reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

jesu, kasia, zbadaj i dawaj, polecacj czy pozyczaj, niewazne..
zaparlam sie dzis troche i dziecko spalo u siebie do 6 (wtedy je wzielam do nas, ale tak moze byc juz zawsze, ze na ta godzinke przyjdzie do nas). ale oczywiscie budzil sie co chwile, wstawalam, ukladalam, butla, smoczek, luliluli, jak placz to na rece, uspokoic, do wyrka..
no jakos szlo, bez wiekszych jazd, ale co max, 1,5h pobudka. buu.
na szczescie ostatnio rano mezul do niego wstaje i ja sobie spie do 9, dzis nawet do 10 :-)

reklama
biedne dziewczynki i jeszcze biedniejsza maluchy
ale spoko
zeby w koncu wyjda i bedzie juz spokoj
tak trzeba sobie tlumaczyc

co do pbolowych to moze lepiej dawac np czopek, szybciej dziala i nie podrazna zoladka- ja dawalam najpierw ibufen ( mniejsza dawka i jakos bardziej mlodemu podchodzil) ale kasia chyba napisala zeby nie przesadzac
teraz kupilam panadol ale to scierwo jest okropne, ta strzykawa mnie i mlodego doprowadza do szalu i generalnie jest rozlewanie krzywienie sie etc
wiec teraz jakby co wyprobuje czopki

kasu mozesz sprobowac tez viburcolu- czopki homeopatyczne uspokajajace , dobre wlasnie przy zebach

co do spania u mnie maly przebudza sie ok 2-3 i daje mu pic a potem o 6-7 mleko i spi do 10

dzisiaj biedulowi tak sie odparzyla pupa ze az plakal jak mu zmienialam pieluche
generalnie NIGDY wczesniej tak nie mial a teraz ciagle jakies mniejsze czy wieksze odparzenie
smaruje wiec sudocremem i jakos przechodzi
ale wczesniej wystarczylo tylko przetrzec a smarowac w razie koniecznosci
obawiam sie ze to wlasnie te nowe cholerne pampersy:no:

Na razie wyczytałam że trzeba ograniczyć spanie w dzień.
W wieku 10 m-cy powinno spać 2x1godz w dzień - po godzinie należy delikwenta obudzić.
Jedna drzemka powinna być przedpołudniowa i jedna popołudniowa. Odstęp od poprzedniego snu to min. 3 godziny (3 godz. po spaniu nocnym pierwsza drzemka i 3 godziny po pierwszej druga). Przed spaniem nocnym powinien nie spać min. 4-5 godzin.
W dzień może spać mniej.
Jak w dzień śpi więcej, to może być problem ze snem w nocy albo z zasypianiem na noc.
:-)

Jeju, ja nie mam z tym problemów - dziewczyny same widziały,że moje gowienko raz po obiedzie poszło spać (ok17) i spało już całą noc....:-D
W dzień potrafi przespać 2x po 3 godziny a w nocy nawet jak chore (jak teraz) to i tak przesypia całą, hehe

U na swlasnie tak jest tylko pierwsza drzemka trwa ok 2-3 godzin hehehe. Za to druga ok 45 min do godzinki.
I nie mamy problemow z nocnym spankiem tfu tfu przez lewe ramie.

Cos pisalyscie o spotkaniu w stolicy.

Ja bardzo chetnie dolacze.

Anitka moze tym razem uda nam sie spotkac?

Jestem w Siedlcach od 8.10-8.11 wiec mam troszke czasu.

u mnie jest jak Kasia pisze. 3-4h po nocy spanie i w 90% spi raz 2-2,5h a potem 6-7h nie spi wogole i po mleczku zasypia slicznie....ale budzi sie w nocy
Sugar zgadzam sie prawie kazdy maluch teraz zabkuje wiec mysle ze za bardzo ksiazka tutaj nie pomoze na teraz.

buuu, bidulek ignac.. u nas sa co jakis czas malenkie odparzenia, ale wystarczy raz posmarowac sudocremem i jest git. tak to smaruje zawsze kremem ochronnym.

natalka tez bidulka, i mama dita tez, dziecko z goraczka = maruda, maruda, maruda.. ale jaka bidna maruda :-( mi jakos wtedy cierpliwosci styka zawsze, jak widze, ze maly cierpi..

brunek i piterek tez bidoki dwa z tymi zebiszczami.. kurka.. ja bym sie tylko cieszyla, ze ida naraz wszystkie, ze niedlugo wszystko wroci do normy. ja mam na przyklad wizje niemal calego zabkowania przed soba i az mi slabo. brr.
slyszalam, ze jak czesto trzeba dawac pbolowe (ja daje dwa razy dziennie), to dawac na zmiane - raz paracetamol, raz ibuprofen.

pingwinek, mers :-) jednak polece wizzairem, najtaniej.

reklama
Aenye do uslug. Ja sie ciesze z tych lini bo mnie kurwica bierze jak jezdzimy na Bouvais, to jest bite 2h!!!!!. a ile czasu bedziesz w`Paris???

Maja super ze bedziesz w okolicy. To musimy sie PO CICHU zaczac umawiac

Do góry