reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

kasia, dzieki bardzo. no moj malutko ulewa jak dotad, wiec to pewnie nie to.
a co do Fiolka, to owszem, bylismy u ortopedy - bo ja stwierdzilam, ze cos mi nie tak lazi i wiecznie sie wywraca, najczesciej przy bieganiu. i wlasnie ta prawa stopka lekko do srodka zawija. ale generalnie wyszlo, ze wsio z nim dobrze, znaczy koslawosc jest, ale na razie nic nie robic i najpewniej sie ladnie wyrowna. Amelka tez miala takie cus - jedna noga do srodka i to na palcach stawiala - i przeszlo. takze ja profilaktycznie poszlam.

nonek
, megamega gratulacje! jak ja ci zazdroszcze, uoraju!!!

ale a propos Fiola, to kaszle okrutnie, dalam mucosolvan, wiec moze troche stad.. nie moze zasnac, bidul :-(
jak do jutra nie bedzie lepiej to z dwojka do lekarza. znowu. matko boska czestochoska!!! wpon byli osluchiwani i bylo ok, a tu ledwie sroda i kaszla oboje. demyt. :crazy:

reklama
Dobra po pierwsze
Nona ja pierrdole gratuluje!! Szczerze sie ciesze z Twojego sukcesu

Kasu trzymam kciuki by wirus Was odpuscil, bo zamiast pracy bedzie kibel
ecch

Pingwinek hejo... Calsuy dla brzucha i dla Mercuni

Ja dzis rano zobaczylam ze ta pieprzona prochnica robi sie na tym samym zabku tyle ze obok, szlag mnie trafil az mi sie wyc chcialo, najwczesniejszy termin 16lipiec a tu sie szybko rozprzestrzenia
latalam po przychodniach, w calym miescie 70tys nie ma nikogo kto by sie zajął zebami dziecka, szlag mnie trafil, zawsze piach w oczy
w koncu jedna babka prywatnie mu zrobila lapisowanie (ktore powinna robic za free kazda przychodnia) i polakierowala fluorem pozostale 5 zabkow
skasowala 50zl i za tydzien znow to samo bo trzeba 3 razy powtorzyc
maly dzielny jak nie wiem, zal mi szkraba
babka byla zdziwniona tym ze ma tak malo zebow

Moj tez stope zawija, i mam wrazenie ze tez sie czesciej niz inne dzieci przerwarac przez to
ale ortopeda stwierdzil ze miesci sie w normie, i ze profilaktycznie mozna kupic buty z sztywnym zapietkiem, ale jakos to do mnie nie przemowilo, po domu biega boso

Aenye tylko wspolczuc

ostatnio nie mam na nic czasu dlatego mało zagladam

nonek gratuluję :-) a co studiowałas i gdzie? ja musze się na obronę zapisać, ale jak na razie to nie mam czasu się przygotować bo dzieci zajmują cały mój czas.. stwierdzam, że doba jest na wszystko stanowczo za krótka

Maja od jakiś 10 dni ma problemy z kupami. Robi strasznie twarde jak kamienie i przy tym bardzo płacze. wczoraj płakała od rana wołała kupa, boli pupa a kupe zrobiła dopiero dziś... bidulka zaciska pośladki żeby tylko tej kupy nie zrobic... byliśmy u lekarza, dostała syrop mam nadzieję, ze szybko pomoże

uciekam bo Maja już młodego obudziła :-/

elou,
oczywiscie mlodego do przedszkola nie wpuscili, na szczescie D. poprzestawial klientow, zawiozl mnie do pracy, zajal sie mlodym, zrobil obiad, odebral mnie i pojechal do pracy:blink:
ja myslalam ze z kiblem bede musiala jechac ale pozarlam 10 wegielkow, na razie dziala tzn przetwalam szkolenie:happy2:

pingwinek gratulacje osiagniec smokowych:tak: no i rozgadania;-)
roniak buzka:-)
kasia dobrze ze lepiej;-)
aenye zycze chlopaczkom zdrowka:tak:
nieistotna dziwne z tymi przychodniami, ale dobrze ze w koncu kogos znalazlas.. dzielny Filipek. swoja droga jak slysze ze musisz wydac 150zl za usluge ktora powinna byc darmowa i dostepna!! to mnie szlag trafia...:crazy:
cosmo biedna Majusia, oby syropek zadzialal

kasiu, aenye
napewno bede miala cc, tylko jeszcze nie wiedza kiedy
chcieliby zeby cos zaczelo sie samo, jak jutro nie bedzie zadnych oznak nadchodzacego porodu to we wtorek cc
ale raczej cos sie dziac zaczyna
moze jeszcze tydzien bedzie sie rozkrecac, wolalabym zeby jeszcze poczekac... ale zobaczymy bo mloda juz ponad 4 kg wazy wiec mozliwe ze pokroja od tak
mi w kazdym razie sie bardzo nie spieszy

