reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

reklama
Aneta - ta wiadomość to hit dnia - Gratuluję !!!:-)
Ja też jestem mamą dwóch facetow!!! (I trzeci dorosły hahha) . Większość ubranek też wykorzystam po Mikusiu (jednym słowem trafiał nam się wersja bardziej ekonomiczna ;-)).
Agathe - cieszę się ze wszystko się pozytywnie układa!!!! Oby tak dalej!
Looleelay - głowa do góry u ciebie też na pewno wszystko będzie dobrze!

No to widzę, że kolejna z Was już wie kto w brzucholku siedzi. Anetko gratuluję synka!!!
Je się chyba do porodu nie dowiem :D moja gin ma nie najlepszy sprzęt i może to właśnie wina jakości sprzętu, że się trudno dopatrzeć... ale co tam :D będę miała niespodziankę przy porodzie. Jak będzie córka to będę zaskoczona !!!! bo jakoś mi sie tak wydaje i przeczucie mam, że będzie chłopak :)

anutka: ja mam podobnie. moja gin tez sprzet nienajlepszy ma. jak bylam w pierwszej ciazy to uslyszalam ze dziewczynka bedzie, dopiero na ostatnim usg okazalo sie z dziewczynka ma siusiaczka :-D a teraz tez jest opcja ze chlopiec ale sama lekarka nie jest tego pewna ;-)

Anetko również dołanczam się do gratulacji w sprawie wiadomości odnośnie płci maluszka :-)
A ja dalej nie wiem,jak byłam wczoraj,to już wogóle nic nie powiedziała moja gin, też nie ma najlepszego sprzętu i w tym chyba tkwi problem:-(, a my z M jesteśmy nastawieni na dziewczynkę,ja jeszcze jak ja,ale on cały czas ględzi o swojej małej księżniczce i może być niespodzianka, a nie mamy nawet imienia dla chłopca,trzeba będzie się zastanowić:szok:
Muszę zrobić jeszcze dodatkowe badania na poziom białka, Na,K, bo niepokoją moja gin moje ciągle spuchnięte nogi,a bez badań nie chce mnie jeszcze faszerować jakimiś lekami, a ja już się przyzwyczaiłam do tych obrzmiałych nóg przez 24 godziny na dobę.
A moje maleństwo też już leży sobie główką w dół,właściwie to już przy ostatnie wizycie tak się ułożyło i teraz wpycha mamie nogi między żebra:-)
Dziewczyny wiem,ze najważniejsze,żeby dzidzia urodziła się zdrowa,ale też chciałabym wiedzieć kto tam mieszka,żeby nie mówić bezosobowo:tak:

My probowlaismy stworzys mala ksiezniczjke ale nie wyszlo ,,,, fANTASTYCZNIE ZE KOLEJNA MAMA UCIESZONA Z PLCI DZIDZI I STANU ZDROWIA ale ja zaczynam sie martwic ze to moje male jeszcze sie nie przekrecilo.....:dry::dry::dry::dry::dry:

Bocianowa a który to tc u Ciebie jest???
Asteria będzie dobrze, tylko trzeba leżeć jak najwięcej. Ja leżę już od prawie 3 tyg. cały czas i na szczęście wczoraj na wizycie okazało się że szyjka się uspokoiła, tzn. jest lepiej ale nadal mam leżeć. Do tego też biorę fenoterol 4x1/2
Nasz Kropek w 28t5d waży ok 1640g więc ładnie już przybrał na wadze i wg usg jest większy niż wynika to z wieku ciąży.
Oby jak najdłużej wytrzymać, ja nie mam szwu ani pesara założonego i mam nadzieję, że dam radę wyleżeć do końca ciąży ;-)
32tc

u mie wiesci z dnia na dzien coraz gorsze juz nawet lekarz powiedzial ze cos duzo tych przypadlosci jak na jedna osobe
a wiec Kochane dopadla mnie gestoza tego gowna za przeproszeniem to bym sie nie spodziewala
mierze cisnieni 3x dziennie narazie jest ok ponizej 140/90
ale nogi i rece mamjak balony i niedlugomaz bedzie mnie na sznurku jak balon trzymał
dostałam skierowanie rowniez do kardiologa bo cos po tym cordafenie mi nie ta bije
ehhhh
teraz to sie boje nie na zarty
i juz szczerze przyznam mam dosyc .Jednakze ciesze ie ze u Was wszystko ok ,ze dzidzie sie ujawniaja i ze nastroje Wam dopisuja:))
Buziaki

Bocianowa! - strasznie ci współczuję :-(! Mam nadzieję że teraz to już może być tylko lepiej - bo rzeczywiście tych złych informacji jak na jedną osobę to już stanowczo za wiele.
A co mówi lekarz o tej gestozie, czy to się może cofnąć - czy będą się starali aby dzidzia wcześniej na świecie się pojawiła?
Trzymaj się !!!!!!

reklama
Lucyann nie masz sie o co martwic bo jest jeszcze czas na przekrecenie sie, to moj tak sie szybko przekrecil w 33 t.c. ja mam termin na 30 pazdziernika bo mi sie przesunal z 7 listopada.

spokojnie czekaj do 36 tygodnia przynajmniej czas, wiec jeszcze troche. Rownie dobrze moze sie przekrecic w kazdej chwili i nawet nie bedziesz wiedziala o tym;-)

Do góry