reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

lala różnica była 500gram i 4cm a co do tej pani doktor to współczuje,.. dobrze, ze poszłas gdzieś jeszcze... My natomiast mamy super pediatrę

reklama
Cosmo, różnica niezła :blink:

Lala - niezła ta lekarka. Dobrze że pediatra sensowna. I co dalej z uszkami? Da się to jakoś leczyć? :confused:

Sugar, u mnie jak przestał jeść mleko (8my miesiąc) to był generalnie koniec z mlekiem. Teraz mam plan dać mu krowie na spróbowanie, modyfikowanego nie tknął od czasu jak mu się odwidziało. A kaszki jakoś powróciły, ale co jakiś czas ma kaszkowstręt kilkudniowy... A oprócz mlecznych ci je normalnie? np zupy?:confused:

cosmo ogromna roznica:szok:

lala trafic na dobreo lekarza to szczescie trzeba miec

sugar u nas Hanka przestala pic mleko juz nie pamietam kiedy, a Helena jeszcze wczesniej plus kaszkowstret totalny

moze u Luli juz to nastapilo?

w koncu ile mozna mleko jesc;-):-p

Cosmo, różnica niezła :blink:

Lala - niezła ta lekarka. Dobrze że pediatra sensowna. I co dalej z uszkami? Da się to jakośleczyć:confused::confused:
tego się nie leczy- trzeba , albo usunąć migdałka, albo go jakoś zmniejszyć[ czytałam ,że są jakieś krople na wchłanianie się migdałka]bo w tej chwili migdał ugniata trąbke słuchową i ten płyn nie ma ujścia [nie ma jak spływać ] i dla tego się gromadzi w uszku. cosmolady to synek ci naprawde ładnie rośnie tylko pogratulować-

Lala - niezła ta lekarka. Dobrze że pediatra sensowna. I co dalej z uszkami? Da się to jakoś leczyć? :confused
tego się nie leczy - trzeba usunąć migdał lub go jakoś zmniejszyć[ czyt.że są jakieś krople po których migdał się wchłania] bo w tej chwili ten migdał ugniata trąbke słuchową i ten płyn nie ma ujścia i dlatego się gromadzi zamiast spływać[ mam nadzieje że dobrze wytłumaczyłam ,że nic nie pokręcilam]

Sugar ja ci nie pomoge, bo Manka tylko na kaszkach leci. Nic innego nie chce specjalnie jesc.
Lala moze to sa te krople o ktorych Ci wspominalam? Jak bedziesz znala nazwe to podaj.

Atol jakie masz melomanki...:ninja2::ninja2:, sluchawki 3 razy wieksze:-).

Sugar i Luckymama gratuluje zabkow u dziewczynek!
sugar moj maly kazdego zeba wita glodowka
p.s. piekne foty na nk, az sie staro czuje jak patrze na wasze szalenstwa :)

a my mamy zapalenie oka, maly rano nie mogl go otworzyc, ropy na pol buzi, opuchlizna, siniaki i podbieglee krwia, juz dostal krople zobaczymy czy pomoga

sugar.... ja coś wiem na temat bólu żołądka, ale porobiłam dużo badań i wsio ok, ale od czasu do czasu nadal mnie pobolewa:-(
a ta mała mojej koleżanki co jest w wieku Eli też sztucznego nie chce pić tylko cycek, a jak mamusia w pracy to na kaszkachi zupkach jest, czyli karmienie tylko łyżeczką, ......ona malutka jest lekarka kazała ją podtuczyć troszkę.....:sorry2:

Cosmo różnca duża....pewnie tak by wyglądały Ela sugar i Marysia tej mojej koleżanki:tak:

lala z lekarzami tak juz jest niestety:angry:

Lucky na pewno trudna sprawa z tym cycoleniem, ale tak jak pisały dziewczyny jesteś super mama , więc spróbój bezstresowo podejść do tematu.......może w dzień butla a wieczorkiem i w nocy cycek i tak podobno nocne mleko najzdrowsze dla maluszka, a wtedy i rozsądek i serce będą w zgodzie:tak:

"Atol jakie masz melomanki...:ninja2::ninja2:, sluchawki 3 razy wieksze:biggrin2: "- też się zgadzam :-D:-D:-D

GRATULACJE ZĘBOLÓW:tak:

u nas też się coś z oczkami dzieje, często trze i ma jakieś zaczerwienione, do lekarza muszę się wybrać:-(

Nieistotna a ja nie moge znalesc Sugar na nk...:-(
Manka wlasnie przyniosla mi do chalupy cale wiaderko piachu i na srodku pokoju zrobila babke. Ech....

reklama
hejo

sie witam, u nas masakra ciag dalszy

Cosmo, sama bedziesz najlepiej wiedziala co robic... zgadzam sie z dziewczynami
a Twoj synek wyglada na 5 mc, super chlopczyk

Kate, mi sie skojarzylo z kosmetykami avonu (takie zele pod prysznic) mam traume ;-)
a nazwa chyba malo "chwytliwa"
i sie nie bardzo odmienia, wszyscy beda mowic ze ida do sensu ;-)

Buuu ja nie mam profilu na nk :blink:

Sugar, ciesz sie ze mala nie chce mleka, moj ma odwrotny problem :blink: a ze nie je mleka to zaden problem, skoro je inne rzeczy...

Atol, super panny, ja chce 1,5 roku do przodu juz :baffled:

Aenye, kiedy do domu?

Ma ktos kulke w leb? chetnie sobie strzele :nerd:

Do góry