reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
a tak wogole to mam wkuro-dola
pozarlam sie z marcinem powaznie,, jebnal na mnie focha i pojechal do niemiec
zarzuca mi ze jestem leniwa i ma dosc utrzymywnia rodziny w samotnosci a ja tylko ciagle narzekam ze mam duzo pracy
bo mam mase pracy
ale w jednym mial racje za duzo krzycze przy dziecku, czesto krzycze na malego
musze zaczac panowac nad swoja nerwica bo niebawem oszaleje, odbija sie to na malym a nie powinno

w kazdym kraju i kazdy rzad w takiej sytuacji oglasza zalobe narodowa i wspiera finansowo rodziny ( mysle ze oddali by to wszystko gdyby mogli zyc ich bliscy) i nie ma w tym nic dziwnego i nadzwyczajnego
nie jestem za kaczorami i generalnie nie bede sie wypowiadac na temat polityki ale to kto tutaj rzadzi nie ma najmniejszego znaczenia

zgineli ludzie, tragicznie, w strasznym wypadku , 26 os w tym samym momencie
i nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic zalu i rozpaczy tych rodzin

tak bylo w przypadku kopalni halemba czy katriny w usa

nie umniejszam pomocy jednorazowym , codziennym wuypadkom i nieszczesciom, sa wielkie dramaty czesto jeszcze doprawione bezdusznoscia urzednikow

ale absolutnie nie bede tutaj krzyczec czy irytowac sie nad tym ze ogloszono zalobe czy zebrano badz znaleziono fundusze na ten cel ( istnieje cos takiego jak pula kryzysowa)

tyle ne ten temat
*************************************************************************************

co do filmow to shreka wolalabym w orginale, zobacze sobie na dvd bo jakos nie mam wczowki, szklana pulapka to raczej nie dla mnie alke polecam nowego tarantino- grindhouse1- death proof
MISTRZOSTWO jak zwykle :-)

A mnie to irytuje.Że w tym państwie opłaca się wyzionąć ducha w sposób efektowny i nietuzinkowy.

A żałoba narodowa straciła swoje znaczenie.

Dokładanie:tak:
Żałoba narodowa, odszkodowania...
ach jaki ten premier dobry
a jaki wspaniały prezydent...
nie ma kasy na podwyżki dla:
- nauczycieli
- lekarzy
- pielęgniarek
- służby technicznej w służbie zdrowia
- kolejarzy
- itd...
nie ma kasy na nowe drogi, ulepszeni paru spraw i urzędów
ale jest kasa na jakieś świątynie, święcenia, odszkodowania, itp...

Mój tato zginął w wypadku
nie zdążył zapłacić zaległej skladki za polisę
i ch uj wszystkich to obchodziło

dlaczego nikt się nie przejmuje rodzinami ofiar wypadków czy utonięć?
Bo mało medialne...
bo wyborcy mają to w du pie???

Też mogę z czystym sumieniem powiedzieć: NIE GŁOSOWAŁAM NA PIS:tak:

a co tu jest niepowaznego????
ostatnio zalobe narodowa ogloszono jak zmarl Jan Pawel II a potem zgineli gornicy...

chyba zadna z tych "zalob" nie byla jakims absurdalnym przesadzaniem

zreszta powiedzialam co mysle i tyle
ide spac

ave

nie wiem
ale chyba mylicie pojecia ( chyba ze to ja jestem w wielkim bledzie)

jestem na 1000 przekonana ze nie ma znaczenia jaki to rzad
czy pis, czy po, czy sld czy inne gowno
i w kazdym wypadku w tej sytuacji vbyloby tak samo

reklama
dobrze wiedziec ze nowy Tarantino jest dobry jak zwykle, juz nie moge sie doczekac zeby zobaczyc :tak:

wiesz sugar mysle ze kazda z nas, ktora sie tu wkurza na ten temat doskonale rozumie ze to wielka tragedia, fakt zaloby ani mnie ziebi ani grzeje...taki jest zwyczaj w takich wypadkach...

ale

dlaczego jak pisze czarna ludzie, ktorzy stracili caly dobytek zycia w powodzi 10 lat temu nadal zyja w barakach?? strata bliskiej osoby jest oczywiscie tragedia, szczegolnie w takich warunkach...ale dlaczego ludzie, ktorzy starcili wszystko na co pracowali cale zycie, musza zyc dalej nie dostaja nic..to zrozumiale ze rodzinom ofiar nalezy sie pomoc, ale 100 000 to dla mnie pokazowka rzadu i tyle:dry: dlaczego wczoraj w tv widzialam ofiare traby powietrznej, ktorej nikt pomocy nie niesie?? dla mnie to wszystko polityka, pokazowa i tyle...trza w koncu odworici uwage od afer ktore nekaja rzad i dlatego nie zgadzam sie z takim zadoscuczynieniem, ale ja to mloda siksa jestem i wszystko idealizuje:dull:

peace

Do góry