reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

a ja wczoraj zaliczylam ipreze i wroilam do domu o 4 30 ;-)
z moja przyjaciolka, przyjacielem ktorego rzucil chlopak, i paroma innymi osobami
wyladowalismy w utopii, gejowskim klubie z selekcjonerem ktory jest najwiekszym bubkiem swiata
ale wytanczylam sie tak maksymalnie i wybawilam ze szok
gejoza totalna sie tam przewalala i bylo zajebiscie
:tak:

nogi to mnie bola na maksa

reklama
Sugar coś sięnie chwaliła, że na impreze idziesz?
czy to spontan był?

nona parasol i na słonce....uuhhh...jak ja bym chciała
jak wróce do domu to sobie odbije

Ilona no co Ty?? Fajki rzuciłaś może?

Pati Fifka stosunek do Maksia jakoś mnie rozczulił :sorry2:
super to musi wyglądać

Maja ja też bym srawdziła w miejscach w któych się nie spodziewasz
a może jak coś pakowałaś to wrzuciłaś
przypomnij sobie gdzie go ostatnio widziałaś

u nas dzisiaj znowu piknik tym razem w szkole która za płotem
Mapetowi z całego festynu najbardziej się podobał kamień który znalazł koło bramki i brama którą na siłe chciał zamknąć:dry:
teraz po obiadku dzieci śpią a ja lece jakąś herbatke wypić:tak:
no i jupi już nie woła mojej ręki przy zasypianiu
od poniedziałku postaram się wychodzić z pokoju

ja juz po szkoleniu, bleee nie byelo fajne

he he jesli chodzi o mega gejowsie kluby to ja bylam tu

nie podobalo mi sie w ogole:-p

nooo az taka ostra to nie byla, ale tak wogole to byla;-)

szkolenie z hormonalnej terapii zastepczej i troche z antykoncepcji

niby fajny temat ale tak beznadziejnie prowdzony ze spalam masakrycznie:dry:

Nieistotna nie przejmuj się wagą jesli źle się czujesz w swojej skórze to może zrób sobie dietę kopenhaską nie jest łatwa, ale to tylko 13 dni... ja na niej schudłam około 10 kg + jakieś 3 tyg po diecie jeszcze 2 :-)

dzisiaj chciałam przymierzyć spodnie w których chodziłam jakoś w 7 miesiącu ciąży i brakuje mi z 15 cm :angry: załamałam się... a gdzie tam mi do wagi sprzed Mai....

Prosiłyście o zdjęcia małego podam Wam linka tu jest kilka i powiem szczerze że takich po wyjściu ze szpitala nawet nie mam, ciągle brakuje mi na to czasu....Index of /Misiek

Od poniedziałku chyba zostajemy sami troszkę sie obawiam ale i cieszę :-)

Aanye co do porodu to:
Poród miałam wywoływany, od poniedziałku w szpitalu, w pon jakies skurcze były, ale wszytsko ustało. Rozwarcie na 1,5 palca i ani drgnęło w środę tętno maluszka było już niefajne i zdecydowali, że od razu wywołujemy.
Najpierw ordynatorka mi zagrzebała, masowała szyjkę ale dalej nic, później to samo zrobiły położne, chciały przebić wody, ale... nie mogły ich znaleźć... mały przytrzymywał główką...
Grzebały, grzebały i po jakiś 40 minutach się udało... wody poszły a skurczy jak nie było tak nie ma, podpięły mi oxytocyne i się zaczęło... skurcze cholernie bolesne i nieregularne, najdłuższy trwał 40 sekund... Pogryzłam sobie troche ręce
xx_wstydzioch.gif
ale tak bolało.... nie wiem ile tam leżałam może z 3h albo 4, później przyszedł mąż to mu troszke ręce pościskałam, ale na sam poród kazała mu wyjść
xx_zly.gif

Nie nacinali mnie, wczesniej powiedziałam, że się nie zgadzam, zreszta i tak by nie zdążyła bo urodziłam na 2 partym...
Mały taki duży a ja nie pęklłam
xx_brawa_01.gif
mam 3 szwy, bo miałam tylko otarcia, które bardzo krwawiły ale szyli mnie bez znieczuenia
xx_szoking.gif

Powiem że ten poród był bardziej bolesny niz Majusiowy, ale warto było... Zupełnie inaczej czuje się z nieszytym kroczem
002.gif

*****aaaa
Filip zacial sie nozem
ale jestem zla
moja mama wycinala chwasty prze ddomem a on ejzdzil na jezdziku i w pewnym momencie chcial podbic auto pod gorke i go przewazylo i lecial glowa tylem na asfalt, mama chciala go zlapac i capnela go a on zrobil piruet i odwinal sie na noz ktory miala w drugiej rece
sekunda
polecialo po skroni
niby nic nie jest
rozciecie okolo 1cm, sama skora przecieta, plyciutko ale sie troche rozlalazla (z 2mm) i nie wiem czy nie powinnam tego zzszyc)
byl bardzo zmeczony i polozylam go spac
chyba dobra decyzje podjelam? bo spiacy na pogotowiu zrobil by jazde, a jeszcze szycie.. nie chcialam go stresowac
sama nie wiem
spi grzecznie plasterek mu zdjelam i wyglada ok, bo nie krwawi
a tak wogole to mnei przy tym nie bylo a moja mama z nerwow i wyrzutow wyla

ech

impreza w sumie troche spontan ale mialam wyjscie w planach
w tomba tomba bylam hehe, spedzilam tam moje urodziny, trafilismy tam wielka grupa ale juz dosc pozno i po duuuuzym spozyciu :-p ale bawilam sie fajnie
w utopii byla super muza, sabrina, madonna etc:-D

cosmo bardzo piekny ten Twoj synek, chyba urode bedzie mial po Tobie, tak jak Majeczka ma ciemne wloski
az Ci zazdroszcze takiego okruszka w domu
cudny

Co do tycia to poza brzuszkiem wszystko jest ok, a utylam od codziennych drinkow z ktorymi nie mam serca sie rozstac
poza tym wedlug mnie nie wygladam zle, waze wkocu 61kg a nie 101 :)

reklama
Do góry