reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Kiedyś zanim jeszcze urodziłam Franka robiłam tak jak Larka, ale teraz to dla mnie jest bez sensu i po dłuższym czasie moze być przyczyną konfliktów.

ale ja napisałam, że już tak nie robię, bo nie mam takiego problemu, jak niskie libido :)
no i nie zgadzam się z tym co piszecie, bo jak kiedyś brałam pigułki to miesiącami nie miałam ochoty i co? miałam w ogóle nie kochać się z chłopakiem (wtedy), bo nie mam ochoty? :) bezsensu, życie czasem wymaga pewnych wyrzeczeń i poświęceń jak właśnie takie sytuacje :) poza tym często jest tak, że jak już się coś zacznie to nagle ma się ochotę ;)

p.s. wiadomo facet facetem - ja swojemu ufam
ale są tacy to czekając na sex wolą pójść do innej - niestety (dupki!) :|

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze juz prawie od miesiaca biore tabletki microgynon i ciagle plamie:wściekła/y:na ulotce jest napisane,ze to normalne i moze trwac do 3 miesiecy:baffled:Mam nadzieje,ze u mnie ustapi po pierwszej przerwie i wszystko wroci do normy,bo jesli nie to bede musisla zmienictabletki na inne Moja pielegniarce chyba nawet do glowy nie przyszlo,ze cos moze byc nie tak bo odrazu dala mi recepte na 12 miesiecy:shocked2::-)

Zanim urodziłam Mateusza mialam wysokie libido i niesamowitą chciace. M byl zachwycony, naprawde robilismy to pare razy dziennie i wciaz bylo malo. Dziwna sprawa, po porodzie odechcialo mi sie:((( Moze nie zupelnie, ale mam teraz naprawde rzadko ochotę - tak sama z siebie. A M należy do takich którzy chcą często... i muszę przyznać że często robię to dla niego. A w dodatku wciaż mnie boli na początku stosunku i to tez sprawy mi nie ułatwia.....
Co prawda M zawsze potrafi sprawic ze jest mi dobrze i jestem usatysfakcjonowana ale i tak jakos po prostu mi sie nie chce i co tu zrobic??? W ogóle mnie do sexu nie ciągnie i to on zawsze musi inicjować zblizenie. Dużo bym dala zeby wrócila dawna ja sprzed porodu!!

Mysia mnie gin powiedzial ze zmiana tabletek mi niewiele pomoze na plamienia :cool: ze to sie musi uregulowac z czasem... Ja przestalam plamic niedawno, jak maly skonczyl pol roku :tak:

MonikaWroclaw tak czesto bywa gdy ma sie male dziecko :tak: u nas tez maz zazwyczaj wychodzi z inicjatywa, ale gdy juz bierzemy sie do roboty to nieraz ja wiecej robie niz on :tak: Samej ie chce mi sie proponowac sexu, bo jestem zmeczona zajmowaniem sie dzieckiem i domem, ale gdy on mnie odpowiednio zacheci to juz łatwiej jest sie nakrecic... Moze i zdarza mi sie czasem robic to tylko dla niego, ale dosc rzadko, bo od porodu juz inaczej podchodze do tych spraw. Ma byc przyjemnosc dla nas oboje wiec jesli naprawde nie mam ani odrobiny ochoty to mowie mu nie...

Monika ja jeszcze...hmm miesiąc temu? chwaliłam się, że mam wysokie libido, a tu guzik! Libido zero non stop, teraz wymigałam się pierwszy okresem, ale już mi się kończy.

No a ja właśnie jestem po pierwszej miesiączce i muszę powiedzieć, że była bezbolesna i mniejsza niż zawsze :)

U mnie raczej libido wysokie, ale zmęczenie większe i po prostu wieczorem kiedy jest jedyna okazja na zbliżenie to zasypiam prawie na stojąco.
Ja już miałam 3x razy okres i był taki jak zawsze czyli ok. Pamiętam, że masakryczną miesiączkę miałam raz w życiu jak Franka przestałam karmić, zobaczymy co będzie jak młodą odstawię.

Ja rozumiem ze tak moze byc bo jest male dziecko, ale ten ból mnie zastanawia, gin nie znalazl przyczyn, jestem zdrowa-moze tu naprawde chodzi o moją głowę??? Podswiadomie??? Tak mnie zmasakrowali podczas porodu, wciaz mi robili masaż szyjki i to na skurczach i to bylo tak cholernie bolesne ze moze dlatego teraz tak mam??? Sama nie wiem:((( Mam nadzieje ze mi to minie!!!
A @ jeszcze w ogóle nie mialam, wciaz biorę Azalię, zero plamien, nic mi sie nie dzieje.

MonikaWroclaw trudne chwile przy porodzie takie jak opisujesz moga zapasc w pamiec i dzialac na podswiadomosc :tak: musi minac troszke czasu zanim odejda te zle wspomnienia...
Przy pierwszym razie po porodzie mąz zapytal sie mnie przed tym, czy sie denerwuje, bo wspolnie duzo naczytalismy sie o przypadkach wlasnie odczuwania takiego bolu przy stosunku przez partnerki. A ja jakos wtedy odrzucilam wszytskie zle mysli, na moment zapomnialm o tym ze urodzilam dziecko, o tym ze minelo juz bardzo duzo czasu od ostatniego wspolzycia i nagle poczulam mega chcice :-p Wmówilam sobie to, ze nie mam sie czym stresowac i ze na pewno bedzie super... i bylo super!
No a potem to juz ze zmiennym szczesciem, raz bylo super, czasem gorzej, czasem tez cos bolalo, ale prezy kolejnej probie bol mijal;-)

byłam ostatnio u lekarza mojego i powiedziałam mu o tym bólu i o niskim libido to powiedział że ból jest z głowy bo faceci to uważają że jak już mają dziecko to spełnili swój obowiązek bo mają potomstwo i mogą sobie działać dalej a kobiety to inaczej podchodzą do tego bo mają świadomość konsekwencji sexu i dlatego się jakby podświadomie blokują, to tak jakby strach przed kolejną ciążą blokują się i zaciskają i dlatego boli, a libido niestety póki karmi się piersią to tak może być bo hormony tam coś jakieś blokują i tak działa i jak skończe karmić to się powinno ustabilizować i chęć powróci :-)

reklama
Oj potwierdzam. Jak przestałam karmić, to myślę o sexie o wiele częściej i to ja wychodzę z propozycją do F.
Moniko spokojnie. Odstawisz Matika od piersi a przystawisz mężusia i będzie git.
Tabletki też są do d...jeśli chodzi o libido.

Do góry