reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Vonko, mój synek ważył w 32 tyg 1770g, i lekarz powiedział że ta waga jest OK!!!Każda dzidzia rozwija się inaczej a i waga też może się różnić od prawdziwej, to wszystko zależy od pomiarów, raz wyjdzie wiecej raz mniej. Jak lekarz powiedział że jest Ok to znaczy że tak jest!!!!!:tak::tak::tak::tak:

reklama
Vonka - jeśli lekarz powiedział że to norma to tak jest! :tak::tak::tak:. dzieci najbardziej rosną w końcówce ciąży więc różnica między 31 a 32 tygodniem może być bardzo duża. Pobnad to pomiary wykonywane przez USG nigdy nie są miarodajne i tak naprwadę dziecko które wg lekarza waży 2200 w rzeczywistości moze ważyć 1800, i odwrotnie. Normy są szerokie a twoje dziecko się w nich mieśći - zaufaj lekarzowi! :tak:
Na dowód powiem ci że tydzien przed porodem mojego synka lekarz powiedział że dzidziuś jest maleńki coś ok 2500 a urodziłam chłopa 3560! (dodam że lekarz jeden z lepszych w toruniu i do tego mający najlepszy sprzęt w prywatnym szpitalu) ( a nawet gdyby było 2500 to i tak by była norma :tak:)
Więc nie martw się !!!!
Pozdrawiam

Carol_ka, Kiriam dziękuję.
Martwiłam się tym od kilku dni.....musze przestac, bo zwariuję. Chyba termin zblizajacego sie porodu tak na mnie wpływa:zawstydzona/y:

I po wizycie... podobno wszystko dobrze, a mimo tego jakoś się martwię sama nie wiem czym. To chyba przez to że już poród coraz bliżej... Mój synek ma 1820g, więc nie jest zbyt duży, ale jeszcze 6 tygodni, więc jeszcze ma czas by przybrać na wadze.. wielkością odpowiada 32 tygodniowi.. a kto wie, może urodzi się troszkę później..

urosnie i to jeszcze sporo bo ma czas. Ostatnie tygodnie to wlasnie czas najszybszego wzrostu. Poza tym nie wszystkie dzieci musza byc duze. Ja urodzilam corke w 42 tygodniu (dwa dni przed umowionym wywolywaniem, wiec naturalnie sie udalo) i miala 47 cm i 3028 gram. Dziecko rozwija sie jak najbardziej prawidlowo i dostala 10 punktow, wiec nie ma sie czym zamartwiac. Poza tym moj lekarz mowi ze on tak naprawde to zyczy kobietom jednak mniejszych dzieci bo latwiej jest je poprostu urodzic;-)

glowa do gory, bedzie dobrze:tak:

To prawda, ze mniejsze latwiej urodzic. Moja corcia tez do gigantow nie nalezala, 2700 g i 49 cm, ale za to porod byl szybki i odbyl sie bez komplikacji. A potem dzidzie szybko nadrabiaja.

Dobry wieczór dziewczęta!

My jutro idziemy na morfologie i badanie moczu mam nadzieję, że wszystko w normie sie trzyma a w piątek an kontrolę szyjki (oby się nie skracała).

Za dwa tygodnie mamy umówiona wizytę na precyzyjne usg.

Zastanawiam się właśnie co do tego co pisałyście wcześniej ,mianowicie my mieliśmy już 4* USG i na każdej wizycie mój lekarz normalnie mnie bada i nie wiem czy to aby nie przesada. Bądź tu człowieku mądry :sorry2:

MUA
:*

nathaliep ja na każdej wizycie też podglądam swoje maleństwo przy okazji sprawdzania tętna, co prawda tylko chwilke zeby zobaczyc rączkę czy nóżkę :))) a przy okazji czy uda się zrobić fajne zdjęcie buźki na usg 3d, niestety łożysko mam na przedniej ścianie i jak na złość zasłania buziaka :( uwielbiam patrzeć na synka a lekarz mówi że to nie szkodzi dziecku więc czemu nie skorzystac :)

Icedal dzięki za szybką odpowiedź już się obawiałam że mój gin jakiś nadgorliwy jest czy cuś :-)

Dla zainteresowanych : jeżeli podczas ciąży wykryto cukrzycę to jest to powód z którego ciężarna może zostać skierowana na cc. Wiem, że dziewczyny o to pytały ale nie wiem czy tutaj czy na wątku kłopotkowym :) pogubiłam się .

Mua :*

reklama
nathaliep- a ja dodam albo na wywolanie porodu w 38 tyg.
Ja sie modle zeby ani jedno ani drugie mnie nie spotkalo, nie wiem co sie tak zawzielam.

Do góry