reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Sugar, ja też;-);-)(tfu,tfu):sorry2:

Aenye, wspólczuję, i nie wiem co Ci poradzić:confused:chyba wiele po prostu od dziecka zależy, bo ja np nie mam stałego harmonogramu dnia i nic nigdy nie cudowałam, a Julka nie dość że śpi ładnie, to potrafi bawić się w łóżeczku sama nawet godzinę.

Mam nadzieję, że wkrótce osiągniesz jakiś sukces i będziesz mogła odpocząć:sorry2:a co ze szkołą? nie masz już IOS?

teraz kupilam panadol ale to scierwo jest okropne, ta strzykawa mnie i mlodego doprowadza do szalu i generalnie jest rozlewanie krzywienie sie etc

sugar ja z tej strzykawki przelewam na lyzeczke i jest ok, raz sprobowalam dac ta strzykawa i strasznie bylo

ja daje tylko panadol, Hanka lubi ten smak i nie ma marudzenia ze niedobre a ilagodniejszy od tych wszystkich ibuprofenow

Na razie wyczytałam że trzeba ograniczyć spanie w dzień.
W wieku 10 m-cy powinno spać 2x1godz w dzień - po godzinie należy delikwenta obudzić.
Jedna drzemka powinna być przedpołudniowa i jedna popołudniowa. Odstęp od poprzedniego snu to min. 3 godziny (3 godz. po spaniu nocnym pierwsza drzemka i 3 godziny po pierwszej druga). Przed spaniem nocnym powinien nie spać min. 4-5 godzin.
W dzień może spać mniej.
Jak w dzień śpi więcej, to może być problem ze snem w nocy albo z zasypianiem na noc.
:-)

to chyba jednak zalezy od dziecka

generalnie u Helen faktycznie sa dwie drzemki, jedna przed poludniem gdzie spi okolo godziny i druga po jedzeniu okolo 14 -15 spi wtedy 2 czasami 2,5 godziny, jakbym ja obudzila po godzinie to masakra by byla

a wczoraj jakos nie mogla zasnac po poludniu i zasnela dopiero po obiedzie po 17, obudzilam ja o 19 na jedzenie i kapiel i zasnela sama okolo 20

Cos pisalyscie o spotkaniu w stolicy.

Ja bardzo chetnie dolacze.

Anitka moze tym razem uda nam sie spotkac?

Jestem w Siedlcach od 8.10-8.11 wiec mam troszke czasu.

o coraz wiecej nam sie dziewczyn robi
to w takim razie co wy na termin 14 niedziela?

jesli chodzi o zasypianie Helen to odpukac u mnie jak u sugar, zero problemow

ale ona od poczatku spala sama w swoim lozeczku, z nami na poczatku bardzo krociutko, doszlo nawet do tego ze z nami zasnac nie mogla, a w lozeczku bez problemow

jedyne co mnie wkurza to smok, bo musi miec smoka, probowalam bez, ale drze sie jak opetana, olalam wiec

w nocy budzi sie kilka razy, wlasnie bo z gubi smoka, albo chce jej sie pic, wiec zatykam smokiem, albo picie, smok i wychodze, zazwyczaj zaraz zasypia, albo juz podczas picia zasypia:-)

ja za to mam teraz problem z Hanka, bo nie chce spac sama, spi z nami

a uspic ja to masakra, wlasnie dopiero niedawno wstalam bo szybciej usnelam niz ona:-p

problem sie zaczal od kiedy wyjelismy szczeble z lozka i zabralismy jej smoka

moze kasia cos tam wyczytasz o 2 latkach:sorry2:

co do spotkania spoko luz
ja wchodze
tylko spotkajmy sie w miare w centrum jakos gdzie dobry dojazd bo ja nie mam fury a z brzuchem i malolatem autobusem to slabo
moze pola mokotowskie???
knajpa bolek czy jeffs no i zawsze mozna pokarmic kaczki ;-)

Sugar super że baby nr 2 ok i z tobą wsio ok! :-)

U nas w nocy 2 pobudki (zwykle są 3) - dostał mniej mleczka (za każdym razem mniej o 15 ml) - i odłożyłam wg ww metody. Raz płakał 10 min, potem już tylko 30 sek i zasnął. Chyba będzie żył.

Atol - u dwulatków co łażą jest metoda, że się zamyka drzwi od pokoju (nie na klucz tylko tak zamyka). Jak wyłazi z pokoju to zamykasz, jak siedzi w środku moze mieć otwarte. Też mówią, że jak masz dzieci z różnicą wieku, to żeby to drugie może kłaść później bo potrzebuje mniej snu - np niech się sobą zajmuje samo wieczorem, samo bawi i nie zawraca ci dupy to może sobie nie spać. Jakbyś chciała poczytać (to jest kilkustronowy rozdział) to zlukaj w jakimś Empiku tą książkę.

Co do spania w dzień - to pisze, że odchylenia o mniej więcej godzinę są osobnicze, żeby budzić jak przeszkadza to, że wcześnie wstaje (np. 5 rano) albo jak się budzi i bawi w środku nocy.

witam

Ja również nie mam problemu ze swoim synkiem, śpi ładnie. Zasypia o 20 i budzi się o 7:-) A w dzień różnie jest... lubi się bawić i aktywnie spedzac czas... bawi się też sam co pozwala mi zrobić to i owo w domu..

Dziś zmieniam prace.. niestety za ciężko mi w tej co jestem aktualnie jako stolarz. Teraz prawdopodobnie jak dobrze mi pojdzie to bede pracowała w sklepie z ciuszkami dla dzieci:-)

pozdrawiam!

reklama
helo laski :-)
U nas kolejna noc bez cyca i rewelka mały ładnie spał z pobudka na podanie smoka :-)
Trzymam kciuki za wszystkie mamy i maluchy wprowadzajace nowe spanie :tak::tak::tak::tak: sie uda
a co do spotkania w wawie to centrum jak najbardziej zeby z dworca dotrzec było latwo i moze w sobote :-) a nie w niedziele :cool:

Do góry