reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
kate, absolutnie nie pilam tylko do ciebie, jednak musisz brac pod uwage, ze jako psychologa i terapeuty twoje posty sa nieco inaczej odbierane na forum - wlasnie jako dawanie rad z wyzszej pozycji, jakby - jedynej slusznej (oczywiscie nie przez wszystkich, ja nie mam z tym problemu).
a ta afera jest niezlym przykladem. jak inaczej nazwac napad na scruffy, niz wlasnie wypieraniem jej zdania i narzucaniem wlasnego? spoko, okazalo sie, ze wiekszosc ma inne zdanie niz ona, ale zostala moim zdaniem zakrzyczana, obrazona i jeszcze wyzwana ja od sadystycznych matek i zimnych suczy ;-) troche przegiecie jak dla mnie.
generalnie nie ma sensu ostro reagowac w sprawach wychowywania i pielegnacji dzieci, bo dobro malenstw kazdej z nas lezy na sercu, tylko kazda inaczej sobie z tym radzi. a moim zdaniem scruffy nie zrobila nic zlego w tej kwestii mleka, o innych rzeczach nie wiem.

buziak na dobranoc i pozdrooooooooooooooooooo

aenye widze ze nasze siostry ostatnio naleza do jednej druzyny ;-)

nieistoto bez lampy przy dziennym swietle gdzie jest jasno ( dzien) wystarczy 200 do 400
im wyzsze iso tym wieksze ziarno to prawda
ale np przy iso 1600 w nocy i malym oswietleniu, zdjecia wyjda nieporuszone i ostre i bez lampy
w domu proponuje w dzien 200 i regulowac czasem i przyslona ;-)

Dzieńdoberek :-) my juz nie śpimy bo Filip postanowił sie pobawić z mamą :tak: lepszej pory sobie nie mógł znaleść :-).
Ale sie afera zrobiła, ale to co ona napisała to dziwnie dla mnie zabrzmiało, może dobrała źle słowa ale "walka z dzieckiem o mlego " no proszę. Ityle juz wiecej się nie wypowiem na ten temat:no:

Sugar no widzisz a ja myslalam ze im wieksze tym lepsze
ze po to wlasnie producenci przescigaja sie w zwiekszaniu wartosci iso
moj stary gruchocik ma tylko zakres 50-400 wiec nie ma jakos potrzenych roznic ale przy mozliosci wybrania miedzy 200 a 1600 bede wiedziec co wybrac :)

Wiecie, mnie najbardziej rozjuszyła ta Teddy.
Ja nikogo nie oceniałam i nie wyzywałam ani scruff ani w ogóle nikogo.
Napisałam tylko moje zdanie o jej osądach, oskarżeniach i obelgach. No i ta małpa na mnie najechała.
I jak zwykle nie wtrącam się w takie durne dyskusje jak mówi Roni - o chodziki - tylko po prostu robię swoje, tak nie mogę po prostu znieść jak mnie ktoś obraża i bezpodstawnie ocenia.

Witam Wszystkie w piekny sloneczny dzien! Julka od rana ma taka chrypa jak L. Amstrong, Maniana znow jeczy. Ech....
Ale za to jest ladny dzien, ja jestem w koncu wyspana, zaraz zabieram sie za druga czesc mycia okien i ogolnego sprzatania.

Piszę jako JA;-)

przecież ja nikogo nie obraziłam
nie wyzwałam
nie narzucam zdania
piszę tylko jak coś tam może wyglądać /na podstawie doświadczeń i badań/
jakie mogą /nie muszą/ być konsekwencje
A dziewczyna o nicku Scruffy ma jakiś problem
o czym przekonałam się czytając inne wątki /np. https://www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/zageszczanie-kaszka-9947//
równie gorące jek ten
być może jest to jakaś prowokatorka
która robi to np. specjalnie?
Nie będę wchodziła na inne fora
nie będę pisała już nic, bo skoro to ma być odbierane, że ja jestem wszechwiedząca
to nie o to tu chodzi i tyle
dziękuję za uwagę

Witam w piękny dzień:-D
i spadam

Kate ty juz kazdy post bierzesz do siebie. Rozumiem, ze czujesz sie urazona jakims atakiem na twoja osobe. Zupelnie jak dla mnie bezpodstawnym. Jedna z kolezanek naskoczyla na Ciebie, nie wiem za badzo jaki miala w tym cel. Ale to co pozniej sie zaczelo to bylo jak dla mnie lekkie przegiecie. A o wzajemnym ublizaniu i obrazaniu nie pilam w ogole do Ciebie a do innych.

reklama
Ja już kończe ten temat. Mam dość.

Dziewczyny - jak pokonać lęk przed telefonem????\
Wiecie,że ja się trzęsę nawet dzwoniąc do przychodni umawiając sie na wizytę? nienawidzę telefonów - chyba mam problem...:eek:

Do góry