reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

Hehe, Nieistotna dobry motyw :-D

Nonek, Saraa i inne uczące - trzymam kciuki za sesje i pracę.:-)
Cosmo - kciuki porodowe :-)

Ja dziś ostatni dzień w labie - porzadki i zbieranie gratów, i na "zwolnienie" czyli pisać doktorat. :rolleyes:

Wszystkim chorym, szczególnie Nonkowi - zdrówka!!! :happy:

Piotruś chyba w nocy spał, przynajmniej my oboje spaliśmy jak zabici, więc chyba mu przechodzi. Katar tylko został, no i kaszel rano, pewnie ten katar musi odkaszlec i tyle.

My wieczorem do gina, może w końcu bedzie wiadomo czy różowe czy niebieskie ;-)
No to trzymam kciukasy co by maluszek raczył sie ujawnić:-p
hej laski..

nie mam zbyt czasu czytac i pisac.. ogarniam sie jakos, ale na bb troche malo czasu ;-)
ale jestem przerazona.. Fiol zalapal jakas dziwna wysypke od wczoraj - wyskakuja mu w roznych miejscach takie jakby od pokrzywy babelki.. z rumieniem dookola. ale schodza po niedlugim czasie.
wczoraj po kapieli calusienkie nogi mial wysypane, a po pol godzinie juz ich nie bylo widac - zostaje z tego taka jakby gesia skorka - na nogach bezbarwna, na pleckach takie krostki czerwonawe..
nie wiem, mam film, ze to ospa, ale to tak nie wyglada. mam isc z tym do lekarza czy co..? tylko to sie rowna pojsciu z maksem do chorych dzieci..

a w ogole jak nie ospa, to niby od czego ta wysypka? zachodze w glowe i nic nie czaje. nie mial kontaktu z zadnym nowym kosmetykiem, ciuchy prane w tym samym co zwykle, je to, co zwykle.. zachodze w glowe i nie wiem.. przeciez jakby cos gryzlo to nas tez by gryzlo, nie?

dobra, musze konczyc, bo Filip mnie ksiazeczkami atakuje, juz po raz piecdziesiaty piaty dzisiaj, grrr :blink:

ps dzis chyba sama siedze, zobaczymy, jak sie uda :-p
Kurde moja tez ma od kilku dni jakies smeiszne pryszczyki ale jeden na brzusiu dwa na brodzie i kilka na nóżkach koło pachwin. Kie diabeł co to jest:baffled:

Kate Dita ale wam zazdroszcze. My w sumie tez wyjezdzamy weekendowo. Ale nad polskie morze:-p

reklama
dobra, ja stwierdzam, ze u mojego to.. pokrzywka ;-) moglam sie domyslic, hehe :-D
tylko pytanie, SKAD? bo co chwile ma jakis nowy wykwit, co zaraz znika..
jak ktos ma jakis pomysl to dawac.. :-)

kasia, no wyobraz sobie babel od pokrzywy - wypisz wymaluj, otoczony rozowym (od jasnorozowego do ciemnorozowego) rumieniem. i takich rozsiane po calym ciele, po kilka naraz lub pojedyncze. wczoraj przy kapieli mial co centymetr na nogach od kolan w dol - po pol godzinie nie bylo po nich sladu. dzis to samo tylko mniej - na plecach, pod broda, na nogach. znika albo do zera, albo zostaje kaszka z tego, albo minimalna (jak od uklucia szpilka) czerwona kropka.

Pokrzywka- to zespol chorobowy, w ktorym wykwitem pierwotnym jest babel pokrzywkowy- obrzek skory, zabarwienie rozowe lub biale, szybko powstajace i ustepuje po kilku godzinach bez pozostawiania sladu. Bable pokrzywkowe sa swedzace, dobrze odgraniczone i blednace przy ucisku.
Rodzajow pokrzywek jest cholernie duzo. Nie bede opisywac kazdej, bo w panike wpadniesz;-)
Ale ogolnie wywolac ja moga: leki, pokarmy, slonce, alergeny wziewne.
Sluchaj jak masz w domu zyrtec, fenistil to mu zapodaj. Leki p-histaminowe powinny troche pomoc. Takie wykwity moga sie pojawiac nawet do 5 tygodni od pierwszego wysiewu.

No to bedziecie mieli wesolo:-)!
Ja wlasnie zwloklam sie do domu. Jak zawsze sama z dziewczynami. A jutro egzamin i jeszcze nic a nic w glowie.
Nie wiem co sie dzieje, ale jestem ostatnio strasznie slaba. Musze zrobic koniecznie badania, bo nie wiem czy jakiejs anemii nie mam. Atol, nie wiesz czy mozna jakies zelazo kupic bez recepty?

hej!

ja po weekendzie imprezowym J 34 urodziny, fajna imprezka byla w sobote, przyszli znajomi i fajnie pobalowalismy, a poza tym od jutra przez 2 tygodnie siedze sama w pracy bez mojego wspoltowarzysza niedoli Marcina, ktory jutro odbiera mieszkanie i zaczyna urzadzac, cala firma na mojej glowie bede musiala ogarnac 13 chlopa i chyba oszaleje ;) zartuje, ale z M zawsze mi razniej jak chlopaki rozjerzdzaja sie na zlecenia, a tak bede siedziala sama buuuu

reklama
oo kasia gratuluje :-D

nonek mozna, duzo teraz preparatow zelaza jest bez recepty, biofer np, albo femiferal (bardzo fajny), albo zwykly ascofer

moze byc tez plusz zelazo rozpuszczalny preparat

spadywam, musze kompa zwolnic

Do góry