reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamo, ja już TO potrafię!

reklama
Chwalę się, że Ksawery dzisiaj pierwszy raz odwrócił się z brzuszka na plecki, nie wiem, jak to mu się udało, bo akurat wyszłam z pokoju. :-D ale zadowolony był bardzo.

Odwracanie się na brzuszek już też mamy opanowane (a tak się martwiłam, hehe).

Do sukcesów zaliczam też obracanie się wokół własnej osi na brzuszku. Pełzanie jeszcze mniej wychodzi, potrafi się jednak podciągnąć z pozycji półleżącej, trzymając się moich palców. W tej pozycji też podniesie sam główkę.

Rozwijają się pięknie te nasz skarby. :)

he he Ania kurcze, Olek od czasu do czasu też się z brzuszka na plecy obraca...ale jakoś bardziej zdziwiony niż zachwycony jest, za to od wczoraj już pięknie jak sekundnik lata :-)

U nas juz na porzadku dziennym sa stopki w buzi , mlody na luzie przekreca sie z brzuszka na plecki w jedna i druga strone :) Jak widzi Alusia to piszczy w nieboglosy ze szczecia , probuje podnosic tylek do gory jak lezy na pleckach ale rehabilitantka zabronila powiedziala ze mamy klas dlon na pupie i obnizac. Nie wiem czemu...Czekam kiedy mlody przekreci sie wreszcie z brzuszka na plecki ...ahhhh i potarfi sie przekrecic w kolo o 360 stopni nie minie 5 minut patrze a on przekrecony po drugiej stron ie maty...

reklama
u nas przewroty sa juz swiadome, gdy cos chce przewraca sie i pelznie do celu... ostatnio przepelzl mi pol salonu za pileczka :-D
Lozeczko powedrowalo w dol, bo zaczyna sie podciagac do siadu. W wozku juz nie chce inaczej jezdzic jak tylko na siedzaco, nawet w takiej pozycji usypia :-D

Wawka do 7 miesiaca dzieci maja czas na nauke przewrotow, po tym czasie poszlabym do fizjoterapeuty. Moj dlugo sie nie krecil gdy my bylismy w poblizu... wstydzioch maly :-D

Do góry