reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Dita, gratulacje! Skąd ty to wygrywasz, laska? He? :-)

kasia - no właśnie stąd, hehe mają bardzo fajne książki, ceny, no i te konkursy... Dostajesz katalog co miesiąc, zamawiasz jak chcesz, jak nie to nie zamawiasz, nic na siłę (jak w innych klubach książki) a w katalogu praktycznie co miesiąc są ogłaszane takie konkursy;-)
Gdyby ktoś był zainteresowany, mogę zgłosić (lepiej przez klubowicza niż przez neta, bo wtedy i ja i nowy klubowicz dostaje prezent, hehe;-):-D)

kasu
- buziaki dla ślicznotka Brunka. Spróbuj nurofen, jest lepszy. na moją Nat np paracetamol nie działa....

reklama
Dita, fajnie, fajnie :-)
Ja książkuję na podaj.net na razie. Polecam, fajna idea. Wymienianie się książkami za koszt przesyłki. :-)

Kate do 2 miesiecy po porodzie maluszki sie rejeztruje zutomatycznie w miejscu zameldowania matki , potrzeba tylko akt urodzenia zagaraniczny. Ja np nie mam do konca czytej sprawy z moim zameldowaniem i przegapilam te 2 miesiace i bede o pesel sie starac w centrum Wawy dla dzieci urodzonych zagaranica.

U mnie juz gardo tez chore...fak fak fak.

no ladnie
lykac rutinoskorbiny i inne
i grejfruta dziennie aplikowac sobie!!!
ja poki co sie trzymam
moj stary tez
mlody mial glutony to zapodalam mu do picia codziennie vitc (juvit) po 5 kropli i juz lepiej
jak ma jakies kaszlowe jazdy to daje do picia herbatke p przeziebienowa hippa
jest ekstra

wirusow teraz jak mrowkow- moze tez byc tak ze Bruno zmienil troche klimat i go bierze
u mnie na goraczke zadzialal rewelacyjnie ibufen natomiast jak byl aprzy 3dniofce

moja mala dupeczka odparzona i walczymy
dzisiaj juz bylo nawet lepiej ale nie wiem co jest grane
kupilam dzisiaj skrobie ziemniaczana i zasypuje mu tez pawiani tylek
zobaczymy
jak nie przejdzie to zadzwonie do mojej kuzynki po jakas recepte
grrr
generalnie wrocilam do waw a on ma juz jakies kropki na policzkach
odparzona pupa
kuzwa scieki tu sa w rurach a nie woda
chyba montujemy jakies filtry przy pralce i w lazience bo sory
jak piore u rodzicow to wszystko jest bialusienkie a tutaj jakis bzdetny szary , mimo calgonu i innych dupereli
a jak sie wkurze na maksa to zakupie jakas pralke co ma 1000 filtrow i innych badziewi
bo moja pedantyczna dusza placze:happy2:

7 CUDÓW JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO

1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława, to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista, odmawiający władzy PRL, zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną troską? Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał? Być może postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrać syna, wyłoić w tyłek i obiecać, że się więcej nie będzie wygłupiał. Wiecie, rozumiecie towarzysze z PiS, tak po starej partyjnej znajomości. Pomożecie rozwiązać zagadki cudownego życia wodza?

Dziewczyny - dzięki za info
najgorsze, że co urząd to opine
fak, fak, fak:wściekła/y:
ale ja sobie poradzę:blink:

Kasiu - no takie podobne do Mercedesa Vito i dużo mniejsze od Ducato
my mamy czesciowo przeszklony i 6 miejsc siedzących, takie niby do pracy /Paweł/ i do wojaży rodzinnych
Paweł potrzebuje większego samochodu, bo i sprzęt i materiały i proacowników musi wozić, a Omega za mała

Nat zasnęła w naszym łózku:confused2:
ale SAMA
potem ją przełoże do salonu do łóżeczka turystycznego
2-3 metry od nas, ale zaraz za drzwiami do sypialni
i wpierdziulę jej moją bluzkę
zobaczymy:-D

Kasu - :szok::szok::szok:
biedny Brunek, ukochaj go mocno:tak:
i zapyataj mamy dokładnie, jak to zrobiła, plizzzz:-D
bo tutaj na wsi durne ci py nie znają chyba przepisów:wściekła/y:

leczcie się bidulki wszystkie:cool:
u nas tylko katar