reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Moja 270:-D:-D:-D I je:-D:-D:-D

Ale też w nocy darła mordę - co jej się nie zdarza. Musiałam ja wziąć do siebie do łóżka i głaskać - i tak usnęła:dry:

wracajac do puszczania sie , Agatka tez tak robila, kiedys opiekunka powiedziala mi ze Agatka madrze sie puszcza;-):-D bo jak spadala tonigdy nie walila glowa w podloze, tylko ja lekko unosila tak ze konczyla gdzies 2, 3 cm nad ziemia ;-)

a z kolei wracajac do jedzenia mala w okresie zabkowania raczej nie marudzila, ale na pewno mniej jadla, zdarzalo jej sie 3xdziennie 180 ml mleczka, reszta byla be...
ale to byly takie okresowe skoki:happy:

Zjadł
Całą kaszkę
Ale ma wielkie przerwy między posiłkami :eek:
Za to kurna nie sika
Znaczy sika jak śpi, a nie jak potrzebuję mocz łapać :baffled::-D

Dzięki za posty, przynajmniej widzę że to normalne...
On wcześniej jadł 2x częsciej (zamiast 5 posilków 8-9) i stąd nie wiem o co chodzi.
Agaton, to strasznie malutko... i to normalne, to się martwić nie mam o co.. :)

Kasiu - a nie używasz takiego przyklejanego woreczka? Ja pamiętam, że jak Ali łapałam siuśki, to woreczek był wybawieniem...

Taa, woreczek
1ml sika w woreczku reszta wylatuje górą w pampka jak on tak pełza
Woreczek może dla dzieci co chodzą to jest i dobry...

Właśnie próbowałam

Nie chce się przykleić do niego - mimo odtłuszczania spirytem zawsze mi się jakoś sfałdzi i wylatują te siki. :baffled:

Poza tym na posiew się nie nadaje, bo bakterie z naskórka łapie...

Jutro darek bierze wolne do czasu aż nałapiemy sika.:tak:

Czesc grudnioweczki.
U nas sloneczko swieci. A ja ledwo na oczy widze. Znow sie mala cholera darla pol nocy. Ssala cyca z 15 razy. Z nami w lozku spala. Tak sobie pomyslalam ze moze ona za malo ostatnio w dzien je i pzniej w nocy nadrabia ale to chyba i tak za duzo. Zebole pewnie ida.
Powiedzcie jakie macie inne sposoby na uspanie zamiast cyca i smoka. Bo szlag mnie trafia a cycki mam do pasa.

Niezle teksty z tym puszczanie. Marika narazie tylko sie podciaga. Jeszcze nie wpadla na tozeby sie puszczac.

Saraa no mniej więcej :-D:-D:-D
Albo do klienta "przepraszam, ale muszę przełożyć spotkanie, bo łapię siki" :-D

Maja, ja robiłam tak, że kontrolnie karmiłam butlą. Butli nie ssie, bo leci mleko od razu dużo i niezbyt da się ciamkać. Wtedy mniej więcej będzie widać kiedy głodnieje. U mnie to jest teraz dopiero koło 3-4 rano. A pić około północy. No i te dwie sytuacje dajesz cycek. Pozostałe smoczek.
Ja nie usypiam. Zostawiam w łóżeczku jak jest senny aż zaśnie. Jak ryczy to na rączki bujam, odkładam. Przeważnie kwęczy to tak zostawiam. Dopiero jak serio ryczy biorę. Czasem puszczam dźwięki natury. Wtedy słucha i zasypia. Ogólnie ładnie zasypia, chyba że zębowa histeria się zdarzy. Wtedy raczej nic nie pomaga, ewentualnie gryzak. :dry:

reklama
.
Agaton, to strasznie malutko... i to normalne, to się martwić nie mam o co.. :)

no malutko, ale nawet jak zrobilam 210 ml mleczka to do 180 wypijala, a jak chcialam dac obiadek albo owocki, to prawie odruch wymiotny miala, wiec dawalm to mleczko...za dwa dni bylo normalnie a ja w buzce odkrywalam nowy zabek:-)
takze RACZEJ jest to jakis normalny objaw przy zabkowaniu...nawet lekarke pytalam i ona mowila zeby sie tym nie zamartwiac, szczegolnie ze po badaniu wszystko bylo ok.
teraz czasami tez ma takie dni ze baaardzo malo je...ale rzadko:-)

Do góry