reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Maja - u kosmetyczki zakłada się taki klips na paznokieć i podobno to jest super sprawa. chirurdzy nie mają pojęcia o takim klipsie i tylko niektóre kosmetyczki od pedikiuru wiedza o co chodzi (bo ja też szczegółów nie znam)
nonek - a moze ty wiesz?

reklama
Dita slyszalam o tym klipsie ale moj M to taki odwazny jest ze nawet dokosmetyczki nie chcial pojsc. Moze przekonam go jak nastepnym razem w Pl bedziemy.A jak nie to niech sie meczy... na wlasne zyczenie.

No dobra.....
jeszcze nie skończyłam Technikum bo w 3 klasie zaszłam w ciążę i zaczęłam 4;-)!!! Wszystko było fajnie-w szkole zero problemów z nauczycielami się dogadałam co i jak żebym mogła wcześniej zakończyć pierwsz semestr:-).Po porodzie miałabym miesiąc wolnego i mogłabym jezdzic na karmienia do domu na lekcjach...ale
wszystko chu...j szczelił:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: musiałam na rok zrezygnować bo nie dałam rady siedzieć na dupie-z płaczem wstawalam z krzesła na przerwę......potem łapałam wszystkie choróbstwa-ktoś kichnoł a ja na drugi dzień miałam katar:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!
I poszłam do wychowawczyni i mówię jej o całej sprawie:blink:.Ona poszła z tym do dyrek.i mówi o co chodzi i prosi ją o indywidualny tok nauczania dla mnie-ale z tym kicha bo w tech.się tak nie da bo mamy praktyki na kuchni:no::no:!!
Więc zostałam wezwana na dywanik i dyr.mówi żę nie da się indyw. a skoro zle się czuję to żebym zrobiła sobie rok przerwy-pow.że wysyła mnie na taki "szkolny macierzyński" i stwierdziła ze po porodzie i tak bym nie chodziła bo wolałabym siedzieć z dzieckiem;-)!chodziłam do szkoły w sumie 2 tyg.:-)
No i od września wracam do szkoły...... i taką to szkołę kończę......;-)
Wstyd:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: bo zawsze miałam dobre oceny i nigdy nie przepadłam a tu na koniec szkoły-4 klasa taki klops......;-)
ale najważniejsze że synuś zdrowy :-);-):tak:

a jakie to Technikum?Gastronomiczne?
w sumie to chyba dobrze wyszło, bo teraz miałas czas dla małego, a szkola i tak nie przepadła.pójdziesz we wrześniu i dokończysz:tak::tak:

No to ja trzymam kciuki aby ci się udało skończyć szkołę. A z kim Dawidka zostawisz?
I nie pisz,że wstyd, bo to nie są lata 70-te, jest boom na macierzyństwo (babyboom,hehe) i nie mam pojęcia gdzie się wstydu dopatrujesz.
Poza tym masz 20 lat a nie 17 a to różnica.Ja miałam pierwsze dziecko jak miałam 21:tak:.

kulka niestety gastronomiczne-żałuję ze nie poszłam do liceum bo pomyliłam zawody!!!!
Gotować umię ale jak mam kelnerować to dostaje furii na tych wstrętnych ludzi (oczywiście nie wszystkich)
A jak na praktyce widziałam jak się podaje dania to za nic w świecie bym ich nie zjadła....fujjj
Przynajmniej wiem zeby nie jeść w restauracjach

Dita Dawid zostanie z moją mamą:-) i M.w zależności od zmiany jaką będzie miał bo z Teściami nigdy bym go nie zostawiła:no::no:
A wstyd mi jest okropnie......

czarna, jaki wstyd, dziewczyno :-) raczej gratulacje za odpowiedzialnosc i odwage (ciaza w szkole musiala wzbudzac niezle zainteresowanie) :-) i Dita dobrze mowi, 20 lat to juz dobry wiek na dzidzie! i bedzie mial mloda mame :-D a szkola to tylko szkola, nie teraz, to jutro, nic nie stracisz :-)
i bedziesz miala dalej dobre oceny - na maturze!

Anitko - kurczaki, takie tu ptaszki, jak pierwszy raz wyjechalam, twoj maz sie wyprowadzil i nie jestem w temacie do dzis, a teraz drugi raz wyjechalam, on wrocil i dalej nic nie wiem... demyt :-D musimy sie jakos lepiej zsynchronizowac :-D:-D:-D ale oczywiscie bardzo sie ciesze i trzymam kciuki, by taki madry juz pozostal!!!

dzizas, laski, ja wam powiem, ze sikam... juz dzis w nocy ostatnia czesc Harryego Pottera!!! normalnie od rana szukalam lotow do Anglii :-D tam zajebista atmosfera, przezylabym cos wyjatkowego... ale nic z tego, w dwie strony 1500zl/os... odbilo mi :-D ale nie az tak :-D
normalnie panicznie sie boje, ze mi ktos zdradzi zakonczenie zanim skoncze czytac.. a najgorsze, ze teraz cale dnie z malym bede i grama czasu na czytanie nie bedzie :-(
masakren!!! wiem, ze smiesznie sie wczuwam, ale po prostu uwielbiam ksiazki o HP ;-)

reklama
Dita ja miałam 19 lat -i wiesz jak byłam w ciąży to ludzie dziwnie na mnie patrzyli.... (bo ja wyglądam na dodatek na młodszą)
pewnie myśleli taka młoda i życie sobie marnuje-zresztą kilka osób mi tak powiedziało w tym mój Teść
A oni nie pomyśleli że ja chciałam mieć dziecko!!!!!
Dawid był planowany i co z tego ze mialam 19 lat
to była nasza deyzja
I jestem bardzo szczęśliwa że go mam...
Dawid jest moim najwiekszym skarbem
i nigdy bym nie powiedziala ze przez dziecko marnuje sobie zycie....
bardzo go kocham i on wprowadza w nasze życie wiele...wiele radości....
aż chce się życ............

A imprezowanie,dyskoteki to nie dla mnie ja wolę normalną muzykę i tańce-jak na weselach....
Jak na swój wiek jestem może zacofana....
ale mode tez mam w dupie -ubieram sie w to co lubie i w w czym jest mi wygodnie!

Do góry