reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

Sugar super ten kemping:tak:
a ja w pierwszy weekend sierpnia bede w Londynie, na chrzcie u siostry
i tu pytanie
co kupuja rodzice chrzestni??
help!
ja nie mam pojecia:confused::confused:

reklama
sorx, ze nic nie komentuje, ale od rana sie ogarniam. pranie njuz trzecie wstawilam, a jeszcze chyba z 7 musze zrobic. niech tylko to wyschnie ;-)

chcialam sie podzielic tylko z wami moja beka ;-) wlasnie probowalam Maksia zapakowac do chusty (tej rozmiarowej, kieszonki). maly wil sie jak opetany, wrzeszczal wnieboglosy (nie plakal, ale jakby wolal pomocy :-D), wygladal jak milionowa sardynka w puszce, a ja malo nie umarlam ze smiechu :-D cudowny wynalazek, zapwniajacy jakze potrzebna bliskosc matki z dzieckiem, na Maksa podzialal jak powod do wscieku ;-)

tak wiec chyba sobie daruje chustowanie, Maksio zddecydowanie lubi wierzgac, kopac nozkami i prostowac sie co chwile jak struna, a tu nie ma mozliwosci.
c'est la vie ;-) a chcialam byc a la mode z ta chusta ;-)

niemniej rozwazam jeszcze taki zakup, bardziej dla fiola, bo on juz w ogoe nie chce w wozku jezdzic, pakowalabym go, jak juz sie zmeczy lazikowaniem:

Chusta Oppamama! (399996832) - Aukcje internetowe Allegro
co wy na to?

sorx, nie ten watek ;-)

ja jak zawsze polecam zlota bransoleteczke z wygrawerowanym imieniem i data urodzenia/chrzcin :-)
a co do tych zwyczajow typu chrzestna kupuje swiece czy tez szatke itp. to nie wiem, u mnie rodzice kupuja wsio, a chrzestni tylko prezent.
najlepiej zapytaj siostry, jak uwaza :-)

Kasu to roznie. U nas w rodzinie zazwyczaj bizuteria, cos co pozostanie pamiatka po chrzcie. Moim zdaniem zabawki odpadaja, bo to nie bedzie pamiatka "na cale zycie". Moze jakas drobnostke ( zegarek:confused:), i koperte? Niech rodzice sami zadecyduja.

ja kase dawalam bo tak woleli rodzice.
Marika natomiast dostala sliczny lancuszek z bialego zlota z diamencikiem i bransoletke.

jaks bransoletka , moze medalik ,
widzialam sliczne smoczki z kaczuszka badz konikiem na atlasowej wstazeczce w sklepie svarowskiego i cena bardzo fajna
jakbym byla chrzestna to kupilabym takowy gadzecik,
pieknie to wykonane, zapakowane etc
albo srebrna Bozie :tak:

co do chusty kolkowej to bedzie ci ciezko nosic takie duze dziecko
dla mnie najlepsza jest chusta tkana, wiazana, kosztuje duzo ale jest bez porownania
najlepsza
ja swoja kupilam po tym jak "przetestowalam" tzn zawiazala mnie dziewczyna ktora zna sie na tym i wiaze dlugo
proponuje popytac czy ktos ma i pomoze Ci sprobowac :tak:

reklama
Ja np. z czesci swojej bizuterii (tzn zlota) z chrzcin i komuni mam zrobiona obraczke. Tych pierscionkow i tak bym nie nosila, a tak mam ja caly czas ze soba. Szczegolnie, ze to byly pierscionki od mojego najukochanszego sp. dziadzi. To takie moje sentymenta.
Ale wlasnie takie rozne wartosciowe bibeloty sa najlepsze. Na pewno cos wybierzesz.

Ja znow na zmiane pogody mam jakies dziwne samopoczucie. Sama nie wiem co sie dzieje.
A Maniane jak zawsze roznosi energia. I cos jej sie chyba przestawia zywieniowo, bo zaczyna chetnie wcinac inne rzeczy oprocz kaszy. Dzis znow wciagnela cala kromke chleba na sniadanie.

Od jutra Julka przestaje chodzic do przedszkola, chyba oszaleje. Dwie dziewczyny na glowie + budowa. Dobrze,ze pogoda sie zapowiada jakas sensowna.
Kate kiedy powtorka z aquaparku?

Do góry