reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, ja już TO potrafię!

U nas z przewrotami tak jak u Myszki, gdzie leży zabawka to w tą stronę się obrana, na brzuch i na plecy. Rączki wyciąga do wszystkiego co zobaczy. Kilka razy nawet wyciągał w naszą stronę, jakby chciał, żeby go na ręce wziąć.

Łóżeczko już jakiś czas temu obniżyliśmy, bo zaczął się łapać barierek i podciągać. Strasznie ruchliwy ten mój bobas :)

reklama
A ja się zastanawiałam wlaśnie, kiedy obniżyć łóżeczko. My mamy jeszcze czas, bo szczebelki za ochraniaczem, hehe. A mnie jest wygodniej go sięgać, jak materacyk wyżej ze względu na kręgosłup. U nas obroty na brzuszek też są swiadome, chociaż nie zawsze jeszcze mu się udaje. W zależności jak się "zada". Najlepiej wychodzą rano na moim łóżku, na macie w ciągu dnia gorzej, może wlasnie dlatego, że bacznie go wtedy obserwuję. :) A jak mu zabawka wypadnie z rączki, to obróci się na boczek, sięgnie zabawkę i wraca na plecki. :) nie wiem, czy o tym już pisałam, jeśli tak, to sorki. :p

Lenko teraz roznica tygodnia ma ogromne znaczenie w rozwoju maluchow i roznicach, ale za kolejne 5-6miesiecy zatra sie zupelnie ;-) pozostana nam wspomnienia i posty do poczytania ;-)

Odkad wrocilam ze szpitala (w sumie dzis byl 5 wieczor usypiania), malego usypiam w naszej sypialni jak zawsze (wygodniej mnie i jemu, no i mamy te chwile tylko dla nas...cos jak z karmieniem) ale do rzeczy...wiec zawsze mu spiewam albo nuce "ach spij kochanie" i wlasnie od powrotu ze spitala 5 wieczor z rzedu mruka sobie ze mna (oczywiscie nie zachowuje melodii), ale mruka usmiecha sie, trzyma moj palec i usypia mi na piersi.
Zastanawia mnie to mrukanie, bo ze kolysanke kojarzy ze spaniem to wiem, bo M mu puszczal z youtube pocichutku i zasypial jak mnie nie bylo. W dzien gdy go usypiam (bo sama chce sie przespac) tez ja mu nuce i po chwili juz spi.
Myslicie, ze probuje nasladowac? Chyba mnie fantazja ponosi, to zbyt wczesnie...chyba ;-)

lenka - myślę, że to raczej był zbieg okoliczności, ale sięuśmiałam.:-D co prawda bardzo stara się jak wymawia mama, ale gdyby robił toświadomie to powtarzałby to pewnie non sto jak papuga
myszka - wcale takie dziwne to mi się nie wydaje. Szymek teżma jedną ulubioną melodię i jak jest taki moment, że jest kilka nutek na tymsamym poziomie to zawsze w tym momencie zaczynał mruczeć powiedzmy, że prawie wrytm ;-)

wydaje mi się ze kojarzy to mruczenie z zasypianiem, i ułatwia mu to zasnąć , coś jak rytuał, tak jak inne dzieci muszą smoka pociumkac lub cyca, albo mietolic pieluszke przy buzce tak twoj synus sobie mruczy:tak:
a dzieci sa rozne, najstarszy zaczał raczkowac na przełomie 10,11 miesiaca, a drugi jak miał 7 miesiecy, duzo mozna by wymieniac

Moja ostatnio zaczęła tak słodko mruczeć przy cycu :-) nagrałam to na telefonie, i jak puściła mojemu m to myślał, że nagrałam jakiegoś szczeniaczka :-D no i ostatnio uwielbia zakrywać się pieluszką i tak sobie do niej gada :tak:

reklama
a mój mały nadal się nie przekręca!!!:szok: w sensie z brzuszka na plecy czy na odwrót.
Za to bardzo spodobało mu się siedzenie i ciągle się domaga siedzenia. Ktoś tak jeszcze ma?

Do góry