reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

no to jestem... ogarnęłam troszkę papierzysków w pracy:baffled: i mam troszkę czasu..
no więc jak z małą.... myślałam że będzie lepiej, ale nic z tego znowu prawie całą noc przespała w foteliku samochodowym, rano miała odbity pas na pleckach no cóż najwidoczniej żle go ułożyłam, dzisiaj rano przyszedł lekarz na wizytę i powiedział że jak gorzej nie będzie to obędzie się bez antybiotyku, bo na szybką poprawę to nie ma co liczyć:confused:kaszel krtaniowy ....niepodobał mu się no i powiedział że taki syropek wykrztuśny to tylko jeden dzień maluchowi dawać powinnam bo jak dłużej to za dużo wydzieliny i może dlatego bardziej zaczęła kasłać, a ja dawałam pt, so nd :szok:kazał odstawić dawać Zyrtec i jak bez gorączki to na noc Luminal, jak gorączka będzie to Paracetamol, mam dzwonić jutro rano powiedzieć jak ona się czuje po nocy i w tedy zadecyduje o antybiotyku.......:-(
no właśnie ..... Ciekawe jak u sugar dzieciaczki???
czarna a jak ty się czujesz.... żadnych ciążowych dolegliwości, ja z Twoich postów wyczuwam jakiś przypływ energii :tak:
aenye...... no coś Ty...... nie za dużo byś chciała zrobić "robota nie zając......" i jak by to powiedziaa moja koleżanka "robota to głupota....picie to jest życie" no w Twoim przypadku w grę wchodzi ta antonówka:tak:, a co do D to ja raczej myślę że to Twój podświadomy stres ....a to nie zrobione ....to nie kupione.....tu pojechać .....tam załatwić - ponowne wicie gniazda Ty na 5 a D na luzie , Ty na gaz a silnik ni huhu ......i tu powstaje krótkie spięcie całkiem nie potrzebne w Twoim stanie;-), wiem łatwo mówić... a praktyka całkiem co innego.......ja też bym chciała zeby mój S robił to co ja mówię ale niestety......my z Wenus oni z Marsa ..... zielone ludziki horera:dry:

Dita szkoda że tej kełbaski świeżutkiej tak mało zjadłaś....zawsze była jakaś szansa na dobry atak..... przed Świętami byłoby po wszystkim;-)- nie no żartuję źle Ci nie życzę.....lepiej planowany zabieg:tak:

a co do ubranek maluszków to ja zawsze prałam ze wszystkimi innymi rzeczami oprócz naszych majtochów i skarpeciochów, najpierw w Lovelli, a potem ..i tak do dnia dzisiejszego Persil Sensitiw kolor i biały proszek 2 razy płukanie a jak mniej w bębnie to tylko raz.......kurcze na to nie wpadłam żeby proszek do bębna bezpośrednio to dozownik będzie czysty, obecnie non stop brudny ja go wyczyszczę a on znowu po kilku praniach beeeeeeee

a jak jesteśmy przy łazience to powiem Wam jaka jestem genialna ....użyłam do kamienia na baterii na wannie różowego Domestosu ... kamienia zero , a bateria do wymiany przebarwiła się:szok:

reklama
Może wieczorem zrobię jakieś foty brzucha ;-)

Ale mi się nie chce leźć na wykład... mam 50 slajdów do omówienia, a wszystko jakoś jak dla mnie od dupy strony. Biedni studenci hehe ;-)

Agutka, współczuję chorób, u mnie na razie brak, ale mi w pracy łażą wszyscy kurna chorzy i nie wiem ile to zdrowie potrwa :dry:

Co do armatury, to używam tylko HG, bo już odbarwiłam w życiu z 10 kranów różnymi takimi i dzięki bardzo :dry:

kochane dziewuszki, dziekuje wam bardzo..! nie wiem, nie lubie takiego 'nieogarniecia', a ono ciagle mnie otacza.. i szlag mmnie trafia.. ja lubie tak jak czarna mowila, na ostatni guzik miec wszystko zapiete.. a tu sie nie zanosi :-(
a najbardziej mnie meczy szkola, jesu chryste, naprawde.. to przez te moje chore ambicje zawsze, zawsze sobie jakis plan zapodam i jak nie moge go zrealizowac to mnie trafia.. matko..

do armatury to ja z czystym sumieniem polecam cillit bang z pomaranczowym psikaczem - REWELACJA! zero kamienia, zero brudu.. w ogole wszystko tym i po 15sek lsni jak zloto! :-) a reszte plynem do mycia okien jakims z alkoholem lub do szyb samochodowych, zalezy, co mam :-D przecieram papierem toaletowym lub recznikiem papierowym i juz, pozamiatane i blyszczy ;-)
tylko do kibla wlewam cillit kamien i rdza :-) wszystko doczyszcza bez najmniejszego wysilku :-)

producent różnych gadżetów do czyszczenia syfu - tu stronka

Ja dostałam jakieś tej firmy żele/pianki w gratisie do wanny i są bardzo wydajne i super czyszczą :tak: Sprzedają w sklepach z wanną na pewno, a piszą że też w Castoramie

Agutku u mnie ciąże jakieś takie bezobjawowe:))) tylko ze ze wzgledu ze to juz 4 moja ciąża ,to mój organizm juz troszku inaczej reaguje. Tzn czesciej mnie podbrzusze boli i juz czasami zaczynam miednice odczuwac:baffled:. A tak to ok boki życ nie umierać. Dla mnie najgorszy jest ostatni trymest ino najmniej komfortowy:cool2:

Odnosnie chorób wyobrazcie sobie u mojej Niki w klasie na 20-stu dzieci tylko 5-ro było w szkole:szok:. Normalnie niebyło od kogo lekcji wziąść.Szok w trampkach.
Tyle osób dookoła choruje i to przewlekle po kilka tyg ze aż trudno uwieżyć.
GDZIE PRAWDZIWA WIOSNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aeyne
reszte plynem do mycia okien jakims z alkoholem lub do szyb samochodowych, zalezy, co mam :-D przecieram papierem toaletowym lub recznikiem papierowym i juz, pozamiatane i blyszczy ;-)
hehe ja też tak robie. Najlepszy i najszybszy sposób:tak:

Hmmmm co do prania oczywiście znów bede wyrodna bo ja od samego poczatku dzieciaczką prałam w naszych proszkach "Wizir" tylko 2xpłukałam i na poczatku dzidziusiowy płyn do płukania. Ale przez krótki okrest, później sensitiv;-)

A my dziś idziemy oglądać mieszkanko:szok::szok::szok: Ciekawe ile sie ma rzeczywistosc do fotek:confused:

reklama
czarna - czwarta ciąża?

Ja dziś miałam do dentysty na 21.30 wizytę, ale po dniu sprzątania padłam, po prostu nie jestem w stanie już nigdzie jechać, wysłałam Andrzeja zamiast mnie;-)
I niech mnie umówi na inny dzień na bardziej ludzką godzinę:dry:

Do góry