reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

reklama
Ewcia79 dziekuje Ci bardzo za odpowiedz:tak:. Powiedz mi jeszcze jesli mzoesz, tak profilaktycznie to jaka bierzesz dawke tej nospy i zazywasz ja regularnie czy tylko w razie potrzeby? W Polsce to lek dostepny bez recepty, prawda?

Jak boli mnie podbrzusze, to wtedy 2 tabletki zwyklej nospy - i przechodzi. Podobno nie dziala wtedy, gdy zaczynaja sie juz regularne skurcze porodowe. Aha, jakbys miala nospe forte to wystarczy jedna - ale ta nospa, z tego co pamietam jest na recepte....

Ewcia79 jeszcze raz dziekuje za sczegoly:tak:.
Udalo mi sie kupic ta zwykla nospe i wyprobuje ja jutro rano. M wzial Oliwie na rowerek wiec leze, odpoczywam i nie odczuwam tego bolu. Czy Wam tez ten bol mija kiedy lezycie czy dokucza bez wzgledu na pozycje?

hej dziewczyny ide dzis na wizyte do gina,trzymajcie kciuki,po ostatniej wizycie boje sie ze jednak polozy mnie do szpitala tak jak wspominal.wczoraj bylam na pogotowiu bo bolal mnie okropnie brzuch i tam mi powiedzieli ze jestem w 37 tygodniu a moj gin upiera sie ze to dopiero 34 tydz,nie wiem juz jak mam to liczyc,ostatnia miesiaczke mialam 12 lutego i byla bardzo skapa,praktycznie poltora dnia,wiec mysle choc moge sie mylic,ze jednak jestem wiecej w ciazy.co wy o tym myslicie????pozdrawiam.

lana3 ja myślę, że już niedługo będziesz kolejną mamusią rozpakowaną :-) No i koszmar ciążowy się skończy i będziesz niedługo tulic maleństwo do siebie :-)
Ale szczęściara jesteś :-)
Pozdrawiam serdecznie
Clue

Mnie tez czasem boli podbrzusze, ale nic z tym nie robię, kiedyś przechodzi... Najlepiej wtedy jest mi nie ruszać się, bo każdy ruch sprawia ze boli znowu...

Dziewczyny, byłam u dentysty, zaleczyła mi na razie zębyi kazała przyjść po rozwiązaniu, za jakieś trzy miesiące.. ( hmm... czyżby mój brzuszek wyglądał jakby miał dopiero6 miesięcy??;).
A wiecie co jest super? To jest super, że interesujecie się innymi,czytacie wpisy i doradzacie!!! Dzięki serdeczne!!

A jeszcze odnośnie tego podbrzusza to mój lekarz mówi,że to normalne ze boli bo wszystko w środku rosnie...

Słyszałam że w 9 miesiącu jeżdzi się kontrolnie co jakiś czas na ktg, to prawda?

Icedal witaj w klubie - mój też jest malusi przy reszcie :-) zaczynam popadac w kompleksy :sorry2:
pozdrawiam
Clue

Tez sie zastanawiałam co jest nie tak że mój synus taki malusi ale lekarz mnie uspokoił mówiąc ze jak na wiek ciąży wszystko jest jak najbardziej prawidłowo a poza tym niewiele przytyłam więc i mały jest mały , chociaż podejrzewam że to nie jest regułą. Corcia ważyła w tym samym okresie 2100 g wiec tez nie była duża a urodziła sie 3300 g czyli tak ani za dużo ani za mało. Obstawiam też cos koło 3300 u synka :-)

reklama
Lana troche dziwna sprawa , żebyś chociaż podejrzewała kiedy mogło dojsc do pozęcia to łatwiej by było policzyć. A jak wychodzi z pomiaru USG maluszka? Jeśli jesteś w 34 tyg. to za 3 tyg dzidzius będzie juz bezpieczny i można rodzic , natomiast jeśli jestes w 37 tygodniu to za 3 tygodnie będziesz jak najbardziej w terminie więc czy tak czy tak jest ok :-) chociaz nie wątpię że wolałabyś być pewna !

Agnieszka1986 z ktg to prawda, ja w poprzedniej ciąży miałam ktg od 36 tyg ciąży.

Do góry