Dorinka tak dla twojej wiadomosci ja probuje wszytkiego ..... a przede wszytkim tego co daje cieku i co jest zwiazane ze mna ... najlepsze testy to robilam na swoim mleku jak cos specyficznego zjadlam jak smakuje .... co do wod to powiem szcerze wiadomosci mam od mojej siostry ta jeszce bardziej natruralna ode mnie jest .... skad bedziecie wiedziec czy cos smakuje a jak nie smakuje to dlaczego?? juz zmiana tematu.....
reklama
Dorinka
Wdrożona(y)
Lucyann jestes niesamowita Dobrej nocki.
Agnieszka1986 czytałam że można normalnie leczyć zęby a dentysta sam decyduje czy znieczulenie jest ewentualnie potrzebne i jeśli zajdzie taka konieczność to nie ma się czego obawiać.
Co do wywoływania porodu to koleżanki mi podpowiadały żeby codziennie myć podłogę na czworaka :-) a w nocy wiadomo ;-)
Co do wywoływania porodu to koleżanki mi podpowiadały żeby codziennie myć podłogę na czworaka :-) a w nocy wiadomo ;-)
Asteria
Wdrożona(y)
Martynaag: czyli obie czekamy na sciagniecie..
Odnosnie dentysty pare slow.....
Najlepszy czas na leczenie w ciazy to ponoc 2 trymestr....Znieczulenie mozna
Ja zaczelam chodzic...i co sie okazalo? Pani dr zapytala czy biore jakies leki. Jak powiedzialam ze Cordafen bo mam skurcze, to powiedziala ze znieczulenia absolutnie I mimo ze chcialam bez...to ona stwierdzila ze sie boi, ze mnie nie bedzie meczyc bo to ma zly wplyw jak sie ma skurcze....Nawet usuwania kamienia w takim przypadku nie - bo ultradzwieki tez moga szkodzic
LUCYANN - a co! Nic co ludzkie nie jest nam obce
Najlepszy czas na leczenie w ciazy to ponoc 2 trymestr....Znieczulenie mozna
Ja zaczelam chodzic...i co sie okazalo? Pani dr zapytala czy biore jakies leki. Jak powiedzialam ze Cordafen bo mam skurcze, to powiedziala ze znieczulenia absolutnie I mimo ze chcialam bez...to ona stwierdzila ze sie boi, ze mnie nie bedzie meczyc bo to ma zly wplyw jak sie ma skurcze....Nawet usuwania kamienia w takim przypadku nie - bo ultradzwieki tez moga szkodzic
LUCYANN - a co! Nic co ludzkie nie jest nam obce
Asteria: ja bede miała założony we wtorek. Ale pessar przyslali mi juz w ta srode. Troszke przeraza mnie jego rozmiar. Naprawde go nie czuc ? Bo nie moge jakos w to uwierzyc.
A slyszalam, ze mozna go nosic do 36 tygodnia ? Ty tez tak slyszalas ?
A slyszalam, ze mozna go nosic do 36 tygodnia ? Ty tez tak slyszalas ?
Witam, jesli chodzi o wizyty u dentysty to jak najbardziej można leczyc zęby i tak jak napisała Aneta najbezpieczniej jest w 2 trymestrze. Absolutnie zabronione jest tylko wyrywanie zębów w 1 trymestrze ( grozi poronieniem) i w 3 trymestrze( grozi wcześniejszym porodem).
Agnieszka1986
Fanka BB :)
To ja juz nie wiem co z tym dentystą... jesli teraz nie będe mogła pójść to może i pózniej, jezeli będę karmić... zadzwonię do stomatologa i zapytam
Juz zaczęłam wysyłac męza zamiast siebie.....
Dziękuję Wam za odpowiedzi!!
Juz zaczęłam wysyłac męza zamiast siebie.....
Dziękuję Wam za odpowiedzi!!
reklama
agathe82
Luty 2007 i Listopad 2008
dziewczyny jesli chodzi o dentyste to ja w pierszej ciazy w 5 miesiacu wyleczylam sobie wszystkie zeby. Dentystka mi to doradzala i jestem jej wdzieczna. Potem poszlam po polrocznym karmieniu na kontrole i nic nowego nie bylo;-) Czytalam tez wiele artykulow ze naprawde warto zadbac o zeby w ciazy bo w ciazy leca bardzo i przy karminiu takze, a im wczesniej zareaguje sie tym latwiej wyleczyc. Oczywiscie nie bylo mowy o przeswietleniach itp, ale wszystkie dziurki polatane. Naprawde przejdzcie sie do dobrego dentysty, bedzie potrafil nawet dobrac odpowiednia dawne znieczulenia zeby nie zaszkodzic dzidziusiowi. Ja mialam znieczulenie bo sie balam ze bedzie bolalo i urodzilam coreczke na 10 punktow