reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Ja przy kazdej ciazy czuje te drgawki,moze pluska sie,niewygodnie mu,nie wiem;-)One sa juz tak pod koniec ciazy odczuwalne,to chyba normalne.

reklama
Habcia Zosia też ma drgawki, czuję to o różnych porach, nie ma powodu do niepokoju. Naszym dzieciom teraz jest bardzo niewygodnie, okropnien mało miejsca.
Tak wogle według USG z 2 grudnia mialam dzisiaj rodzić, bo mała miała ważyć 3800. Ciekawe jak to jest, w piatek mam ostatnie usg, to zobaczymy co mnie przy porodzie czeka.

Dziewczyny mam do Was pytanie. Czujecie czasami takie dziwne drgawki u dziecka? TO napewno nie jest czkawka bo ona trwa długo i moj maly ja ma 2 razy dziennie. A te drgawki trwaja ok. 2 sekundy. Tak jakby sie trząsł ;/
Zaczyna mnie to niepokoić.
tez takie cos czuje ;-) mnie to raczej bawi niz martwi, bo wyobrazam sobie Mala jak probuje sie tam wyprostowac a tu miejsca brak, to sie trzesie ze zlosci :-D

Habcia Zosia też ma drgawki, czuję to o różnych porach, nie ma powodu do niepokoju. Naszym dzieciom teraz jest bardzo niewygodnie, okropnien mało miejsca.
Tak wogle według USG z 2 grudnia mialam dzisiaj rodzić, bo mała miała ważyć 3800. Ciekawe jak to jest, w piatek mam ostatnie usg, to zobaczymy co mnie przy porodzie czeka.
Marzec :-D:-D Mala chce cie poratowac finansowo i do ksiegi rekordow Guinnessa sie zapisac jako najwiekszy noworodek 2009 :-D:-D

:-Dzadowolę się nawet trezma kilofgramami.
A teraz trochę z innejc pary głupuie pytanie. Weszłam sobie do wanny to znaczy pod prysznic i jak wyszłam poczułam takie uderzenie jakby w pęcherz i coś mi pociekło, wrażenie jakbym sie posikała, no i jeszcze uczucie że coś mi w w środku siedzi to znaczy wiecie gdzie... w pochwie, nie w macicy. Aż się przestrazyłam że to bezobjawiowuy poród się zaczął i dziecko wychodzi:szok: Też macie takie nagłe uderzenia w szyjkę macicy i uczucie że coś wycieka. Teraz sie ubrałam i znów mam gacie mokre, zwieracze mi puściły czy co?

Pewnie każda ciężarówka tak ma pod koniec ciąży, ale jestem przewrażliwiona na sygnały ciała, że szok. Każdy bólek i większy ból, każdy nietypowy ruch dzidzi a ja już cała w gotowości. Naprawdę boję się że przeoczę, już się doczekać nie mogę, zresztą jak każda z nas.

ANtar najlepiej się połóż i po jakims czasie sprawdz czy masz "mokro". Podobno jak sie stoi to dziecko naciska na pecharz i popuszcza sie mocz, a ma leżąco to mogo być wyciekające wody.

Antar bądź spokojna , jak się zacznie to poczujesz , to niemożliwe żebyś była pierwszą kobietą na świecie która urodzi bezboleśnie , no i poród u pierworódki musi TROCHĘ potrwać :tak:

reklama
Wiem że to musi boleć i trwać kilka godzin, ale w oczekiwaniu na, różne myśli mi przychodzą do głowy. Mam jeszcze tyle badań do zrobienia przed porodem i jeszcze nie spakowałam kosmetyków dla siebie i czekam na dwie koszule do porodu i karmienia z allegro. Klapek też nie spakowałam, a już nie ma miejsca w torbie, mimo że jest wielka. Rożek i kocyk mi tyle miejsca zajęły.

Do góry