reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

Ilonka a po swojemu wydaje jakieś dzwięki tzn gada coś sobie pod noskiem?, albo jak próbujesz go czymś zainteresować to spojrzy choć na chwilkę w tamtą stronę?
a jęśli to byłby niedosłuch to jak to się leczy u takich maluchów czy aparat dostają...jak to jest???

Maja fajne mieszkanko...a dla Was to lepsze czy tamto stare?, PYZA szok jaka duża, taka dorosła......:tak:

Biedny Budrys przyszedł w gościnę, a go zabrali do domku :-D

reklama
a my wlasnie wrocilismy poznania
bylo super, padamy na pysk
pozniej wpade i poczytam

Agaton nie uprzedzilam bo to byl zupelny spontan :)

a mnie i tak nie bylo w pn, my w czwartek po pracy zribilismy wylot do kuznicy gdzie obecnie Agatka z moja mama i sis przebywaja, ale to Wam pislama ... wypad rewelacja cudo i w ogole, Kuznica to moj raj na ziemi, piekne miejsce i spokojne, super relaks!!!! podroz tez git, tylko szkoda ze dzisiaj w Redzie zamiast na Szczecin pojechalismy na Gdansk bo stracilismy kolo godziny w korkach zanim wrocilismy na odpowiednia droge, ale pozniej juz bylo super, ale co sie naryczalam to moje jak sie zegnalam z Agatka:sorry2::-:)zawstydzona/y: strasznie mi bylo zal sie rozstawac...
dobra spadam reszta jutro...:)

o, reda, to cos kolo mnie ;-)

melduje sie juz z domu :-) ale juz 3.08 znowuz tam jedziemy :tak: a potem jeszcze do dawida babci, do piotrkowa kuj., na tydzien ;-)

ale powiem wam, ze sie stesknilam za domem uokropnie!

jutro wiecej :-)

ps odzwyczailam sie od klawoatury, jaka beka :szok: tata ma troche inna i choc tak malo tam pisalam, juz roznica nieziemska. co i rusz wale literowke. :szok:

Aenye - witaj spowrotem w domu :-) Brakowało twoich postów :tak::-)

Widzę że wakacje na całego, wszyscy gdzieś migrują, super :happy2:

Maja - chatka wypas! A twoja Pyza jest prześmieszna! Mały szelmiak z niej z tym uśmiechem :-D:-)

Mojego ostatnia zabawa - ma taki patyk z dziurką (patyk z plastiku ok. 40 cm, średnica ok. 8 mm, pusty w środku). Ostatnio nadziewał z jednej strony racucha, z drugiej dmuchał wypluwając kuleczki-pociski. Nosz kreatywny po tatusiu. Zgroza :szok:

Nieistotna, u mnie dopiero niedawno zaczął odgłosy zwierząt naśladować. Ogólnie poszły mu te zwierzęta razem z tworzeniem zdań dopiero.. także nie ma co się przejmować, bo ten rozwój mowy przebiega bardzo bardzo różnie, ciężko powiedzieć co jest pierwsze i ciężko diagnozować że czegoś nie mówi to źle a mówi to dobrze. U nas powtarzać to w ogóle zaczął dopiero w tym tygodniu. A spontanicznie mówi coś od pół roku, ale powtarzać nie chciał. Co do książeczek to też od dwóch tygodni ma na nie fazę dopiero. Wcześniej mu czytaliśmy przed snem ok. 10 min od 8 m-ca życia i coś tam pokazywał, interesowało go trochę, czasem wcale, czasem usypiał, a teraz to mało z wyrka nie wyskoczy żeby wszystko pokazać, ponazywać, pogadać. Każe sobie czytać po kilka razy... No a gada już parę ładnych miechów, a etap na książeczki dopiero tera zprzyszedł. Znowuż mojego brata Lilu miała etap na książeczki zanim zaczęła mówić... Ja wierzę że nic na siłę. Bo i tak mały demon ma twoje wysiłki głęboko ... ;-);-);-)
Za 1,5 roku będziesz marzyć żeby się przymknął choć na parę minut :-p

Maja - śliczna chatka!, pięknie w środku, a jaka kuchnia full wypas!!!! Super, naprawdę!. Ile tam macie pomieszczeń? Pyza po prostu śliczna, jaka duuuza:tak::tak::tak:

nonek, nieistotna, kate - kurcze, może jakoś w sierpniu, hm?

pozdrrrrr!!!!!:tak:

Maja fajna chatka i jaka Pyzunia jest duza! Baaardzo urosla, sliczna jest ze hej!
Nonek, juz wczoraj nie poszlam:no: Ale chyba nikt by nie poszedl gdyby dostal za mala wyplate i wogole okazalo sie ze robie na czarno:wściekła/y:
Sugar, tak jakci pisalam bedziemy 8-15[najprawdopodobnie bo mlody mapaszportwazny do 16 i nie wiem czy mozemy z nim latac czy nie] A na Helu bedziesz u rodzinki/znajomych czy to hotelu jedzies?

Nie ma to jak chodzic w pizamie do poludnia.
Kasu wcale w takim wypadku sie nie dziwie. Szkada gadac na takich pracodawcow. Rece opadaja.
Kasia_z to Piotrula ma wyobraznie i tworczy na maksa! Z moja Manka to pewnie by perpetum mobile zbudowali;-);-);-).

Manka dzis dorwala pudelko po masle i wszystkie resztki wylizala. Nie wspominajac o otoczeniu. Wszystko smierdzi zjelczalym tluszczem.

A w ogole nie wiem czy slyszalyscie o tym niemowlaku wyrzucownym przez okno zaraz po urodzeniu. Normalnie wzielabym takich rodzicow i zaje *****la. Strasznie na mnie podzialala ta wiadomosc.

Heheh Kasia niezly Piotrula...pomyslowy.

Kasu wspolczuje pracodawcy.

Nonek ja nie slyszalam ale az sie wlos na glowie jezy.

Ja dzis z firmowymi papierami walcze od rana bo kwartal sie konczy. Jade na spotkanie z nasza inteligentna ksiegowa. Ten kwartal musi nam skonczyc a pozniej wywalam ja na zbity pysk bo nic nie wie. Szkoda mi nerwy psuc na babsko.

Agutka w tamtej chacie mielimy ok 150 metrow i tez trzy pokoje wiec byl problem zeby tu ie zmiecic bo mniej miejca. Ale tu mi ie bardziej podoba bo tak domowo jest. I ogrodek plaki wiec Pyzak lata ama przez caly dzien a tam byl dwupietrowy i trzeba bylo gloa pilnowac.

reklama
na Helu bede chyba na kempingu Solar :)

z innej beki mam znowu jakis przewal z cholernym Urzedem Skarbowym , nie maja mojego pitu i wogule zly nip i tylko wystrzelac i musze do tych mend pojechaC Osobiscie
demyt

Do góry