reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

j

mi najgorzej kosztuja sloiki mlodego, dramat. ale co zrobic. przeciez nie bede gotowac. :-p

moja droga gotowanie to proscizna
ja rowniez kupuje sloiki ale tez gotuje- mam obrane warzywka ( marchewka, pietruszka, seler) w pojemniczku prozniowym, swieze brokuly, pomidorek czy inne roznosci w zaleznosci od nastroju w lodowce luzem
starcie tego na tarce i dodanie jakiegos mieska to chwilunia ( poporcjowane miesko mozesz sobie zamrozic i wyjmowac rano kawaleczek do zupy)
na koniec lyzka manny , moze zoltko i cala zupa zrobiona

szybko , tanio i smacznie
tak naprawde cala akcja zajmuje mi wlacznie z gotowaniem ok 25 min
samo fizyczna "robota" z moim udzialem to 5minut :happy2:

reklama
zupa zupą (nieraz juz robilam), a deserki deserkiem (tez robilam).. jakos mi sie nie chce.
wiem, ze w sloikach wszystko jest smaczniejsze, dobrze zbilansowane i jak trzeba, to jakos nie widze sensu sie meczyc. tylko kase wytrzasnac ;-)

ech, na razie spi. na razie :sorry: nie wiem, co zrobic, kurka. jutro mam taki kosmiczny dzien (przynajmniej pierwszy taki od dawna) i nie chce mi sie walczyc z nim 2h.. moze od wtorku zaczne znowu..
wiem, ze nie powinnam.. dol.. czemu on sie musi pierwszy raz budzic po 24????

ha, pierwsza sie melduje na pokladzie :-)

nie uwierzycie. nastapil CUD.
naprawde. inaczej tego nie nazwe.
moj syn obudzil sie chwile przed 1, plakal 5 minut, kiedy chcialam juz wstac do niego - usiadl, postekal chwile i zasnal znowu.
SAM. bez smoczka.
beze mnie.

i nastepna pobudka.................
o 7.

i jak tu nie wierzyc w cuda?????????? jestem przeszczesliwa!!! tyle nie przespal od ponad 3 miesiecy. i nigdy, od porodu, nie mial tak dlugiej przerwy w jedzeniu - 10h. CUD!!!

mnie za to dopadla ciazowa bezsennosc - kuzwa, to samo mialam z Filipem. fak. o 6 sie obudzilam i godzine nie moglam zasnac. zaczynalam przymulac dopiero przed 7, ale to juz Fiol sie obudzil i ja tez musze sie zbierac. :-D
ale to niewazne :-) spalam 5 h z rzedu!!!! niesamowite :-D mowie wam, jak spojrzalam o tej 6 na zegarek to mi szczena na maksa opadla... hehehehe.. :-)

Kasiu
, dzieki stokrotne!! kiedy moge ci postawic piwo czy costam innego i kolorowego??? Pingwinku - tez dzieki za wsparcie! Kinga, czarna - Wam tez!! i w ogole wam wszystkim, kofane wy moje :-)
mam nadzieje, ze odzyskalam ten sen juz na zawse. huehue..
Nieistotku - mamo niespiacego dziecka - przemysl ta metode..! u mnie przypadek ekstremalny, a meczylismy sie 2h!!!

aenye gratki ale i ja sie pochwale mala spi od 20 do teraz non stp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hura Hura Hura. Bardzo sie ciesze ze zdecydowalam sie na ta metode. Jejku zycie jest piekne. W nocy Mercunia jak zakwili uspokaja sie w 5 sekund, sama smoka znajduje jest po prostu SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecam wszystkim. Placzu dziecka jest 30-40 minut w calosci podczas pierwszej nocy. a potem rozkoszna cisza.

Tak sie wyspalam ze az spac nie moge z wrazenia

jejku, to fajnie..!! gratulacje!! moj przez ta metode spi 1h-1,5h krocej niz wczesniej (mysle, ze glod go budzi i zanim zdaze zrobic mleko, juz rozbudzi calkiem), ale moze to sie jeszcze naprawi :-)
a nawet jak nie, wole wstac o 7 po 7h pelnego snu, niz spac 8,5h budzac sie co chwile!!

aenye jak sie obudzi rano na papu to sprobuj go zajac zabawa, tuleniem a jedzonko dac za 30-40 minut. to podobno pomaga w tym aby dziecko nie kojazylo pobutki rannej ze sniadankiem.

witam porannie

dziewczyny gratuluje, super

u mnie cos mala zaczyna jazde, obudzila sie o 5:30 i juz spac nie chciala, tylko placz

w efekcie dalam jej mleko o 6, jak normalnie to dopiero o 7 dostaje i zasnela, ale jeczala, plakala

a ja musialam sie do pracy szykowac

no nic spadam bo juz biznes otwarty

a w kwestii gotowania to mam identyczne zdanie jak aenye:-p

No dziewczyny, gratki:tak::tak::tak:
SUPER!

U nas Nat zasypia ok. 21-21:30 i wstaje po 10 h czyli 7-7:30
nie śpi ciągiem 12 godzin
ale potem idzie spać 9:30-10 i śpi 11-11:30
Znowu zasnęła w naszym łózku /generalnie to nigdy jej nie nosiliśmy, bujaliśmy, itp/
potem Paweł ją przeniósł do swojego łóżeczka i spała do 7:15, ciągiem
super:-D:-D:-D
Co do gotowania, to ja metody Sugar stosuję:-)

reklama
Dziendobry :-)
Widzę że się duzo dziło :-) gratki wszystkim wytrwałam mamusiom w usypianiu dzieciaczków no i dzieciom które przespały wieksza część nocy :tak::tak: musze i ja sprobować tej metody
Mnie te do bankructwa doprowadzaja słoiki dlatego mam metode Suger :tak::tak: i za 4 zł mam 4 obiady jeden świeży reszta do mrożenia i tak mam zapas jak mi się nie bedzie chciało gotować :-D
Wszystkie chorybzdy ściskam
I już nie pamiętam co chciałam jeszcze napisać :sick:

Do góry