reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
cześć
doszłam do wniosku, że najwyższy czas pozbyć się zbędnych kilogramów (ratunku nazbierało sie ich aż 20 :zawstydzona/y:)
chciałam zrobic kopenhaską ale mama na mnie nawrzeszczała, że jest jeszcze za wcześniej po porodzie i takie tam... chyba jej posłucham bo i bez żadnych diet ciągle kręci mi się w głowie... dla mnie to nienaturalne, żeby karmić i jeszcze przybierac na wadze :wściekła/y: no ale od dziś jem tylko gotowane i zaczynam ćwiczyć... Mam w domu nawet sprzęt pojeździłam na rowerku ale tylko 15 min bo z kondycją tez nie najlepeij. Zaraz uciekam na twister a po południu pójde do sklepu hula-hop kupić. A znacie może jakieś ćwiczenia na ręce? sa gigantyczne :baffled:

aha i Lena i Sara bardzo mi sie podoba :tak:
Ignaś też słodziutkie :tak:

Ale jestem zmeczona... jejku, kawe musze trzasnac

my dzis juz po lekarzu maly ma lekki, mokry kaszelek, mamy wiec robic inhalacje
ma tez dziwna wysypke- drobna kaszka, poliki, za uszami, szyja, moze to byc skaza bialkowa?

dostalismy tez skierowanie do poradni dla niedosluchu rozwojowego w szczecinie
jest podejrzenie ze maly nie mowi bo ma niedosluch
czy ktores dziecko procz mojego nie mowi? tzn mowi tylko mama, tata, papa i toto
nic poza tym
wogole mowienie idzie mu ciezko, nie proboje nawet mowic

Cosmo kopenhadzka to bylby teraz glupi pomysla, trzymam kciuki za zjazd z wagi :)
ja tez sie musze wziacc za siebie a nie chce mi sie

Hej:-)

się melduję:tak: zaraz Was poczytam
tylko podzielę się z Wami ważną informacją...

Moja mała Asia jest już "kobietą":-D:-D:-D /tzn. że dostała swoją pierwszą @/
o RANY:szok:

Gratki dla nowej Kobietki wsrod nas :-)
Nieistotna moj mały nie gada tzn tata da am am i wsio ale my mamy stwierdzony niedosłuch lekki ale logopeda do ktorej chodzimy nie widzi zeby zle sie rozwijał ze wszystko jest dobrez bo dzieci niektore mowia czekolada w wieku 1 roku inne w wieku 3 lat :tak: nie martw sie napewno wszystko jest dobrze przeciez miał przesiewowe badanie w szpitalu jak sie urodził, moze byc tez tak ze ma zatkane uszko bo chorował na zapalenia ucha albo cos takiego ale to sie leczy farmakologicznie Trzymam kciuki zeby było jak najlepiej :happy2:

Taaaa.... mogę być już babcią:-p
u nas też maruda na maxa, bo idą dwie dolne czwórki:baffled:

Nieistotna własnie miałam pisac na GG, żebyście zbadali słuch, sprawdili trzeci migdałek. I najważniejsze - nie zgadujcie, co Fifi chce, niech on sam to "powie":tak:ale poszukam coś fajnego i ci wyślę linki

Kasia współczuję "syfiastych" przeżyć w ciąży
Całą resztę witam i pozdrawiam gorąco:-):-):-)

Asienka ...szok alez te dzieci sie teraz szybko rozwijaja.

Nieistotna mnie sie wyaje ze nie ma powoow do obaw. Raz ze chlopcy pozniej zaczynaja mowic a dwa to znam sporo maluszkow ktore mowia to co Twoj w tym samym wieku i to nawet dziewczynki wiec glowa o gory.

reklama
Kate wlasnie mialam mowic ze teoretycznie to juz jestes babcia :)

wydaje mi sie ze nie chodzi o niedosluch bo u nas w parze z niemowieniem jest nierozumienie
kate samo zgadywanie nie jest chyba problemem, gdy on macha reka ze cos chce, ja mowie, "chcesz picie czy chcesz ciasteczko, chcesz jogurcik?- zawsze nazywamy dane przedmioty wyraznie by umial sam je okreslic, a on nawet nie probuje mowic, nigdy sam nie sprobwal powiedziec "chce pic"
czesto wyglada to na zasadzie ze on cos chce ja nie wiem o co chodzi, mowie" filipku powiedz o co chodzi?" i tak 15 razy az wkoncu on zaczyna plakac, a ja mowie ze niestety musisz sporobwac mi powiedziec o co chodzi" i odchodzi nie dostajac tego co co mu chodzilo
i nie chodzi tylko o wyrazanie potrzeb, on nawet nie rozumie znaczenia slow mama, tata
nie panikuje dlatego ze nie mowi, bo nie na to sztywnych norm,
bardziej martwi mnie to ze on nic nie rozumie

zreszta ktos musi miec debilka :)
jest glupi ale ladny wiec bedzie modelem :)

Do góry