reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Halo halo...
Wreszcie na dluzej dopadlam do kompa.
Dzieki dziewczyny za spotkanko. Bylo suuuuuuuuuuuuuuper.
Kate z tym poczuciem humoru to mam sie doszukiwac drugiego dna hehe?;-)
Ja tez sie poryczalam w pociagu bo ja na zewnatrz tylko staram sie byc twardziel.:zawstydzona/y:Pawel supertata dla wszystkich dzieciakow.
Nona macie sliczne dzieciaki sliczny domek...ja bezdomna zazdroszcze strasznie oczywiscie pozytywnie no i jestem pod wrazeniem pasji Twojego Macieja.:tak:
Nieistotna fajna z Ciebie dziewczyna troche krejzi na punkcie Filipka ale supermama. Sposob w jaki wyrazasz emocje zrobil na mnie wrazenie. A Fifi w wersji girl heheh ..... boski.:-)

Roni przysługuje mu opieka 60 dni w roku , może być wykorzystane w ciągłości, niech M idzie do lekarza powie o sytuacji i lekarz mu da zwolnienie lekarskie w którym napisze że to opieka i wiek dziecka:tak:

Na Istebną też chcę się załapać:tak:......o matko chcę bardzo Was poznać.... mam jakieś wyobrażenie o każdej Was , ale rzeczywistość to jednak co innego;-)

Kasu a co z pracą....jaki efekt po rozmowie??? Bruncio...smutno że płakał:-(, ale na pewno się przyzwyczai:tak:

tak wogole to Filip dzis znow nasladowal Manke :) darl sie cala noc, nie widomo czemu, gile go zalewaly, od 1 do 3 w nocy ogladalismy mecze w tv by chlopak bylo cicho i troche na siedzaco gile szybciej splywaly
a ja po tych przemarznieciach umieram, a do weekednu chce ozdrowiec by skoczyc pociagiem jeden dzien nad morze :)

Roni trzymam kciuki by poszlo jak najszybciej

Kasu i Milka witajcie

Nona Maciej mial mi podac link do foto ksiazyca

Roni dokładnie jak napisała Agutek - od pediatry zwolnienie. A po urodzeniu jest dwa czy trzy dni wolnego na podstawie kodeksu pracy i to jest na zaświadczenie o urodzeniu dziecka (ze szpitala dostajesz) bodajze. A opiekę to powinnaś bez problemu od pediatry dostać. Mój brat ostatnio ciągle siedzi z młodą, bo się z pracy zwalnia i na każdy katar Lilu bierze 2 tygsy wolnego-opieki :-D Marek też może od twojego lekarza dostać zwolnienie na opiekę nad tobą - np. od ginekologa przed porodem czy po porodzie (mój brat miał 2 tyg. od Sławcia po porodzie Zyzi). Pewnie od internisty też może być ta opieka. Generalnie każdy lekarz. :tak:

A propos Istebnej to będę wam z porodówki pisać esy ;-):-D

czesc!
Byłam dziś z Filipkiem na dworze, pojechalismy do zabawkowego kupic samochodzik:-) mały zadowolony bardzo!
Teraz mi zasnął..

roni dziewczyny juz wszystko napisały he wiec mi pozostaje tylko zyczyc Ci powodzenia we wszystkim;-)
nieistotna na pewno do łikiendziku wsio bedzie ok:tak:

hellou

ja tez wolalabym druga polowe sierpnia, wrzesien z deka ryzykowny, pisalam juz wczesniej.. a sierpien to jak najbardziej!

u mnie nuda..

Kasu
, dzieki.. :-) szkoda Bruniastego, ale to normalne u maluszkow i nieuniknione. moj Fiolek tez ma ostatnio jazdy - przez Maksia - i jak gdzies go zostawiam (moja mama, ciocia, z ktorymi superzabawa i spedzil juz u nich mnostwo czasu) - to placze za mna, jak telefon dzwoni, czy jak ktos wchodzi do domu, domofon i te sprawy. trudno, nie rozdwoje sie, choc nieraz tez mi sie chce plakac, jak slysze placzliwe 'mama, mama, mama' przez telefon.... staram mu sie to wynagrodzic, ale ogolnie to musi sie przyzwyczaic chlopak.. :-(

reklama
dzieki za wiadomosc
tyle ze ja jeszcze nie rodze niestety... czeka mnie nasiadowa na patologii z okazji zatrucia ciazowego, nie wiem na jak dlugo, ale znajac pl szpitale to do terminu i jeszcze po

Do góry