reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

hej hej

u nas tak jak myslalam, mlody obudzil sie o 4 i juz byl rozruch poranny. znaczy ja probowalam spac, on przysypial i wybudzal sie na zmiane. ale jakos poszlo do 8 - o ktorej wstal Filip.

teraz mlody w bujaczku z wibra, juz 3 min lezy :rofl2: :-D i nie placze :tak: fajnie :-)

Filip mnie zaskoczyl dzis - nauczylam go ostatnio pokazywac, gdzie jest kupa (w pieluszce). no i przylazi dzisiaj i pokazuje mi na pieluche swoja. ja sprawdzam, kupy niet. za to za 3 min przylazl juz z kupa.
czyzby sygnalizowal, ze chce zrobic kupe???? my tego nie cwiczymy w ogole!
jutro zareaguje inaczej - o ile pokaze oczywiscie :-)

dobra, ide go nakarmic i uspic, potem uspie Maksa i moze samej uda mi sie zdrzemnac..

reklama
My dziś pierwszy raz w żłobku. Trochę z nim siedziałam, ale o dziwo po 2 minutach ode mnie nawiał do drugiego pokoju, więc głównie siedziałam z różnymi innymi dziećmi. Piotruś od razu ruszył do dzieci, coś tam nawet gadał z nimi, produkował wieże z klocków, ogólnie wsiąkł. Potem drugie śniadanko, sam usiadł na krzesełku, koło dziewczynki, jadł ładnie. Potem poszli na dwór, Piotruś od razu piłkę zobaczył to wsiąkł w rzucanie do dzieci, ja poszłam na godzinę go zostawiłam. Podobno potem wołał mama i trochę płakał ale krótko. Wróciłam to nie płakał. Powitał mnie "mama am am" ;-) Ogólnie super. Jutro na 3 godzinki zostawiamy. :happy:

fajnie, kasia :tak:
Piterek taki kumaty, ze na pewno szybciutko sie zaaklimatyzuje i nie bedzie tesknic :-)

ja jestem w szoku :szok: udalo mi sie porzadnie zdrzemnac! uspilam Fiola ok 12.30, ok, godziny pozniej udalo mi sie uspic nakarmionego Mase na balkonie, po czym myslalam, ze Fiol zaraz wstanie.. a tu dal mi sie wyspac i dopiero wstalismy :-D Masa spi jeszcze, z leksza ugotowany, bo dzis goraco :zawstydzona/y: bo jakos malo dzis wieje, a on w kombinezoniku.. ani rozebrac :zawstydzona/y: no nic, jak sie obudzi to go ostudze, hehe ;-)

O! Super Kasia, fajnie macie:tak::tak::tak: I doczytałam o doktoracie... no a na uczelni nie chcesz zostać jakoś?
Ja się ciągle zastanawiam nad doktoratem, to kwestia 2-3 lat, ale ciągle myślę... i mam dylematy... heh:dry:

Maja jak chatka?

Nonek jak examiny?
Sugar no to dawaj znaki, co, gdzie i jak:-D

A resztę zapomniałam, kurcze no...

Kate, na uczelni to ... 1400zł przez następne kilka lat :dry: Trochę trzeba mieć bogatego małżonka, a mój dzieciorób dzieci narobił i musimy w 2 zarabiać. A jakoś nakłady w PL na naukę i szkolnictwo wyższe to żenada, więc może jeszcze w dół spaść ta kwota. W np Polpharmie mam perspektywę zarabiać ponad 2000, a za 3 lata ok 4000 na rękę, więc...
Z drugiej strony może włączę się w prawo ;-) Tak naprawdę D. potrzebuje asystentki do robienia głupot, w sumie i tak je robie - no wiecie, głównie maszynopisanie, jakieś pierdy, porządki w teczkach, pilnowanie terminów, telefony do sądów. Ja bym chciała nawet, bo problem dojazdów znika, i miły szef ;-) Ale na razie musiałby przejść na swoje, a na to się nie zanosi..

Laski trójmiejskie - w dzień dziecka są fajne rzeczy w Centrum Edwarda - sala zabaw za darmo plus jakieś inne atrakcje za grosze, może chcecie pójść?

http://www.centrumedward.pl/dziendziecka.php

No w sumie 1400 to mało:baffled:
nie ubliżając tym, co tyle zarabiają oczywiście, no, ale po tylu latach nauki, to jednak stanowczo za mało!
ale na uczelni coś tam /ile to jest godzin pracy???/ i poza nią też coś i już jakoś będzie, czy nie za bardzo?

reklama
na uczelni 8 godzin dziennie to optymistycznie. Bo oprocz badań jeszcze zajęcia ze studentami. Na kierunkach eksperymentalnych of kors. Bo na nie eksperymentalnych to tylko zajęcia i dużo osób dodatkowymi zajęciami sobie robi nadgodziny (nie pamiętam ile jest w pensum ale nie jakoś dużo, 2 dni?). To już się da żyć. No ale nie na biotechu...

Do góry