reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Ja tez musze isc jeszcze na badania przed wizyta - morfologia i mocz. U nas na szczescie wyniki sa do odbioru juz na drugi dzien.
Ja w zyciu nie robilam tyle badan co teraz :p krew mialam pobierana raz na rok, a teraz.. raz na miesiac..

reklama
Ja wlasnie wrocilam z niespodziewanej wizyty u lekarza. Fatalnie czulam sie wczoraj caly dzien, noc nieprzespana, zreszta tera tez nie lepiej. Mialam co chwile skurcze i straszny ucisk podbrzusza jakbym za chwile miala dostac miesiaczke:tak:. Pzynajmniej dokladnie mnie przebadano tym razem i dzidzie tez. Zaczelo sie od niestresowego testu czynnosci serca plodu (NST) i na szczescie jest w porzadku, tetno wzrasta przy kazdym ruchu malenstwa. Za to jak na zlosc nie zlapal mnie ani jeden skurcz podczas tego badania wiec nie wiadomo jak mocne mam te skurcze:baffled:. Cisnienie w porzadku, mocz tez, waga, hmm schudlam nie cale 1/2kg, przy czym lekarz twierdzi ze to granica bledu bo prakrycznie za kazdym razem jestem wazona w innym pokoju i na innej wadze, wiec zwalil wine na niedokladnosc wagi:confused:. Szyjka narazie zamknieta i nie skrocona. Diagnoza: dzidza glowka w dol, ulozona dosc nisko ale nie za nisko jak na ten okres ciazy. Glowka uciska mocno i stad bole podbrzusza ktore nasilaja sie w pozycji werdykalnej, czy to przy chodzeniu czy siedzeniu. Zalecenie: wiecej lezec i odpoczywac, tylko jak:wściekła/y:???? Co do skurczy to moze ich byc duzo w ciagu dnia byle nie byly regularne. I nic mi nie dal ani rozkurczowego ani przeciw bolowego, zalamka:-(. Z jednej strony ciesze sie ze wszystko OK, ale z drugiej chyba czulabym sie bezpieczniej gdyby cos mi przepisal na te dolegliwosci.
Juz tak mysle czy na wlasna odpowiedzialnosc nie kupic sobie Nospy w polskiej aptece. Duzo dziewczyn zazywa, tylko prosze, powiedzcie mi czy nospa ma dzialanie tylko rozkurczowe czy rowniez przciwbolowe?

Ewcia79 dziekuje Ci bardzo za odpowiedz:tak:. Powiedz mi jeszcze jesli mzoesz, tak profilaktycznie to jaka bierzesz dawke tej nospy i zazywasz ja regularnie czy tylko w razie potrzeby? W Polsce to lek dostepny bez recepty, prawda?

Witam.
jestem po wizycie, wszystko z nami w porządku, lekarz sie smiał ze za trzy tygodnie mogę już rodzić, uparłam sie ze wytrzymam co najmniej 5 :) Obniżonym bruchem mam się nie martwic bo to jeszcze o niczym nie świadczy. Mały jest drobny chociaz jak na 33 tyg ciąży to waga jest jak najbardziej prawidłowa -1900 g ale w porównaniu do waszych skarbów moj to mikrusek :-) Aha oczywiście dostałam końską dawkę żelaza i na samą myśl o tym robi mi się nie dobrze,.

reklama
Dorinka ja mam takie bóle od kilku miesięcy, natomiast skurcze od ok dwóch. Mam zalecone branie codziennie oprócz standardowej witaminki (elevit) magnezu oraz trzy razy po dwie tabletki nospy (tej zwykłej 40). W razie nasileń skurczy, które powodują minn. bóle mam brac jakieś czopki - nazwy nie pamiętam - ale to już jest na recepte.
Icedal witaj w klubie - mój też jest malusi przy reszcie :-) zaczynam popadac w kompleksy :sorry2:
pozdrawiam
Clue

Do góry