reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

ejo

ja smaruje iwostin solecrin 25, w zeszlym roku stosowalam 50, nad morze to chyba 50 wezme

nieistotna super ze Filip tak wydoroslal:blink:

my mielismy straszny dzien wczoraj, rano tesc nas wkurzyl na maxa, ale to historia na ns, albo wogole nie do publikacji:baffled::crazy:

a po poludniu kibel nam pekl:nerd: szczescie ze udalo nam sie szybko hydraulika wezwac i kibel od reki kupic, ale 700zl poszlo:angry:

potem mlode nie chcialy zasnac do 22 i walczylam z nimi, wieczor zajebisty

moze dzis bedzie lepiej, pozdr

reklama
hej kobitki
my stosujemy garniera 50 i super sie wchlania:tak:
dzis znow leje:crazy:
brat d. dolecial, brunio go 'unika':-p dzis bajki nie oglada bo w salonie karol spi:-p baja leci, ja przy laptopie siedze ale brunio nie chce:-p
dzis bede pewnie szukac karolowi pracy:baffled:

atol faktycznie pechowy dzien:baffled:
maja wspolczuje akcji z domami
nieistotku nie wiedzialam o filtrach
aenye buzka dla chlopakow;-)
sara zazdroszcze plazowania:tak:

Hej kobitki
Moje dziecie jeszcze spi....:szok:, juz ponad 12 godzin. Chyba wczorajsza pogoda ja tak zmogla. Dzis zreszta upal na maksa:-):-):-), wlasnie czekam na Kate i pewnie bedziemy sie smazyc. A uczelnia poczeka.

wlasnie opitolilam sobie grzywke na jopka :-D

co do filtrow jestem maniaczka
nie uzywam nigdy zeszlorocznych, no chyba ze taki ktorego uzwam na codzien w kremach spf 30 lub 20
poza tym jak jest mega slonce to sobie nakladam na gebe 50 i zero puderku mimo ze sie geba swieci bo talk i inne skladniki podkladow niszcza filtr

Nona co do samochodu to ja nawet z moim nie walcze by wyszedl po dobroci, bo o to zawsze jest wojna, ale reszta fajnie idzie, ostatnio ma manie sprzatania i wrzuca mi wszystko do zlewu :)

halo

my spalysmy ponad 12 godzin.

Nieistotna tez nie wiedzialam o filtrach. My w tym roku nivea w spraju max 30 uzywamy w zeszlym garniera 50

Nona prawko nadal zaginione:-(juz nawet nie szukam

Hejo ejo!

Co do filtrów, to te co tworzą białą maskę na gębie, syfiaście się rozsmarowują, to filtry mineralne, one się nie rozkładają praktycznie na słońcu i stąd polecane są dla niemowląt, a nawet noworodków i są bardzo wysokie - to ten Aenye co miałaś.
Filtry ładnie się rozsmarowujące, wsiąkające w gębę - to filtry chemiczne, one się jak najbardziej rozkładają, nawet szybko, i lepiej nie stosować zeszłorocznych. A ja ich nie używam, bo przeważnie mam po nich uczulenie (albo puchnę jak świnka albo mam wysypkę). My mamy jakiś z biedrony, soraya 50 i jest ok dla mlodego. One są przeważnie od 6 m-ca albo powyżej roku.

U nas ozdrowiał Piotrus, na razie ma brzydkie kupy tylko, takie rzadkie, ale nie jest to sraczka. Załadujemy enterolem i będzie żył. Poza tym biega skacze i rechocze. Tylko widać że chory, bo grzeczny. ;-)

Nonek, to trza bedzie dopajac :-)

kasia
- no to uff, ciesze sie, ze moge stosowac dalej zeszloroczne, bo wydalam na nie swego czasu grubo ponad stowe :baffled:

atol
- wspolczuje.. pisz na ns!

laski, a odn. tej d3 - lekarz mowil, ze jak jestem z malym na dworze chociaz godzine dziennie to wystarczy i nie musze mu nic dawac, bo ma male ciemiaczko. i teraz pytanie - czy to dziala, jak maly przeciez jest w calosci ubrany ;-) i na dodatek w cieniu!?
cos mi tu nie pasuje..

jesu, moj dzis znowu ma jakies jazdy, znaczy sie Maks. od rana nie zasnie na dluzej niz parenascie minut, a widac, ze spiacy. na rekach si, w lozeczku, bujaczku - juz nie. ehhhh. chyba ma dzis brzuszkowe akcje jakies, bo sry i baczy na zmiane. ale to juz na bank od powietrza, bo ja wczoraj nic dziwnego nie jadlam, w ogole bardzo malo :baffled: nie mialam czasu :rofl2:

alez jestem glodna, btw..

Kurcze a ja w pizamie jeszcze laze...nie mam sily ani ochoty sie ogarnac. A musze wizytowki odebrac i do agencji podjechac.
Lece po kawusie moze ona mnie postawi na nogi.

Nam pani doktor powiedziala zeby zbyt dlugo wysokiego filtra nie uzywac bo skora sie przyzwyczaja i pozniej byle sloneczko bez ochrony ja parzy. Ja sama zadko filtrow uzywam a Pyza na tegoroczne lato 20 i 30 ma zakupiona.

Kasu to szwagier na dluzej przyjechal?

Aenye tak jak pisalam kupic dalabym rade ale nie mam nikogo kto by Ci to do PL zabral wiec to Cie chyba raczej nie satysfakcjonuje. Sorki:baffled:

reklama
Pati ja gdzies kiedys czytakam ze minutka na slonaczku uzupelnia calodzienne zapotrzebowanie na vit d3. Ja zawsze Pyzaka wystawialam bezposrednio na sloneczko tak zeb w oczka jej patrzylo jak spala i nogdy d3 nie dawalam. Ciemiaczko okolo roczku jej zaroslo chyba.

Do góry