reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

kasiu ale u niego 'ile wlezie' to nigdy wiecej jak 1,5-2 h nie jest.

chyba sie przemecze i po kapieli i butki bede go wlasnie wkladac do wyrka i wychodzic
tylko on wtedy wyje i piszczy, to ile czekac zanim usnie?
bo ja jak piszczy to nie daje rady i go usypiam sama:zawstydzona/y: nie znosze jak on wyje

reklama
Maja - może dla świetego spokoju iść - kaszel prawie zawsze wymaga zdiagnozowania.
Pewnie to nic groźnego - mała dostanie wapno, vit c i już. Skarpetki - hehe, może jednak przywiozę na jakieś spotkanie;-):-D

Wiem,że był problem poruszany - ale odpowiedzcie jeszcze raz - orajel można dziecku podać??? Na opakowaniu jest napisane,że nie mozna podawać dzieciom poniżej 12 lat:szok:... A drogie to ścierwo że hej - zapłaciłam 29,90:szok:

jesu, juz sie nie moge doczekac tej ksiazki.
ja mojego zostawiam w nocy, owszem, ale on po 5min wyje. i co wtedy? zostawic samego, nie pojsc? czy pojsc?
no juz nie mam pomysla..
ale tez mysle, ze to usypianie na rekach jest bez sensu, bo jak sie w nocy budzi to tez tak chce. musze jakos go oduczyc.
i kuzwa on w dzien pieknie same sam znajduje smoczek i jak chce wklada do paszczeki, ale w nocy ja musze mu dac, chocby lezal obok niego.

kasia, a ile w dzien spania? moj pierwsza drzemka - ok. 1,5h, druga - 40min-1h.

a ja mam jazde na sok pomidorowy :sorry2: od rana juz trzecia szklanka z sola i pieprzem :-D

ps widzialam reklame apapu dla niemowlat - moze to????

Maja ja z ktarkiem i kaszlem nie ide do lekarza.(kaszel w 99% jest od kataru-zakraplaj duzo soli fizjologocznych aby rozrzedzic , nawet pol fiolki do kazdego nozdrza) Ja daje witaminy,homeopaty i odciagam i zakraplam. Przejdzie. Wlasnie mamy katar bo na mini stopke mojej niuni nie ma pozadnych butow i mala przemoczyla sobie cale stopy na mokrej trawie FAK, FAK FAK.Musze znalesc kaloszki nr 18!!!

u mnie czasami jak jest dramatycznie ( jak sie np za bardzo podnieca nim pojdzie spac)to potrafi np odstawiac cyrki 20 min
siedze przy lozeczku, jak wstaje to klade, nic nie gadam
i tak w kolko
glaszcze po plecach i wkoncu jest ok
ale to rzadko bardzo
on raczej kima bez problemu
a co do tego ile piszczy przed spaniem
mozesz sprobowac spokojnie 15 min sie przemeczyc- chyba ze to placz, wtedy trzeba isc
ale jak tylko miaka i jeczy to mozesz go spokojnie zostawic
u mnie tez jest spanie z wymietolona owca ktora sobie kizia przed snem albo ssie jej ucho :-)

no właśnie powiedizałam babie w aptece o co chodzi, ta mi dała właśnie to i powiedziała,że nic więcej o nazwie orajel nie ma.

reklama
Aenye u mnie nie pomaga zostawianie samej w pokoju wyje 10-20-30 minut. wiec ja skapiltulowalam i jak ja usypiam to wkladam do luzia, ciemno,kolysanki, butla. jak skonczy i nie spi to ja siadam obok i czekam. jak placze nic nie robie, nic nie mowie, Mercunia skacze po lozku, wstaje, placze, wyciaga do mnie raczki.po 2 minutach odkladam na podusie, przytulam. i siadam obok. Zazwyczej mala po 2 takich razach odlozona na podusie zasypia.

Dita ja uzywam tego zelu i pierwsze slysze aby byl od 12 roku????????

Do góry