reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

U mnie się bardzo zęby posypały w ciąży :-( Ale zostały wyleczone w I-II trymestrze
Dentysta dawał mi znieczuleniu, ponieważ jest ono miejscowe i nie szkodzi dziecku.
Nie robił mi natomiast prześwietlenia. Jak się go zapytałam czy leczenie zębów jest groźne dla dzidzi to odpowiedział, że nie, tylko może w sporadycznych przypadkach spowodowac skurcze i poród.
Agnieszko, ale jak boli, to się nie zastanawiaj tylko lec do dentysty i niech on zdecyduje co z tym fantem robic.

No i ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Podwozie sprawdzone, wszystko ok. Maluszek jednak nie zmądrzał i nadal wypina się na świat :-( No ale co zrobic - uparty jest jak Tatuś :baffled:
Więc pewnie cesarka będzie, chyba że mu się w ostatniej chwili odwidzi. No trudno, i tak i tak trzeba urodzic, innego wyjścia nie ma :-)
Kolejna wizyta za 3 tygodnie więc lecę do łóżka wykonywac zalecenia lekarza.

Pozdrawiam
Clue

reklama
Agnieszka1986 dziewczyny maja racje, na konsultacje powinnas pojsc szczegolnie ze odczuwasz bol. W zaleznosci co Ci stomatolog zaproponuje mozesz zastanowic sie czy chcesz poddac sie tej procedurze czy nie. Napewno jako fachowiec wybierze i zaproponuje mniejsze zlo zeby Tobie pomoglo a nie zaszkodzilo dzidzi. Trzymaj sie i niech szybko przestanie bolec.

Clue wazne za babel zdrowy a ze tak mu wygodniej to nic nie poradzisz. Moze pomyslal ze nie bedzie sie meczyl i przeciskal przez kanal rodny skoro moga go wyjac z Twojego brzuszka ;-), maly spryciarz:-). Ale jeszcze moze zmienic zdanie:tak:.

Ostatnia edycja:
Ja tam wole zeby moj sie troche pomeczyl niz ja mam lezec i glupiec w szpitalu 6dni poporodzie przez CC dziekuje i tak trzy dni po normalnym porodzie to dla mnie za duzo ja poprostu nie lubie tej instytucji najchetniej bym rodzila w domu ale niestety jest to zxdecydowanie za duzy koszt.... a teraz jeszce dupsko do gory powinien wypiac i nie wiem czy sie obrocil czy nadla dzidziol jest zlosliwy....:baffled::no:

hejka

a ja dzisiaj jade zapisac sie do szpitala. Termin mam za miesiac juz i tutaj jest taki zwyczaj ze wszystkich formalnosci dokonuje sie wczesniej, zeby przy skurczach i porodzie nie myslec o wypelnianiu formularzy itp. Mam nadzieje ze nie natkne sie na zadna rodzaca akurat w tym momencie jak zeszlym razem, bo kurcze pamietalam ta babke az do samego porodu:baffled:

Witam Wszystkie Mamusie,
Mam wreszcei czas napisac, bo moj Starszak spi, a po prostu nienawidzi, jak siedze przy kompie:tak:

Co do zebow to u mnie jako tako, ale w pierwszej ciazy bylam raz i na szczescie nie bylo potrzeby wiecej...
Clue moj Tomcio to mial ulozenie miednicowe do 38 tc. Nawet juz umowilismy sie na cc, i w tym samym dniu na usg okazalo sie ze jest glowka w dol... Lekarz byl w szoku, no i przeszlo nam czekac kolejne 2 tyg na synka. Ale nie zaluje, ze urodzilam w ten sposob;-) Pomimo bolu (o ktorym naprawde od razu sie zapomina), to niesamowite miec go dziecko od razu na brzuszku. No i jaka bylam dumna, gdy moj M przecial pepowine:cool2:
A teraz zobaczymy... Jutro mam wizyte u lekarza i zobaczymy jaka pozycje Mala przyjela, bo na razie tez wypina sie na swiat..

Pozdrawiamy cieplutko w ten pochmurny dzien:-)

Agathe82 tutaj jest podobnie, tyle ze nie musze jechac osobiscie ale dostalam wszystkie dokumenty do wypelnienia od lekarza juz miesiac temu i mialam nakaz od razu je wypelnic i wyslac do szpitala. Niestety jeszcze sie za to nie zabralam :zawstydzona/y:, ale wzielam te teczke dzisiaj do pracy i mam nadzieje ze znajde chwile aby sie tym zajac. Oby Tobie sprawnie poszlo i bys nie natknela sie na rodzace kobitki;-).

reklama
czesc dziewczyny ;-)
Własnie wrocilam od lekarza, odrazu zalecila mi antybiotyk, bo stwierdzila ze jak by tak nie daj boze wczesniej mialo sie cos wykluc to zeby mnie odrazu postawic na nogi... bo pozniej mogla bym maluszka zarazic. no i jeszcze mam pic herbatke z cytryna i miodzikiem:-)

O 19 ide na wizyte do giniekologa bo w nocy dostalam strasznych boli podbrzusza - teraz boli mniej ale jednak boli - mam nadzieje ze lakarka cos poradzi bo pierwszy raz ide do innego lekarza.

Do góry