reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Martynaag ja go czulam przez pierwsze dni, ale nie wiem czy go czulam czy poprostu podswiadomi wiedzialam ze cos mam w srodku teraz jest ok... nie przyjemne jest tylko jego zakladanie... mi lekarz mowil ze 36 tyg bedzie go sciagac (chyba nawet w ulotce tak pisze) jedyne co mnie martwi to upławy, bo naprawde jest ich teraz duzo... i jak wiecie zastanawialam sie czy to nie wody przypadkiem odchodza... ale rozmawialam dzis z polozna i mi powiedziala ze przy krazku moze tak byc i nawet polozne maja problemy z odroznieniem wod od zwyklych uplawow

reklama
No i my już po wizycie. Wyniki badań podobno super, od ostatniej wizyty +5 kg. Szyjka się nie skraca, nie ma rozwarcia...USG nie robiliśmy tym razem więc nie wiem ile waży i mierzy moje maleństwo:-(No i nie wiem czy Ninka nie jest Olusiem. Następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy dostanę zwolnienie:tak:i zobaczę moje maleństwo:tak:

Asteria: A bolalo zakladanie? Tak, tak pisze na ulotce i pisze tez o tych uplawach, ze ich duzo moze byc i nie jest to grozne.

No i my już po wizycie. Wyniki badań podobno super, od ostatniej wizyty +5 kg. Szyjka się nie skraca, nie ma rozwarcia...USG nie robiliśmy tym razem więc nie wiem ile waży i mierzy moje maleństwo:-(No i nie wiem czy Ninka nie jest Olusiem. Następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy dostanę zwolnienie:tak:i zobaczę moje maleństwo:tak:
To świetnie, nic tylko się cieszyc że wszystkie badania w normie... dwa tygodnie to nie tak długo:blink:.

Dziewczyny, ja się tak wcisnę z tym dentystą... moje pytanie zadane na innym forum spotkało się z taką odpowiedzią....

"jak najbardziej, nawet powinnaś!
ja mam kontrolę przewidzianą właśnie na 8 miesiąc ale jakby się coś działo to mam przyjść wcześniej,
chodzi o to, że groźne mogą być nieleczony stany zapalne zębów, dentysta nie jest w stanie nie zauważyć Twojej ciąży
icon_smile.gif
i na pewno doradzi najlepsze rozwiązanie, żeby ani nie robić prześwietlania ani znieczulenia (bo to raczej nie wskazane)"

więc może lepiej pójść niż nie... bo mnie tak okropnie boli... łącznie z węzełkami w gardle i głową...

moze się to komus do czegoś przyda...

Agnieszka, jeśli odczuwasz ból idź do dentysty na pewno! Ja byłam w 4. m-cu, miałam leczony ząb kanałowo. Dentystka mi mówiła, że na pewno nie wolno prześwietlać, a w 3. trymestrze znieczulać, ale jakiś sposób Twój dentysta na pewno znajdzie, żeby Ci pomóc i nie zrobić krzywdy.

reklama
AGNIESZKO - ja mysle ze powinnas isc do dentysty - on napewno zdecyduje co robic.....Na zadnym forum nikt nie postawi diagnozy i nie powinien decydowac czy isc czy nie.......
Jesli z ciaza wszystko jest ok to napewno nie bedzie zadnych przeciwwskazan....Ja opisalam Ci wczesniej moja sytuacja - od poczatku ciaza byla zagrozona, potem od 16 tyg. skurcze i w tej sytuacji dr nie chciala leczyc.
Twoj dentysta napewno bedzie wiedzial co robic - tylko poinformuj go jesli cos sie dzieje, jesli bierzesz jakies leki itd :tak:

Do góry