reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

AFI 4,5
brzuszek 31,6
reszta w normie. Lekarz z IP powiedział, że ten brzuszek to absolutnie nie jest żaden powód do obaw i że taka uroda młodego. Martwię się trochę :(

To faktycznie malutko wód masz. A z tym brzuszkiem, to ja też uważam, że po prostu taka uroda maleństwa. Moja w zeszłym tygodniu miała brzuszek 300mm, no i lekarka powiedziała, że malutki, ale ona ogólnie jest kruszynką. Jednak jeśli za tydzień na USG okaże się, że córcia nadal mało przybrała to mają mi niby poród wywoływać, tylko, że zastanawiam się czy to naprawdę taka potrzeba, skoro wiele z nas ma takie różnice w pomiarach. No, ale nie będę mądrzejsza od lekarzy, bo w tej kwestii wiedzę mam małą.

reklama
Trzymam kciuki by wszystko było dobrze z Waszymi maluchami i na pewno tak będzie .:tak:

Ja w poniedziałek miałam usg i brzdąc waży ok 2900-3000 g

Laura urodziła się 2950g 53 cm w 38,2 tyg c. zobaczymy jak będzie z naszą niespodzianką.

kurde prowadzący ciągnie mnie na IP do swojego szpitala, gdzie prawdopodobnie wyladuję na patologii już do końca :( nie wiem co robić :( jest zdziwiony, że w Gdyni mnie nie zostawili na oddziale i mówi, że decyzje zostawia mi do podjęcia :(

kurde prowadzący ciągnie mnie na IP do swojego szpitala, gdzie prawdopodobnie wyladuję na patologii już do końca :( nie wiem co robić :( jest zdziwiony, że w Gdyni mnie nie zostawili na oddziale i mówi, że decyzje zostawia mi do podjęcia :(

Też bym się kładła na oddział jak radzi prowadzący, lepiej chuchać na zimne niż potem czegoś żałować.

Ja bym jechała, zwariowałabym w domu z niepokoju, bo skoro lekarz uważa, że powinnaś być pod kontrolą to ma ku temu powód.

ja mam AFI 24 no ale ja mam wielowodzie :)

december ja bym tez jechala, w domu sie tylko umeczysz remontem i moze sie pogorszyc. a tak to juz na dniach bedziesz miala maluszka :)

December, jedź Kochana! Tych wód rzeczywiscie nie za wiele. Może jutro zrobią Ci kolejne usg i się poprawi, bo mogli też zmierzyć je w niefortunnym momencie, tzn. kiedy dziecko nie zrobiło jeszcze siusiu. Jak byłam w szpitalu to jednego dnia AFI wyszło 10 i wtedy powiedzieli mi o tym ewent. braku wysiusiania ;) a następnego dnia było już 15 i git!
Ale jedź! jedź! Nie ryzykuj!

reklama
co prawda do lekarza mam isc dopiero w przyszlym tygodniu ze wzgledu na pobyt w szpitalu i przeprowadzone tam badania
wyniki usg z dnia 21maj 2012r :
BPD-8,8cm (36+0)
FL-7,0cm (35+6)
HC-31,1cm (34+2)
AC-32,7 (36+5)
Łożysko na ścianie tylno-bocznej prawej
Waga ok. 3kg (+/-400g)
Ciśnienie moje- 120/70

Do góry