reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Hej dziewczyny :-)

Kate - skojarzenia pierwsze to zmysły, sens, konsensus.. skojarzył mi się też sedes ale pomińmy milczeniem ;-) Brzmi naprawdę ok :tak:, chociaż mi się osobiście bardziej podobają żeńskie albo neutralne formy (na łacinie to się nie znam nic... ale takie co się kończą na "i" albo "a").

Cosmo - brak słów. W ogóle jakoś wierzę że ty bardziej wiesz o co chodzi. Z doświadczeń różnych znanych mi osób to jak kobieta podejrzewała zdradę to 100% tak było. Kawał palanta z męża. Oby ci się udało jak najszybciej poukładać samej. mam nadzieję że rodzinka ci pomoże i wszystko się ułoży.

reklama
kurcze... nazwa musi być prosta i do zapamiętania i zeby uzywac tylko jednego wyrazu
no i zeby łatwo było wypowiedzic (np. odpada pisane C, czytane K)

sama juz nie wiem :-/

Kate a masz jeszcze inne propozycje?

Ja wlasnie wrocilam ze skarbowki, czeka mnie jeszcze jedna wizyta, ale ogolnie ok. Przesympatyczna pani, papiery poszly juz do dzialu wyplat. Powinno do konca lipca do nas trafic.

a w sprawie Cosmo to tak naprawde mozemy jej tylko wspolczuc i wspierac. I nic wiecej. Bo nie znamy sytuacji do konca, wczesniejszych relacji m-dzy nimi itp.itd.

Kate......a może jest jakaś inna alternatywa.....bo dla mnie chyba za ciężka ta nazwa... miało być szczerze:sorry2:

Cosmo... no właśnie..cóż....ścierwo jedne...latawica...i brak słów, a mnie dobiło jak napisałaś o tym jak Cię uderzył jak ją k... nazwałaś.......a tak w ogóle to o jakim uczuciu my tu mówimy, bo na pewno nie o miłości... przynajmniej jak dla mnie, on się może i zaangażował ale nie o prawdziwą miłość tu chodzi:confused:, .......radzić nie ma co...Cosmo musisz być silna i podjąć odpowiednie decyzje.....jest wiele możliwości..
Miałam podobną sytuację w pracy, dwoje ludzi się zaangażowało w taki związek....trwało to krótko tzn 3 lata, ale obecnie ta druga go zostawiła i facet jest sam jak palec, po rozwodzie i stracił właśnie w taki sposób żonę i 3 dzieci......myśłał że" świat zwojuje " a ma obecnie wielkie G......
........a jak to nie była zdrada tylko flirt, choć oczywiście kobieca intuicja jest nieomylna....a jeśli nie była:cool:
Trudna sprawa.....Cosmo pocieszam......ale to już podjęliście decyzję o rozwodzie...bo pisałaś że chciał żebyś wytłumaczyła małej że go już nie będzie.....

tak głupio wyszło że niby bronię męża Cosmo, i że popieram pewne sytuacje...ale oczywiście że NIE, tylko tak w ramach ustalenia rzeczywistości:sorry:

hej kobitki
Kate sensus ok:tak:juz jestesmy zdrowi, dzieki;-)
Cosmo bardzo ci wspolczuje i zycze duzo sil zebys podjela dobra decyzje dla siebie :tak: Sama przechodzilam z moim mezem ciezkie chwile i dziewczyny z forum mi bardzo pomogly:tak::-) Ale ja nigdy nie bylabym w spanie wybaczyc zdrady:no:
Lucky nie doluj sie cycoleniem i tak jestes superhero :tak:
Aenye super ze wypoczywacie, widac ze rodzinka odzyje:-)
Sarenka nasza zjezdzalnia zielono zolta a mata na koncu niebieska;-)

