reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, ja już TO potrafię!

reklama
Tomek stopki lapie w raczki od jakiegos miesiaca, ale do buzi zaczal je pchac dopiero kilka dni temu.

wczoraj wreszcie nauczyl sie przewracac z brzuszka na plecy, bo potrafil tylko w druga strone:-) niestety zdarza sie, ze przy przewrocie uderzy glowka w podloge i jest placz.

u nas tez łapie nóżki ale do buzi jeszcze daleko
patrze na rozwój dziecka w miesiacach czy u was juz dzieciaczki powtarzaja mamama dadada bababa ? bo u nas cos mówienie nie bardzo ale zato krzyk opanowany do perfekcji i udawanie ze kaszle :baffled:
jak mi tak krzyczy całymi dniami to ja siadam odrazu brak mi sił na raczkach oczywiscie spokój i kochane dziecko no ale obiadzik trzeba

doczytałam teraz [h=4]22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny)[/h]Okres marudzenia może zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przykład to, ze dziecko źle śpi i wydaje sie mieć koszmary senne, jest nieśmiałe w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, żeby zmieniać mu pieluchę czy ubranie. Dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki.

Ostatnia edycja:
zozzolka - oj tak przebierać to się nie lubimy, a najgorsze rękawki:baffled: apetyt jak zawsze jest, ale jak tylko zorientuje się, że nie ma mnie w pokoju to najczęściej pisk:-D Mój najczęściej mówi "am", "buu", "mam", czasem "mama" to taki stały repertuar, czasem wpadnie coś innego. Bardzo lubi jak mu abecadło recytuję:-D

reklama
Do góry