reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Maja temat wrtastajacy paznokiec:
1. kosmetyczka- nie klips tylko klamra- zakladaja go niektore kosmetyczki. Dziala fajnie, ale na pewno nie na stany chirurgiczne. Czyli jak lekko wrasta, ni jak juz naprawde mocno.
2. Jak juz stan jest bardzo powazny i nie mozna wytrzymac- niestety chirurg. Z brzegu wycina kawalateczek pazura razem z lozyskiem.Tak aby nie odrastal. Jak zrobi niedokladnie, po jakims czasie bedzie powtorka z rozrywki.
3. Domowy sposob na ulzenie sobie. Po pierwsze paznokiec trzeba obcinac nad macierza. Czyli nad miescem w ktorym paznokiec "uwalnia sie" od skory. Ten sam rozek powinien byc ponad. Mozna sobie zrobic taki malutenki tamoponik z waty i podlozyc pod bolace miejsce, pod plytke paznokcia. . Dopoki paznokiec nie przerosnie wlasnie tego najgorszego miejsca. I co najwazniejsze : Nie obcinac zbyt krotko i na okraglo paznokci!!!!! To wlasnie powoduje pozniej najgorsze stany zapalne.

Dobra z powrotem zmykam na spacer z bachorkami.

kasu, ale dalej w anglii :-D pewnie pod kazda wieksza ksiegarnia w wiekszym miescie bedzie dzisiaj szauuu! za rozgladanko za hp - dzieki :-) ps. pamietasz butki, ktore pokazywalam na allegro z atmo? powiedzialam facetowi, ze mam w uk kolezanke i moze mi je przywiezc za 4f, i wytargowalam tym samym cene 49zl z przesylka priorytetowa ;-) a butki sa superladne i wygodne :-) wiec biznes tym lepsiejszy ;-)

nieistotna - a powiedz, bo waham sie od dawna, czy nie zaczac uzywac niemieckich proszkow do prania (nie wiem czemu, ale jak wkladam choc lekko zaplamione rzeczy nigdy mi te plamy nie schodza.. a biale rzeczy, prane oddzielnie, i tak szarzeja.. piore praniem szybkim 30min, 30st i w persilu) - czy one sa naprawde lepsze? wtedy chetnie sie u ciebie zaopatrze, widzialam ten zel do prania, wlasnie ich uzywam, ale polskich.. i zamowilabym u ciebie ciasteczka, co zachwalaja laski :-D
aaa, i ile przesylka tego najwiekszego opakowania zelu?

Nonek dzieki. Przekaze M. Tylko jemu ten paznokiec wrasta z boku tak w polowie a nie sama gora. i nie wrasta w bok tylko robi sie z niego taka trabka jakby pod spod wrastal. Nie wiem jak wyjasnic. Wiem ze on zle sobie sam go obcina ale inaczej sie nie da. Musze go pogonic zeby zrobil z tym porzadek.Bo ostatnio przy mnie operacje robil i malo nie zemdlalam bo muislam kawal miecha trzymac obcazkami zeby M mogl wyciac kawalek paznokcia fujjjjjjjjjjjjjj.
Mysle ze jakby do pediciurzustki zaczal chodzic to bymu wyprowadzila. Ale on sie upiera.

aenye co do roznicy hmmm ja sie nie znam, wszyscy chwala ze z niemiec to lepsze
ze lenor gesciejszy itp
ja zawsze narzekam na proszki :-D
zel 17.50zl paczka do 10kg
male sensitive 9.5zl paczka do 2kg

A co do HP to moja kumpela pracuje w Odeonie i widziala wczoraj przed premiara i mowi ze nudne. Ale ja jej nie wierze. Pewnie nie bardzo rozumiala bo po angielsku slabo smiga hehe.

maja niech sobie Twoj m. wezmie zrobi maly tamponik i podlozy pod paznokiec na ile sie gleboko da, tak aby byl jak najbardziej "wyprostowany".Mieszy skore a plytke paznokciowa. Tylko bez przegiec, nie w samo miecho przypadkiem. I niech pojdzie do dobrej kosmetyczki na klamry. To naprawde moze czynic cuda.

reklama
Mojemu też oba wrastały w dzieciństwie - był na dwóch zabiegach chirurgicznych i jest ok teraz. :tak: O klamrach wtedy pewnie nikt nie słyszał ...

Czarna - nie ma się czego wstydzić! Jesteś dzielna, że spróbowałaś, nie wyszło to się nie poddałaś, tylko od września wracasz - gratulować tylko! :tak:

D. już nie gorączkuje, ale ciągle nie bałdzo się czuje. Zeżera antybiotyk, temperaturę zbił więc chyba dobrze będzie :tak: Na szczęscie dla mnie nie leży odłogiem, tylko wszystko robi w domu :-D

Do góry