reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Oj to i ja się w czopki zaopatrzę póki czas, żeby potem nie było nerwówki.Mam tylko nadzieję że tam jest napisane na ile wcześniej trzeba je wziąć, żeby mnie nie złapało za późno ;-)
filwinka (31)

reklama
dziewczyny nie bojcie sie tak tej lewatywy. Oczywiscie jesli bedziecie mialy czas to mozna sobie pomoc czopkami samemu w domu, ale ja was tak zlapie ze nie da rady, to naprawde nie wspominam tego jako cos bardzo przykrego. Zaaplikowanie to bylo doslownie kilka sekund i potem to juz tylko na toalete, a tam to znowu jakbys miala poprostu rozwolnienie i szybko wszystko wylatuje. Chwila i po problemie. Moze jak to tak wspominam bo mialam juz 5 cm rozwarcia i to z nienacka, skurcze co chwila i to one dawaly mi popalic a nie lewatywa;-)

a ja dzisiaj już po wizycie
badania moczu fatalne :-( mnóstwo bakterii ale lekarz uspokajał, że to pewnie przez te grzybki. Więc przez tydzień leczenie grzybków a później powtórka z badań moczu.
Nie miałam badania docipnego więc nie mam pojęcia czy szyjka jest czy już nie ma. Macanko brzucha potwierdziło lenistwo mojego chłopaka - cały czas nie ma zamiaru się przekręcic prawidłowo.
Za dwa tygodnie usg sprawdzające czy raczył wielmożny się przekręcic - jak nie to skierowanie na cc na początku listopada.
Na moją hodowlę grzybków dostałam globułki.
I odstawiam całkowicie nospe i magnez no i zobaczymy co się bedzie działo.
Brzuch przy nospie był prawie cały czas napięty a teraz to zobaczymy.

pozdrawiam serdecznie
Clue

I odstawiam całkowicie nospe i magnez no i zobaczymy co się bedzie działo.
Brzuch przy nospie był prawie cały czas napięty a teraz to zobaczymy.
Mi lekarz mówił że przy zaawansowanej ciąży no-spa już nie działa na napinanie się brzucha więc nie ma sensu jej brać.
Trzymam kciuki żeby wyniki moczu się poprawiły i żeby maleństwo się odwróciło prawidłowo :-)

Clue widze ze Twoje dziecie ma podobne podejscie do zycia jak moje ..... ja caly czaqs mu tlumacze zeby moze zrobil fik mik ale nie chce mnie sluchac.... a co do nospy to na mnie jeszce dziala.... ale ja bralam tylko doraznie .... co do siuskow to wez sie w garsc bo jak z tego sie wda jakies duze zapalenie to bedzie nie bardzo bo antybiotyki ci beda podawac a tu cycek w odstawke pojdzie.....:baffled: a lekarz zalecil ci posiew na paciorkowca przed porodem??

Lucyann podobno w tym badaniu posiewu paciorkowiec był badany ale jak nie wyszedł to nie mam.
Wyszły te grzybki candida albicans i na nie globułki mam brac.
Bakterie w moczu miały miescic się do 130,7 a kest ich az 4232,5 ;/
więc albo to te bakterie albo może ta przyblokowana nerka zaczeła się odzywac tak jak wróżył lekarz na usg ;/
A nospy to się nabrałam za wsze czasy 3*2 tabletki na dzień i czopki jakies jak bedzie mocniejszy skurcz :-(

oj tam będzie dobrze
to jeszcze tylko 2-3 tygodnie
i dziecko aby było zdrowe

i wszystkim tego życzę :)

Clue

Clude nie martw się tak bardzo teraz stosuj leki które Ci lekarz zalecił na grzyba i trzeba być dobrej myśli że paskudztwo ustąpi, a maluch no może się przekręci;-) trzymam kciuki:tak:

Wiecie co... mi kiedyś gin powiedział że golenie się na zero jest mało zdrowe ( a widze że sporo z was tak robi) bo włosy to ochrona przed różnymi paskudztwami , porownał to do zgolenia lub wyrwania wszytskich rzęs - wtedy oko jest bardziej narażone na to że jakis paproch wpadnie czy cos i tak samo jest z tą "koleżanką na dole" , lepiej jest obciąć nadmiar niz ogolić na zero Oczywiście jeśli chodzi o przygotowanie do porodu to inna sprawa :-)

Dziewczyny pomozcie mi, bo nie wiem co zrobic, jestem juz po wizycie, i oczywiscie ten durny lekarz wypisal mi skierowanie do szpitala, pomimo tego ze obrzeki po nocy schodza, w dzien sa male, waga mi niec nie przybyla, cisnienie super, tetno malej dobre, po badaniu dowcipnym wszystko ok, nie wiem czy isc w ogole do tego szpitala. Jak z nim gadalam to mowil ze moge nie pojsc, ale on mi i tak skierowanie wypisze, a dodam ze przeciez dopiero co lezalam i wszystko bylo ok. Cos mi sie wydaje ze mnie kieruje tylko dlatego zeby sie do niego KRUS nie przyczepil o zwolnienia, bo juz mnie sie wypytywal od kiedy mam zwolnienie, i wczesniej jak mnie kierowal do szpitala to mowil ze to bedzie podstawa zeby sie KRUS nie przyczepil, a i jeszcze jak z polozna gadalam to ona mowila ze to dobrze jak obrzeki po nocy schodza, juz sama nie wiem co robic, a jest praktycznie pewne ze jak teraz pojde to mnie nie wypuszcza do porodu

reklama
Madzik - no aż mnie zatkało..... Ale czy ten twój gin powiedział z jakiego powodu cię do szpitala kieruje. Bo jeśli dał skierowanie i powiedział że możesz nie pójść na p[oważnie a nie ironicznie to jakiś .... dziwny. Zeby nie powioedzieć dosadniej!
Mój gin w 30 tc tez mi dał skierowanie do szpitala bo miałam bóle i zaczęło się skracanie ale wyrazńie mi powiedział po co (że w szpitalu bedzie można podac zastrzyki na przyspieszenie rozwoju płuc) i powiedział także ze jeśli wróce do domu i bóle po tych tabletkach nie przejdą to mam z tym skierowaniem jechać do szpitala. A jesli przejda to poprostu leżeć w domu i za kilka dni do niego do komntroli. A ten twój to jakąś dezinformację uprawia. Bo może ma jakieś podstawy tylko ich nie wyartykułował. Dlatego aj bym poszła do jakiegoś innego lekarza i niech skonsultuje!

Do góry