ech, Ala dalej gorączka, już nie mam sił. Prawie nic nie je, przez cały dizeń bułkę z masłem.
Na szczęście ciut lepiej.
Dziś nawiałam z roboty za nadgodziny, wymyśliłam,że mam spotkanie z notariuszem i chooj, po drugiej wyszłam i pojechałam sobie z A do jego pracy do Hrubieszowa - aż pod granice ukraińską, fajna przejażdżka;-)

Roni - e, nie mów i tak nie wierzę że coś się zaczyna, ściema:-p jeszcze z miesiąc przecież;-)

nonek - GRATULACJE!!!!!!!!!! Czyli co? zakładasz własny gabinet? Kurcze naprawdę masz ciekawy zawód:tak::tak: Ja to sobie cały czas pluje w życiorys za niepotrzebne mi do niczego studia:baffled:

Dita na naszym spotkaniu jak byla Ilona i Maja, to Jula miala bardzo wysoka goraczke, trudna do zbicia. Tez nic nie jadla. Nie miala praktycznie innych objawow. Po 3 dniach minelo. Do tej pory nie wiem co to bylo.

Jesli chodzi o gabinet to bede wlasnie nad tym teraz intensywnie myslec. Na razie dochodze do siebie. I jeszcze mam jakis stan zapalny w gardle. Zaczyna sie jak jakis ropien okolomigdalowy, ale staram sie zaradzic za wczasu i nie dopuscic do rowoju s cierwa.

I jeszcze musze sie zabrac za porzadne odzywianie. Bo chuda jestem na maksa.

I mam takie pytanie do ziewczyn co maja takie starsze dziewczynki. Czy to normalne, ze mojej Julce po kazdym czesaniu zostaje sporo wlosow? Bo jakos wydaje mi sie troche za duzo ich na szczotce... A wlosy ma dosc dlugie.

Nieistotna ucaluj Filipka bidula.
Roni ty nasz dlugodystansowcu;-).
Cosmo a jakie mleko dostaje? W proszku jeszcze? To moze byc od tego. tak moja Julka reagowala na mleka. Dopiero jak aczela dostawac zwykle chamskie z kartonu jej minelo jak reka odjal. A jaki syrop dostala? Lactulosum ( czy jakos tak)? Jest naprawde swietny. Powinien pomoc.
Aenye niestety tak to z wirusami jest.
Nasza Maniana jeszcze z zielenina w nosie, kaszle od tego kataru, ale na szczescie mniej.

hej, kochane
u nas masakra, Fiol zaflukany i miauczacy 'mammmammmma' caly czas, charchle, malo pluc nie wypluje..
a najgorsze, ze maly mi kaszle okropnie, dusi sie i dlawi wydzielina, bo nie umie odkrztusic porzadnie.. pewnie mu katar splywa.. ogolnie co 3 min sie wybudza i musze latac, nie wiem, jak i czy w ogole dzis zasne
jutro rano do lekarza na bank, ale co z tego, co oni moga takiemu malenstwu dac.. Boze, nie moge patrzec, jak sie meczy!..

na razie u zadnego nie bylo goraczki, odpukac..

musze konczyc.. buziaki

reklama
Przy wieczornym myciu zabkow obejrzelismy dokladnie te cala prochnice, lapisowanie uwydatynilo to czego nie bylo widac jeszcze golym okiem
w ciagu 2 tyg z plamki wielkosci glowki od szpilki robila sie plamka ciagnaca sie wzdłuż calej lini przy dziasle i 2 mikroplamki na drugim zabku czyli juz sie zarazal
nie sadzilam ze to tak szybko idzie , nie chce wiedziec jak to by wygadalo gdybym czekala do tego 16lipca
ech

a i mamy skrwek 7zabka, 4 na dole :)

Nie wiem o co chodzi z tymi chorobami, masa dzieci chorych
Aenye trzymaj sie dzielnie, oby Makutka ominelo :) Caluski dla Filipka

Cosmo Nona w tym temacie doswiadczona dobrze mowi, dawaj malej duzoooo picia i duzo owocow

Dita czyli milas w miare udany dzien
Calusy dla chorutkiej Ali

Nona Filipa dopiero dzis puscil katar ktory przywiozl wtedy z Wrocka
Mam nadzieje ze i Manke pusci

Roni trzymam kciuki by wszystko poszlo po Twojej mysli

Do góry