reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Dita:-D:-D:-D nienormalne to babsko, idź na zwolnienie i lecz się kobieto!
Kinga tak pytam, bo mam sentyment do ukochanej Chorwacji, w której byłam kilka razy - i słuzbowo i wypoczynkowo... no i na hotel na pewno bym się nie zdecydowała... wolę prywatne apartamenty:tak: no i w zalezności, co chcecie robić, to chciałam Wam podpowiedzieć, gdzie jechać:-)

Kasia całuję Twój brzuszek i Ciebie... oj! Ty się biedna nacierpisz w tej ciazy:-(

reklama
kasia no to podpowiedz nam! :) my chcemy jak najbliżej Adriatyku:)

Dita dbaj o siebie!!!!! :)
kasia z ja też miałam nudnosci w ciąży jak nie jadłam powiedzmy z pare godzin, To raczej normalne nie boj się:)

A my dziś z mężem wieczorem do kina ze znajomymi znowu śmigamy:)
a po południu może na plażę...

pozdrawiam

ja, dziewczyny, zapomnialam wam powiedziec, ze wczoraj nad ranem Fiol sie rozkosznie smial przez sen :-D normalnie w szoku bylam, myslalam, ze nie spi, ale nie, spal smacznie! hehehe :-) ciekawe, co mu sie snilo.. :-)

no i ILonka pojechała:-(
a było tak super:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kasia_z ja miałam identycznie jak patrycja
jak nie jadłam było mi niedobrze jak już było jedzenie po jednym gryzie miałam dosyć a czasem jadłam za dziesięciu:cool2:

Agutka ja przytyłam 28kg:dry:

DIta powalona jakaś ta kobita:szok:uciekaj od nich jak najdalej!

maja co się stało z koleżanką??

Kinga - generalnie to odpowiedz mi na pytanie, co tam chcecie robić?

bo jak nurkować trochę, zwiedzać i popływac /ale plaże kamieniste/, to polecam wyspę Krk
jak zwiedzać i pływać /plaże tylko troszkę kamieniste/, to wyspę Pag
natomiast piasek jest na wyspie Brać

jeśli chcecie być na kontynencie, to tylko nie Istria:no:
polecam okolice Dubrownika, lub bliżej jakiekolwiek większe miasteczko
Sibenik jest piękny

możecie jechać w ciemno, wszędzie są wolne apartamenty i za fajne pieniądze,
np. my spokojnie i w sezonie znaleźlismy apartament dla 2 rodzin /4 os. dorosłe i 2 dzieci w wieku lat 7 i 9/ za 50 euro za dobę, więc spokojnie zmieścicie się w tej cenie dla Waszej trójki i to w wersji delux.

właściwie, to przy drogach stoją ludzie z napisami na kartonach "Apartmani" lub "Free rooms", nas zaczepiła Pani, jak sobie staliśmy przy wjeździe na wyspę Krk

jeśli jeść "na mieście", to polecam knajpki, gdzie jest dużo tubylców i najcześciej aranżacja nie jest wyszukana /tzn. np. plastikowe stoliki/ - tam jest najlepsze jedzenie
koniecznie spróbujcie deseru z kasztanów /nawet mają tam święto kasztanów, jakoś tak w okolicach października, a tj. i odzyskania przez Chorwację niepodległości/
polecam też szopską sałatkę i owoce morza /świeże!/ a najlepsze to "ligninje prażenie" - kalmary smażone
no i przepyszne winko, a jak ktoś lubi, to i rakija jest OK, ja osobiście tylko smakowe /gruszkowa, mniam!/ toleruję, bo takie "zwykłe" to jak bimber, bleee
no i kupujcie winko u przydrożnych sprzedawców, w plastikowych butelkach - to winko z lokalnych "rozlewni" domowych
kocham Chorwację i Chorwatów, to super ludzie
a jak się nauczysz kilku podstawowych zwrotów, to podbijesz ich serca...
i co najwazniejsze - to naród negocjatorów, więc każde zakupy, to dla mnie wyzwanie:-D
uwielbiam i polecam!

Ostatnia edycja:
sa_raa, nieistotna - super,że spotkanko super;-):tak:

Maja
- no właśnie, co z tą koleżanką?

eeee....nie wiecie przypadkiem co za cholera wylosowała wczoraj takie kretyńskie liczby?;-):cool2:

kate - a nie wybieracie się do Chorwacji przypadkiem np w przyszłym roku.....? Moze byśmy tak razem....?:sorry2: Bo marzy mi sie Chorwacja, tak jak i Szwajcaria. Ale to na narty i kiedyś;-)

reklama
Do góry