reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamo, ja już TO potrafię!

reklama
To u nas zdecydowanie poszło w ruch. Położę go w jednym miejscu, a on zaraz jest gdzie indziej.

Przykłady:

tu go położyłam na macie na plecach, po 2 minutach zobaczyłam to
2013-09-11 09.38.28.jpg

A tutaj próbuje uciec z wózka :-)
2013-09-13 13.48.56.jpg

Na brzuch przewraca się już z automatu jak tylko położyć go na plecach. Jak biorę go do karmienia to nie da się go położyć na kolanach, bo siada i tak sobie siedzi.

No i kilka dni temu zaczął już dupkę podnosić do góry leżąc na brzuszku, kolanka pod siebie podciąga i dupa w górze :)

Załączniki

• 2013-09-11 09.38.28.jpg
    2013-09-11 09.38.28.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 48
  • 2013-09-13 13.48.56.jpg
    2013-09-13 13.48.56.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
niesamowity twoj tomus, u nas czesto połoze na kocyk a on za chwile juz jest obok, ale przekreceac sie na brzuch jeszcze nie umie

Kruczka - ja jak karmię na leżąco to jak tylko go położę to on siup i na brzuchu. Jeśli chodzi o przemieszczanie to tylko wokół własnej osi, czyli poza matę mi nie wychodzi:-D I tak jak piszesz pupka do góry i ćwiczy spinanie pośladków:-D

Pscółka: moja Michalinka tak jak twój maluch: wokół własnej osi i pupa do góry. Dodatkowo ma fazę na uderzanie łapkami we wszystko co popadnie. Jak leży na macie to w matę też nawala. A jak karmię to czasami w dekolt też oberwę. Dziwne.

wawka - a to też się zdarza najczęściej rano, jak jestem jeszcze zaspana i się zupełnie nie spodziewam uderzenia w twarz:-D ostatnio chciałam go jeszcze uśpić nad ranem głaskaniem po głowie, ale chyba przysnęłam. jak sie obudziłam to Szymek trzymał moją rękę i ssał najmniejszy palec:-D

Pscółka: a co do ssania to ostatnio jak leżała na moim brzuchu i się podczołgała do mojej twarzy to zaczęła gryźć moją brodę a że jej zęby idą to nie mogłam jej odkleić. Pocieszne te nasze szkraby :-)

A my dwa dni z rzędu śpimy do 10-11... Budzi się o 7dmej, je, pograndzi trochę i idzie dalej spać :D

Ale pewnie właśnie przechwalam i jutro wstanie skoro świt. :D

reklama
U nas dzisiaj rekord. mała poszła spać wczoraj o 21:40, a wstała dzisiaj o 7:45 :szok:
Były dwie pobudki na cyca, raczej zaczynała dopiero marudzić przez sen no to hop cycusia i się uspokoiła.

Aż się zdziwiłam :-) za to i ja mogę powiedzieć, że w końcu odespałam

Do góry