dziekujemy za komplementa zakupowe, ostatnio zrobilam selekcje zabawek Brunka i takie z ktorych wyrosl wysylam do cioci w Polsce, dopiero co urodzila moja kuzyneczke:-) i sie zrobilo miejsce na cos nowego a ze na zajeciach gdzie z nim chodzilam zawsze atakowal zjezdzalnie stwierdzilismy ze to bedzie super pomysl i teraz non stop na niej zjezdza:-D
no i mam nadzieje ze zlapie jazde na rowerze bo mamy plany cala familia w niedziele jezdzic na wypady rowerowe:tak:
powiem wam ze moja praca :eek: to G... przeszkololi mnie, zaczelam chodzic, zawolnili jakas laske, poprzestawiali grafik tak ze nie pasi kapletnie.... i mam tak pracowac az szefowa zajdzie w ciaze zebym pracowala za nia:eek: dzis powiedzialam ze pracuje tylko do konca miesiaca i ze juz szukam czegos nowego... ehh
ale Daniel zabiera nas na wakacje nad POLSKIE MORZE:tak:jedziemy w sierpniu tylko nie wiem gdzie
musi byc 1.blisko do gdanska-bo tam lecimy 2.rozsadne ceny 3.domek 2pokojowy-zebysmy mogli siedziec w drugim pokoju jak Brunio zasnie
dlatego dziewczyny nadmorskie POMOCY moze mozecie mi cos polecic:cool:

i zapraszam na NS
troche sie rozpisalam...

Ostatnia edycja:
cosmo bardzo Ci wspolczuje calej sytuacj i wiem ze kiedy ktos zdradzi to czlowiek popada w paranoje
mialam taka sytuacje, wtedy bylo sprawdzanie telefonu, maila, podejrzenia
i niby powinnam sobie pojsc i trrzasnac drzwiami ale nic nie jest takie proste jak sie wydaje
niestety brak zaufania prowadzi do tego ze bliscy sobie ludzie zaczynbaja byc dla siebie wrogami, wojna podjazdowa, brak rownowago psychicznej i wieczne podejrzenia doprowadzaja do paranoi
ufam mojemu facetowi w 100% i dzieki temu jestesmy silni jak nikt
zycze zebys podjela wlasciwa decyzje i wierz w to ze kiedys bedziesz szczesliwa kobieta
bo od dna mozna sie tylko odbic

kate senus fajna nazwa ale troszke kojarzy mi sie z jakas edukacja ( oprocz tych rzeczy o ktorych pisaly dziewczyny)

kasu ciesze sie ze u was jest dobrze i ze wszystko swietnie sie uklada, kto jak kto ale Tobie sie nalezy
jak mowa o morzu to polecam DEBKI, zreszta kiedys Ci o nich mowilam, moze tez bym sie wybrala! daj znac
piekna plaza, cicho, blisko gdanska , no i kupa swietnych ludzi

lucky sciski dla bidula a co do cycolenia to nie ma sie dolowac
jestes najlepsza mama i nic tego nie zmieni, a flaszka juz na pewno :tak:
ja jestem u rodzicow ale w nd chyba wracam do waw bo jada do berlina,
mlodej wylazly dwie dolne jedynki w zw z czym jest maruderem ale i tak jest mega dzielna
tylko ZUPELNIE nie chce ,mi pic mleka ani zadnycj kaszek
u was tez byly takie bunty?

mnie od jakiegos czasu mecza migreny, bol zoladka i generalnie czuje sie do bani
jak wroce do warszawy musze wybrac sie do lekarza

sugar jak Majce szły zeby to też nic nie chciała jeść... Mleko jadła tylko przez sen i bywały dni, że w ciągu doby zjadała tylko 60ml mleka :szok:
Przeszło stosunkowo niedawno jak już wyszedł 16 ząb...
Także uzbrój się w cierpliwość

Pokaże Wam coś... spotkałam się kilka dni temu z koleżanką, ona ma synka który urodził się dzień po moim i zobaczcie jaka duża różnica miedzy nimi

dscn7092mq9.jpg

mam dziecko giganta :tak:

Rzeczywiście gigant :-) Ani się obejrzysz, jak Cię przerośnie.. zwłaszcza, że jesteś strasznie drobniutka. Rzeczywiście czas zacząć już szykować ubranka na 6 m-cy dla niego :-D

reklama
cosmolady - a czy duża była różnica wagowa waszych dzieciaczków jak się urodziły ? laski byłam dziś z matim na szczepieniu - przy okazji poprosiłam ,żeby mu zajżała do uszu - okazało się że ma ten płyn w uszach [ prawdopodobnie migdał ugniata trąbke słuchową i z tąd ten płyn - wiecie jak sobie pomyśle .że gdybym posłuchała tej pani laryngolok u której wczoraj byłam , która stwierdziła ,że dziecku nic nie jest i że ma uszy czyste i poszłabym na kontrole dopiero za rok jak mi zaleciła to mateuszek mógłby stracić słuch -Ja nie wiem po co ta k...a siedzi i przyjmuje pacjentów skoro sie nie zna- :angry:

Ostatnia edycja:
Do góry