reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

MASAKRA
nie moge juz wytrzymac
co chwile cos zlego dzieje sie z malym
jak nie urok to sraczka

poszlismy dzis na szczepienie
i baba do mnie co on taki blady? trzeba zrobic morfologie
zadziwila mnie
polozylysmy go na wage i tu zonk
bylam pewna ze duzo nabral a okazalo ze prawie nic
przez 2.5 miesiaca nabral 400gr wazy 8400
cos jest nie tak
drobny jest jak cholera
zrobilam mu ta morfologie (ktos zna sie na wynikach)
i po pobraniu nie chciala mu krew przestac leciec, przeciekly dwa waciki i musialam mu zwinac pieluche tetrowa bo nie mialam nic pod reka, zachlapal wozek, ubranie i mnie, rozmazal po buzi.. wracalismy do domu jak po wojnie
popsul mi sie humor

znow cos jest nie tak
nie mam sil do tego
ciagle cos mu dolega
czy to jakas pieprzona kara boza
fakt

a teraz zrobil taka scene ze myslalam ze wysiade
dalam czopek i zel na zeby chociaz nie wiem czy to o to chodzi
uspalalm go wkoncu muzyka

czemu on tak malo nabral??????

Czarna olej to i rob swoje bo robisz to dobrze
Sara wracaj szybko
Nona badz dzielna, takie dni na szczescie tez maja koniec
Dita gratuluje zeba!
Oczekujaca bawcie sie dobrze! i ucaluj zebolka
Kasu niech sobie go w odbyt wsadzi

Olafku 100latek kochany

reklama
Nieistotna ściska mocno, bedzie dobrze zobaczysz. A mały przyrost wagi może byc zwiazany tez z tym że duzo się rusza :tak: u nas tak jest własnie.
Nie martw sie, głowa do góry.

Olafek dziekuje wszystkim ciociom za zycenia!! :-)

Nieistotna kurcze to mnie zmartwilas!! :-(
ale co z tymi wynikami dobre sa??
z waga to jak mowi kamilka - duzo spala i jeszcze zeby (mniejszy apetyt)...
mogl przybrac a potem zgubic, on juz przeciez raczkuje a to spala duzo kalorii!
moj tez malo przybiera ostatnio

Aeyne czy dobrze zrozumialam u was dzialka 5 arowa kosztuje 200tys?? :szok:

nieistotna tu sobie moze porownaj
Laboratorium Centralne - normy

a nie masz norm przy morfologii?

moze ma anemie i dlatego malo przybiera na wadze?

teraz dzieci juz tak nie przybieraja duzo jak wczesniej, najwazniejsze zeby ponizej 3 centyla nie spadl

ja przy Hance mega sie przejmowalam, a przy Helenie to wazylam ja ostatnio nawet nie pamietam kiedy, nie pamietam ile wazyla, nie wiem ile wazy

nie martw sie na zapas

Nieistotku
, mi tez jest az przykro, jak czytam, ze co chwile cos nie tak z malym.. strasznie sie nacierpicie oboje.. nie rozumiem, jak to jest, naprawde! wszystko naraz..
ale tak - nie martwilabym sie tym malym przyrostem wagi. duzo sie rusza, jak sama mowilas - malo je, zeby..
zmartwil mnie bardziej fakt, ze krew nie chciala mu krzepnac.. moze zrob jakies bardziej szczegolowe badania..? nie wiem, jakie, nie znam sie.. ale pliz, idz do jakiegos kumatego lekarza..!
a on nie jest taki drobny, na zdjeciach duzy chlop z niego. Filip drobniejszy, ma tylko ciezkie kosci :-d
jak morfologia wyszla?
a, i najwazniejsze, ze w ogole cos przybral!

Kicia
- u nas jest masakra z dzialkami, nie ma juz praktycznie zadnej ciekawej po 300zl/m, 500zl/m to norma!!! pieprzona masakra, mowie ci!! mieszkania - podkreslam, NEDZNE, kazde z felerem - min.5tys/metr!!! mowie o nowych, bo tylko takie mnie interesuja.
Dramat.
do konca zycia bede mieszkac na 33m.. z pieciorgiem dzieci, mezem, kotem i psem :-p

Dita
- dobrze, ze sie wyzylas na sympatycznym :tak: buziam na lepszy humor!

Kasu
- zapomnialam - sliczny fonik. chociaz cos fajnego bedziesz miala po nim :-D cyckaj, ile wlezie! niech ci jeszcze jakies fajne zakupy zrobi przed wyjazdem :-) a co!

Nieistotna moja Marika przez ostatni miesiac przybrala tylko 100 gram ale nadal jest miedzy 50-75 centylem.Pielegniarka powiedziala ze wszystko jest ok. Moze u Twojego maluszka tez jest ok. Im dziecko starsze tym mniej przybiera.

Czarna sciskam. Jakos nie umiem Cie w tej chwili inaczej pocieszyc bo tez mam przeboje z rodzinka. Meza rodzinka dla pocieszenia.

Sto Lat Dla Olafka!!!!!!!!!!!!

Moj M kazal im sie wyniesc do konca tygodnia. Podszedl do tego dyplomatycznie. Powiedzial ze od przyszlego tygodnia pokoj nam bedzie potrzebny.I chwala Bogu.

atol bedzie jakos 7-10 centyl
to nie nadmiar ruchu
bo wogole ostatnie dni on jest dziwny
a tak poza tym to zaczal jesc dwa razy tyle co dotychczas wiec powinien nabrac i nawet to nie pomoglo

ja mojego tez dawno nie wazylam i nie wiem ile wazy

widze ze generalnie dantejskie sceny
horror zebowy na pierwszym miejscu
u mnie tez troche jeczybula
przed snem wale mu ibufen i zela na zeby
w nocy budzi sie ok 1 na picie i lulanie ( 15 min na szczescie) potem o 5 flaszka i spi
ale generalnie jak na niego to jest hardkor
dzisiaj obudzil sie o 7 i byl mega rozhahany, myslalam ze go wystawie
szymon jeszcze gdzies pojechal z rana jak szalony
na szczescie z odsiecza przyszedl moj tata i zabral potwora na zabawy a potem na spacery ufff
moja mama wyjechala na urlopy

nieistotna bedzie dobrze zobaczysz
nie wkrecaj sobie zadnego fatum ani innych dupereli
wszystko sie skonczy

czarna nie stresuj sie ojcem, oni tak juz czasami maja
ja tez mam czasami dosc mojej mamy ale wszystko traktuje z przymruzeniem oka
Ty jestes jego mama i to Ty go wychowujesz, a jak tacie sie nie podoba to jego broszka
olewaj!!

nonek uszy do gory , komandosie

kasu coz za wspanialomyslny gest, kurde palantino do kwadratu
nie umie przeprosic to daje prezenty
klasyk

z innej beczki my dzisiaj bylismy w zoo, mlody mega zajarany :-)

Helena ostatnio jak byla wazona byla pomiedzy 3 a 10 centylem
teraz nie wiem

tak jak pisze sugar nie wmawiaj sobie jakiegos fatum i kary, bez sensu!

reklama
sugar.. jak tobie niewiele juz zostalo tej ciazy..! szok!..

a my jakos od pazdziernika ruszamy z montowaniem siostrzyczki dla Filipka :-) hehehe :-) zobaczymy, jak wyjdzie.. chcialabym, zeby sie szybko udalo :-) ostatnio 3 miechy musialam czekac.. mam nadzieje, ze tym razem bedzie szybciej :-)

Do góry