reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Martussa widzę że ty też nie śpisz ..ja juz siedzę tutaj jakieś 30 minut i popijam ciepłe mleczko :-D a u mnie dopiero 5-ta dochodzi :)
asus na moje piąstki też możesz liczyć :tak:;-)..pamiętaj
antarku .... na pewno dasz radę i będziesz dzielna jak wszystko się zacznie ..a na żeby to przegapić to jest raczej niemożliwe :-D:-D:-D
kamylka chyba dokupię jeszcze wkłady ..mi w szpitalu odeszły wody na łóżku jak lekarz sprawdzał rozwarcie ..ale jak chlusnęło :szok::szok::szok: to DWIE pielęgniarki poleciały po mopy tyyyyle wody :-D....może teraz odejdą mi w domu :confused:
habcia ..moja mała też się czasem wzdryga ;-)

reklama
Antar mnie do tej pory moze ze dwa razy zdarzylo sie ze czulam takie mocne napieranie na pecherz, albo jakbym miala cos juz w pochwie :-p

No ale poczatek porodu nawet jesli, to nie tylko odplyniecie wod plodowych - skurcze, czop.... Musialabys cos zauwazyc.... :tak: Choc kazda kobieta jest inna i niektore przechodza porod naprawde znośnie....

Moja kolezanka tak miala ze skurczy nie czula mocniejszych, tylko takie lekkie - regularne byly, ale sie nie martwila nimi i do szpitala pojechala dopiero jak jej wody odeszly. A tu sie okazalo wlasnie ze to juz byla sama koncowka porodu jak do szpitala dojechala :rofl2: Po 15 min od wejscia na sale porodowa czula ucisk taki jak by jej sie chcialo kupe - no i juz.... Urodzila szybko i bezproblemowo :tak:

Kamylka marzy mi się mega przeczyszczenie:) Po nocach nie śpie martwiąc się że mi się to zdarzy przy porodzie:zawstydzona/y:Chyba bym ze wstydu się spaliła.
Mojej mamie przy obydwu dzieciach najpierw odeszły wody a po jakimś czasie przyszły dopiero skurcze.
Dziewczyny wy kupujecie te podkłady poporodowe belli ( pieluchy)?Bo ja tylko takie dostałam, i zastanawiam się jak ja wejdę w pieluche dla niemowlaka.

antar ja mam dokładnie te same co ty, a one wyglądają jak podpaski a raczej mega podpachy :-D:-D:-D. Moja siostra takich używała i dawały radę. A jak nie chcesz mieć uczucia wstydu przy porodzie z powodu opróżnienia się to kup sobie w aptece zestaw do lewatywy. Ja mam w planie przed wyjazdem do szpitala właśnie lewatywkę w domu sobie walnąć. Jak nie zdążę to trudno. Ale nie nastawiam się na poród w ciągu 1h :-D:-D:-D, tylko przynajmniej jedna doba:-D:-D:-D. U mnie w rodzinie jakoś wszystkie laski rodzą po ponad 30 godzinach.

na SR laska zadała pytanie, czy warto kupić w aptece ten zestaw do lewatywy i samemu ją zrobić. Ale odpowiedziały położne, żeby się nie wygłupiać i dopiero w szpitalu ją zrobić.
antar - nie tylko ty się boisz tego wstydu :) Ale na pewno nie byłabyś pierwszą laską, której by się to zdarzyło :tak::-)
Ja idę za radą moich położnych i dopiero w szpitalu ją zrobię.

aga - pytanie retoryczne :) A co będzie, jak będziesz czekać na efekty lewatywy w domu i się ich nie doczekasz? Wsiądziesz do autka (a jeszcze gorzej: taxi) i nagle poczujesz parcie? :szok::-D:-D a będzie mega korek w mieście i zero stacji benzynowych w zasięgu wzroku? :-D:-D

Antar, ja też kupiłam te podkłady. Chociaż z Frankiem ich nie używałam, tylko zwykłe podpaski belli maxi czy cos takiego, ale nie krwawiłam mocno. Ale teraz jak wszystkie kupujecie, to na wszelki wypadek tez mam jedno opakowanie, do szpitala nie muszę zabierać, bo mają własne. A co do spraw opróżniania, to przecież mogą zrobić Ci w szpitalu lewatywę, ja miałam ostatnio i sobie chwalę. Zawsze myślałam, ze to coś okropnego, a wcale tak nie było.

z tego co słyszałam na efekty lewatywy nie czeka się długo, a w szpitalu po prostu wiem że będę się brzydzić dotknąć czegokolwiek. Mam takie coś, że się wszystkiego brzydzę. Jak jestem pierwszy raz u kogoś to dyskretnie oglądam standard sprzątania :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i czasem nawet nic się nie napiję i nie zjem u kogoś. Mam takie schizo, nie jest to normalne, ale czasem schizolec się włącza i nawet z WC nie skorzystam. Więc martwi mnie spanie w pościeli szpitalnej, dotykanie tych wszystkich sprzętów. Kurcze to gorsze czasem jest niż myśl o porodzie.

z tego co słyszałam na efekty lewatywy nie czeka się długo, a w szpitalu po prostu wiem że będę się brzydzić dotknąć czegokolwiek. Mam takie coś, że się wszystkiego brzydzę. Jak jestem pierwszy raz u kogoś to dyskretnie oglądam standard sprzątania :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i czasem nawet nic się nie napiję i nie zjem u kogoś. Mam takie schizo, nie jest to normalne, ale czasem schizolec się włącza i nawet z WC nie skorzystam. Więc martwi mnie spanie w pościeli szpitalnej, dotykanie tych wszystkich sprzętów. Kurcze to gorsze czasem jest niż myśl o porodzie.

:-D:-D:-D Ja też czasami ogladam jak u kogoś coś wygląda ..i w toalecie np. nie siadam na deskę heheheh ;-)

A lewatywę miałam w szpitalu ...i poszło bardzo sprawnie i bez uczucia dyskomfortu :-) Aga dla nich to jest chleb powszedni i wstyd musisz schować w buty ;-):-p
Przecież w trakcie porodu będą Cię co chwile badać ...grzebać i cały czas będziemy rozkraczone ...:-p:-p:-p ...ty taka twardzielka na pewno dasz radę :-D
A jak ty się czujesz w ogóle ...bo przecież ty też masz początek lutego :blink:

reklama
Do góry