reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Oj to i ja się w czopki zaopatrzę póki czas, żeby potem nie było nerwówki.Mam tylko nadzieję że tam jest napisane na ile wcześniej trzeba je wziąć, żeby mnie nie złapało za późno ;-)
filwinka (31)

reklama
dziewczyny nie bojcie sie tak tej lewatywy. Oczywiscie jesli bedziecie mialy czas to mozna sobie pomoc czopkami samemu w domu, ale ja was tak zlapie ze nie da rady, to naprawde nie wspominam tego jako cos bardzo przykrego. Zaaplikowanie to bylo doslownie kilka sekund i potem to juz tylko na toalete, a tam to znowu jakbys miala poprostu rozwolnienie i szybko wszystko wylatuje. Chwila i po problemie. Moze jak to tak wspominam bo mialam juz 5 cm rozwarcia i to z nienacka, skurcze co chwila i to one dawaly mi popalic a nie lewatywa;-)

a ja dzisiaj już po wizycie
badania moczu fatalne :-( mnóstwo bakterii ale lekarz uspokajał, że to pewnie przez te grzybki. Więc przez tydzień leczenie grzybków a później powtórka z badań moczu.
Nie miałam badania docipnego więc nie mam pojęcia czy szyjka jest czy już nie ma. Macanko brzucha potwierdziło lenistwo mojego chłopaka - cały czas nie ma zamiaru się przekręcic prawidłowo.
Za dwa tygodnie usg sprawdzające czy raczył wielmożny się przekręcic - jak nie to skierowanie na cc na początku listopada.
Na moją hodowlę grzybków dostałam globułki.
I odstawiam całkowicie nospe i magnez no i zobaczymy co się bedzie działo.
Brzuch przy nospie był prawie cały czas napięty a teraz to zobaczymy.

pozdrawiam serdecznie
Clue

I odstawiam całkowicie nospe i magnez no i zobaczymy co się bedzie działo.
Brzuch przy nospie był prawie cały czas napięty a teraz to zobaczymy.
Mi lekarz mówił że przy zaawansowanej ciąży no-spa już nie działa na napinanie się brzucha więc nie ma sensu jej brać.
Trzymam kciuki żeby wyniki moczu się poprawiły i żeby maleństwo się odwróciło prawidłowo :-)

Clue widze ze Twoje dziecie ma podobne podejscie do zycia jak moje ..... ja caly czaqs mu tlumacze zeby moze zrobil fik mik ale nie chce mnie sluchac.... a co do nospy to na mnie jeszce dziala.... ale ja bralam tylko doraznie .... co do siuskow to wez sie w garsc bo jak z tego sie wda jakies duze zapalenie to bedzie nie bardzo bo antybiotyki ci beda podawac a tu cycek w odstawke pojdzie.....:baffled: a lekarz zalecil ci posiew na paciorkowca przed porodem??

Lucyann podobno w tym badaniu posiewu paciorkowiec był badany ale jak nie wyszedł to nie mam.
Wyszły te grzybki candida albicans i na nie globułki mam brac.
Bakterie w moczu miały miescic się do 130,7 a kest ich az 4232,5 ;/
więc albo to te bakterie albo może ta przyblokowana nerka zaczeła się odzywac tak jak wróżył lekarz na usg ;/
A nospy to się nabrałam za wsze czasy 3*2 tabletki na dzień i czopki jakies jak bedzie mocniejszy skurcz :-(

oj tam będzie dobrze
to jeszcze tylko 2-3 tygodnie
i dziecko aby było zdrowe

i wszystkim tego życzę :)

Clue

Clude nie martw się tak bardzo teraz stosuj leki które Ci lekarz zalecił na grzyba i trzeba być dobrej myśli że paskudztwo ustąpi, a maluch no może się przekręci;-) trzymam kciuki:tak:

Wiecie co... mi kiedyś gin powiedział że golenie się na zero jest mało zdrowe ( a widze że sporo z was tak robi) bo włosy to ochrona przed różnymi paskudztwami , porownał to do zgolenia lub wyrwania wszytskich rzęs - wtedy oko jest bardziej narażone na to że jakis paproch wpadnie czy cos i tak samo jest z tą "koleżanką na dole" , lepiej jest obciąć nadmiar niz ogolić na zero Oczywiście jeśli chodzi o przygotowanie do porodu to inna sprawa :-)

Dziewczyny pomozcie mi, bo nie wiem co zrobic, jestem juz po wizycie, i oczywiscie ten durny lekarz wypisal mi skierowanie do szpitala, pomimo tego ze obrzeki po nocy schodza, w dzien sa male, waga mi niec nie przybyla, cisnienie super, tetno malej dobre, po badaniu dowcipnym wszystko ok, nie wiem czy isc w ogole do tego szpitala. Jak z nim gadalam to mowil ze moge nie pojsc, ale on mi i tak skierowanie wypisze, a dodam ze przeciez dopiero co lezalam i wszystko bylo ok. Cos mi sie wydaje ze mnie kieruje tylko dlatego zeby sie do niego KRUS nie przyczepil o zwolnienia, bo juz mnie sie wypytywal od kiedy mam zwolnienie, i wczesniej jak mnie kierowal do szpitala to mowil ze to bedzie podstawa zeby sie KRUS nie przyczepil, a i jeszcze jak z polozna gadalam to ona mowila ze to dobrze jak obrzeki po nocy schodza, juz sama nie wiem co robic, a jest praktycznie pewne ze jak teraz pojde to mnie nie wypuszcza do porodu

reklama
Madzik - no aż mnie zatkało..... Ale czy ten twój gin powiedział z jakiego powodu cię do szpitala kieruje. Bo jeśli dał skierowanie i powiedział że możesz nie pójść na p[oważnie a nie ironicznie to jakiś .... dziwny. Zeby nie powioedzieć dosadniej!
Mój gin w 30 tc tez mi dał skierowanie do szpitala bo miałam bóle i zaczęło się skracanie ale wyrazńie mi powiedział po co (że w szpitalu bedzie można podac zastrzyki na przyspieszenie rozwoju płuc) i powiedział także ze jeśli wróce do domu i bóle po tych tabletkach nie przejdą to mam z tym skierowaniem jechać do szpitala. A jesli przejda to poprostu leżeć w domu i za kilka dni do niego do komntroli. A ten twój to jakąś dezinformację uprawia. Bo może ma jakieś podstawy tylko ich nie wyartykułował. Dlatego aj bym poszła do jakiegoś innego lekarza i niech skonsultuje!

Do góry