reklama
A
Asia26
Gość
Cos mi sie wydaje ze to nie jest wina otoczenia tylko charakteru 

Rany Asia!!!! Elo!!!Cos mi sie wydaje ze to nie jest wina otoczenia tylko charakteru![]()
Ale o co kaman???
Że niby co ze oni inni czy że przyjezdni inni czy że wogóle rasy temperamentem sie różnia i nie działaja na falach

A
Asia26
Gość
Jak dla mnie to sa tacy sami ludzie jak ja.
Nie widze jakich kolwiek powodow do uprzedzen.
Ciekawa tylko jestem czy sa slepi rasisci??
A
Asia26
Gość
Lucky -to pytanie to najlepiej dla kogos uprzedzonego rzucic...bo ja nie znam odpowiedzi
Mam wielu znajomych ,ktorzy maja inny od mojego kolor skory .Nie przeszkadza mi to

Mam wielu znajomych ,ktorzy maja inny od mojego kolor skory .Nie przeszkadza mi to
Jak dla mnie to sa tacy sami ludzie jak ja.
Zgadzam się:-)
Dobre pytanie

sluchajcie, kiedyś myślałam tak jak Wy. ale po spędzeniu roku w Londynie w tzw. 'dzielnicy kolorowej' troszkę zmieniłam swój punkt widzenia na różne sprawy.
i dalej nie uważam się za rasistkę; wszyscy ludzie mają równe prawa i nie ma 'gorszych' czy 'lepszych', ale pewne różnice miedzykulturowe istnieją.
i jest ogrooomna różnica między uchodźcami których możemy spotkać w Polsce (w większości to studenci, którzy musieli włożyć dużo wysiłku w to, żeby tu przyjechać), a tymi których można spotkać w UK czy Fracji. i tu oczywiście też nie należy generalizować, bo oczywiście charakter człowieka nie zależy od koloru skóry.
i dalej nie uważam się za rasistkę; wszyscy ludzie mają równe prawa i nie ma 'gorszych' czy 'lepszych', ale pewne różnice miedzykulturowe istnieją.
i jest ogrooomna różnica między uchodźcami których możemy spotkać w Polsce (w większości to studenci, którzy musieli włożyć dużo wysiłku w to, żeby tu przyjechać), a tymi których można spotkać w UK czy Fracji. i tu oczywiście też nie należy generalizować, bo oczywiście charakter człowieka nie zależy od koloru skóry.
kasuelf
mama grudniowa'06
Ja rasistka nie jestem, nie mam nic do ludzi o innym kolorze skory, mialam za to pare przykrych sytuacji
Sadze ze kazdy kto pomieszka troche w Londynie i bedzie mial kontakt z ludnoscia rdzenna Afryki, jak to moj znajomy mowi 'granatem od buszu oderwana' to zrozumie Maje...
Asiu jak widze ty nie mialas zlych doswiadczen, ja za to tak wiec rozumiem..
Kultura, zwyczaje sposob wychowania ludzi z np Nigerii dla mnie jest nie do zniesienia; sa agresywni, chamscy, nie maja szacunku do nikogo i niczego, szczegolnie jak jestes bialy; i nie mozesz nic powiedziec ze robi zle, bo wtedy mowisz tak bo jest czarny a ty jestes rasista.
Kazdy moze miec swoje zdanie na ten temat, kazdy ma inne doswiadczenia...
nie sadze zebby byl to powod zeby sobie do oczu skakac
Takie moje zdanie i juz.
Asi zazdroszcze braku uprzedzen.

Sadze ze kazdy kto pomieszka troche w Londynie i bedzie mial kontakt z ludnoscia rdzenna Afryki, jak to moj znajomy mowi 'granatem od buszu oderwana' to zrozumie Maje...
Asiu jak widze ty nie mialas zlych doswiadczen, ja za to tak wiec rozumiem..
Kultura, zwyczaje sposob wychowania ludzi z np Nigerii dla mnie jest nie do zniesienia; sa agresywni, chamscy, nie maja szacunku do nikogo i niczego, szczegolnie jak jestes bialy; i nie mozesz nic powiedziec ze robi zle, bo wtedy mowisz tak bo jest czarny a ty jestes rasista.

Kazdy moze miec swoje zdanie na ten temat, kazdy ma inne doswiadczenia...
nie sadze zebby byl to powod zeby sobie do oczu skakac

Takie moje zdanie i juz.
Asi zazdroszcze braku uprzedzen.
reklama
JA też rasistką nie jestem, nie mam nic do innego koloru, natomist wkurza mnie ich nadwrażliwość - jak zauważyła Kasuelf - nie wolno nic powiedzieć,ze coś jest źle, bo od razu jesteś rasistka.
No wk urwia mnie takie coś na maxa - i dlatego tez rozumiem Maję.
No wk urwia mnie takie coś na maxa - i dlatego tez rozumiem Maję.