reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

narazie nie mam recepty. Za tydzien na wizycie wezme :D ALe masz racje lepiej brac :D

Pociesza mnie to ze wdg. USG mam ciąze starsza o 2 tyg :D Wiec dzidzius jest jakby w 36 tyg.

reklama
Jak bylam na oddziale wczesniakow ,to byl maluch z 35 tyg.+2 dni.Lezal bo musial ze wzgledu na zoltaczke.ale nie odbiegal niczym od dzieci urodzonych o czasie.Po prostu byl lzejszy i ciutke mniejszy.Ssal normalnie,nie mial zadnych problemow.Wiadomo,ze kazda marzy zeby donosic,nawet jak juz ma dosyc ale Habcia naprawde najgorsze masz juz za soba.Takze mysl juz pozytywnie.Ja mysle i czuje sie lepiej;-)

Luteine bralam na poczatku ciazy... Mialam wtedy bóle brzucha... Dobrze dzialala ale nic sie nie zmienilo gdy ja odstawilam :-p

No a teraz to tez juz pelna farmakologie biore... To na skurcze no i na pęchcerz tez biore - Urosept i Uromaxim. Gin twierdzi zebym to brala do konca ciazy...

A wczesniej mialam jednorazowa dawke antybiotyku na uklad moczowy :baffled: Strasznie sie wtedy bralam ze to jakos zaszkodzi dziecku, powiedzialam ze juz nie chce brac antybiotykow. Bo jakby nie bylo to silniejsze jest niz leki homeopatyczne.

habcia na Ujastku maja urwanie głowy :-p pewnie dlatego pani nie chciala udzielic ci informacji... Bo wie ze jakby pacjentki sie do tego przezwyczaily to by mialy na lini telefon zaufania :rofl2: Wybierasz sie jednak na Ujastek? Do kogoś sprawdzonego? Mnie sie tam bardzo spodobalo, jeszcze tylko na dzien otwarty musze sie wybrac :tak:

ja bylam na dniach otwartych :) Usg bezpłatnie robili i przepływy :) Mi sie spodobal jeden lekarz dr gołabek. Kolejna ciaze on bedzie mi prowadzil napewno. Jemu ufam w 100%

ardzesh . Ja od 10 lat mam problemy z ciśnieniem i kontakty z kardiologami , co prawda nie wiem jak to jest z niskim ciśnieniem bo ja zawsze mam za wysokie , ale myślę że tak niskiego jak Ty masz nie należy lekceważyć , dlatego postaraj się zrobić to badanie . Mam taką radę : jeśli nie uda Ci się go zrobić w szpitalu to podzwoń po prywatnych gabinetach kardiologicznych pytając o to badanie i po prostu zrób to prywatnie . 3 tygodnie to już na prawdę bardzo mało , a poród to wielki wysiłek dla naszego serca i układu krążenia więc lepiej mieć pewność że Twój stan zdrowia pozwoli Ci bez problemów znieść trudy porodu .

Mojego męża kuzynka urodziła (cc) bliźniaki zaraz po skończeniu 8 miesiąca, ma problemy z oczami dlatego cięli ją tak wcześnie, no i urodziła dwa bobaski po 2500kg i 2600kg, wg mnie duże jak na tym etapie. Dzidzie są zdrowiutkie mimo tego że miesiąc wcześniej się urodziły :)
Habcia to na kiedy masz termin, bo mi też dokładnie w poniedziałek zaczyna się 35tc :) termin na 19 lutego, może uda się i urodzimy w tym samym czasie :) trzeba tylko donosić do końca :)

Dziewczyny mam do Was pytanie. Czujecie czasami takie dziwne drgawki u dziecka? TO napewno nie jest czkawka bo ona trwa długo i moj maly ja ma 2 razy dziennie. A te drgawki trwaja ok. 2 sekundy. Tak jakby sie trząsł ;/
Zaczyna mnie to niepokoić.

reklama
uffff to mi troche ulzyło. Ja takie drgawki czuje od 2 tygodni, ale teraz sa jakos czestsze. Rano, wieczorem i czasami w nocy mnie to obudzi ;/

Do góry