepe demoluje dom, mama dostała wylewu na nodze z okazji zakrzepicy i ma nakazane leżeć, tata zero szans na urlop, drugie dziadki pojechały na Białoruś. Normalnie sądny tydzień. .. Oby się już skończył.

Buziaki dla wszystkich :-)

oj kasia jak sie wali to sie wali

trzymam kciuki zeby szybko sie poukladalo

a swoja droga Pepe z goraczka 39 demolujacy dom, faktycznie demon:szok:

Się witam:-)

Kasiu no straszne to, co się dzieje u Was:szok::szok::szok:
trzymam kciuki za poprawę, a może któraś z Gdańska Ci pomoże?
No, dziewczyny!
szkoda, że tam nie mieszkam:-(

Poza tym gratuluję wsiem dzieciom zadowolenia ze żłobka/przedszkola:tak:
super!

U nas Nata zasypia u siebie i tam spi albo całą noc, albo przyłazi do nas ok. 5-6 rano, my nie mamy siły, aby ją odprowadzać:laugh2: no i już śpi z nami tak max. 2h

No i Asia się zmieniła w tej 5 klasie :)
baaaaardzo pozytywnie!

Ostatnia edycja:
Kate czemu Ci zwiesili konto "jest nadzieja"?

Pamietałam o tym pytaniu:tak:

z konta "Jest_Nadzieja" korzystało kilka osób do wystawiania aukcji
niektóre /albo ich bliscy - w tym i ja/ licytowały ze swojego konta prywatnego, ale mającego ten sam nr IP
a to jest niezgodnie z regulaminem; mimo, że prowizje zapłacone!
i zawiesili:-:)-:)-(
na razie pozostajemy na etapie wymiany e-maili:baffled:
poza tym częśc ludzi się wykruszyło z całej akcji
i na razie nic z tego nie wyjdzie, niestety
ale zebrałyśmy prawie 6000 zł:tak:
chociaż tyle:-)

hej laski

widze ze rok szkolny pelna para hehe nawet dla zlobkowiczow ;-)
ja moze od stycznia pojde do pracy wiec bede kombinowac
narazie niestety nie mam szans na jakakolwiek ulge

Lucky, jak zdrowie?
Kate jak gabinet?
Dita, masz foty z rozpoczecia roku? moja blizna po cesarce rozciagnela sie jak stare gacie, tez nie jest za pienkna ;-)
Nieistotna, moj ma tak samo jak twoj :dry: kongo
Aenye a Maks ile razy sie budzi w nocy?
Kasu, jak juz sie "wyszkolisz" to ja tez poprosze jak juz bedziesz dziewczyna robic to tez sie podloze, poki co szukam kogos w gdansku na tatoo ale okroipnie sie boje ze na jakegos partacza trafie...strasznie bym juz chciala kolejny tatu ale juz wiekszy, aaaa i poszlam za Twoja rada i scielam sie na boba z dluzszymi bokami, mam tez grzywke na skos i ciesze sie ze Cie posluchalam, w koncu czuje sie jak czlowiek
Kicia i jak zdecydowalas sie na polysk meble w kuchni? widzialam ostatnio i sa czadowe, fartycznie sie nie syfia jak te wczesniejsze
Kasiu biedna jestes... mam nadzieje ze wszystko sie ulozy
Nonek Marek odpalil pyte i mowi ze to chyba nie ta ktora miala byc hehe

reklama
kate - kurcze, pogmatwane z tym kontem. Ale brawo i za 6000!!!:tak:
roni - hehe, nie było sensu robić zdjęć, szkoła do której chodzi Ala jest malutka, liczy ok 60 osób , w jej klasie jest 11 osób, całe rozpoczęcie było kameralne, krótkie no i nudne,hehe;-). Co do blizny to po cesarkach przynajmniej można pod majtkami schować. Moja sie ciągnie pięknie od żołądka w dół - czas pomyśleć o jednoczęściowym kostiumie plażowym :cool2: :-D Jak brzuszek małej????
kasiu - zdrówka!!!! Jak dziś? Lepiej?

Chyba i ja się do fryzjera dziś przejdę, bo mi wszystko wszędzie poodrastało i nie ujarzmiam już....;-)
A w ogóle to mamy piękną pogodę - słonko i upał;-):tak:

Ostatnia edycja:
Do góry