reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

lucyyan nie wiem czy duze,ale lekarz ciagle gada ze mam duuuuzy brzuch.wszyscy tak mowia,ja sama nie wiem,wydaje mi sie ze jak na 8 miesiac to maly duzo wazy,ale ponoc te wazenie na usg nie zawsze4 jest dokladne.pozdrawiam.:-)

reklama
lucyyan nie wiem czy duze,ale lekarz ciagle gada ze mam duuuuzy brzuch.wszyscy tak mowia,ja sama nie wiem,wydaje mi sie ze jak na 8 miesiac to maly duzo wazy,ale ponoc te wazenie na usg nie zawsze4 jest dokladne.pozdrawiam.:-)

gdyby bylo cos niepokojacego w wielkosciu brzucha napewno zrobilby pomiar wód płodowych i wykluczyl wielowodzie.....a jezeli tylko tak mowi to znaczy ze dziecko jest duze i nie masz sie niczym martwic

ojej, jak tak sobei poczytalam o wadze waszych maluszkow to faktycznie moje to nie takie zowu wielkie ;-)
ja na tes skurcze tez biore nospe ale raczej doraznie niz regularnie ;-)

skorcze jezeli pojawiaja sie i w przeciagu doby nie jest ich wiecej niz 10 -to sie nie ma czym niepokoić, pprostu macica trenuje przed porodem, jeżeli natomiast pojawiaja sie rególarnie w odstepach mniejszych niz godzina wowczas nalezy too skonsultowac z lekarzem...oczywiscie ciąża w okolicy 38 tygodnia jest ciąza donoszoną, jezeli w takim wypotku skorcze pojawiaja sie dosc czesto to typowy obiaw ze dzieciatko chce juz wyjsc

dombar to jak udało Ci się namówic swoją dzidzie to proszę jeszcze mojego przekonaj, że ma głową w dół byc. Może Tobie się uda bo mi już ręce opadają. Nic się rodziców nie słucha łobuziak jeden :-D

Pozdrawiam
Clue

hej Mateuszki to fajne chlopaki :happy2: (mój brat ma na imię Mateusz) a więc do dzieła, główką w dół będzie Ci wygodniej i mamusia będzie szczęśliwa :tak:

hey dziewczyny, ja wlasnie czekam na swojego mena i jade do szpitala, czuje sie koszmarnie... dostalam boli podbrzusza (takich ze nie wiem co mam ze soba zrobic)... co najgorsze w ogole nie przechodza tylko jak juz to co raz bardziej boli... eh... miejmy nadzieje ze tam cos na to poradza...

reklama
Do góry